Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Ερχεται μακελειό: Δύο Μεραρχίες με αεροπορική υποστήριξη ρίχνει στη μάχη ο Ερντογάν: Θα μπουν στην πόλη ενώ οι ΗΠΑ μετέφεραν κουρδικές δυνάμεις στα σύνορα με Τουρκία

Πολεμικός συναγερμός κατά μήκος των 911 χλμ των συροτουρκικών συνόρων. Oι Τούρκοι μεταδίδουν πως οι ΗΠΑ έδωσαν εντολή σε 1.000 μαχητές του YPG να μεταφερθούν προς την πόλη Tell Abyad της Β.Συρίας η οποία είναι δίπλα στην τουρκική πόλη Sanliurfa (χάρτης παρακάτω) με εντολή να μπουν στην Τουρκία και να γενικευτεί ο πόλεμος. Ταυτόχρονα αναφέρουν πως οι Αμερικανικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει αποστολές επιτήρησης στην περιοχή και καταγραφής των τουρκικών κινήσεων.
Από τα δυτικά, από την τουρκική επαρχία Χατάι, από τα βόρεια από την τουρκική επαρχία Κιλίς, από τα ανατολικά από την τουρκοκρατούμενη συριακή πόλη Αζάζ και νότια από την τουρκοκρατούμενη ζώνη στα βόρεια της επαρχίας Ιντλίμπ θα μπουν 20.000 Τούρκοι με αεροπορική υποστήριξη.

Με πυροβολικό οι Τούρκοι σφυροκοπούν τις περιοχές Rajo, Bilbil βόρεια της Afrin, Jindires νοτιοδυτικά και οι τουρκόφιλες δυνάμεις νοτιοδυτικά από την Azaz. 

Οι Τουρκόφιλες δυνάμεις έχουν και τις πρώτες απώλειες καθώς οι Κούρδοι έπληξαν το αρχηγείο τους στην Azaz. 
Για βαρύ βομβαρδισμό, με περίπου 70 βλήματα, κουρδικών χωριών της περιοχής Αφρίν, στη βορειοδυτική Συρία, έκαναν λόγο οι YPG, σημειώνοντας ότι ο βομβαρδισμός αυτός της Αφρίν από το τουρκικό έδαφος άρχισε γύρω στα μεσάνυχτα και συνεχίστηκε σήμερα το πρωί.
Σύγχυση επικρατεί με τις ρωσικές δυνάμεις στην Αφρίν. Οι Τούρκοι λένε πως έχουν αποχωρήσει, Συριακές πηγές αναφέρουν πως απλά άλλαξαν θέσεις και αναπτύχθηκαν βορειοανατολικά στην περιοχή Kafr Jana της Αφρίν. Η Ρωσία είχε αναπτύξει 300 άνδρες στην περιοχή. Πηγές αναφέρουν πως η Ρωσία θα «περιορίσει» την επιχείρηση των Τούρκων σε συγκεκριμένες περιοχές.
Το επιχειρησιακό σχέδιο των Τούρκων
Η Τουρκική Αεροπορία θα παρέχει υποστήριξη και βοήθεια στην περίπτωση που οι Κούρδοι προσπαθήσουν να διαφύγουν προς τα βουνά καθώς μετακινούνται σε μικρές ομάδες ενώ UAV θα επιτηρούν συνέχεια την περιοχή και τις κινήσεις τους.
Ταυτόχρονα δυνάμεις θα βρίσκονται στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας και θα λειτουργούν υποστηριχτικά.
Οι Τούρκοι αναφέρουν πως η επιχείρηση τους δεν θα περιοριστεί στην Αφρίν.
Δύο Μεραρχίες Τούρκων θα λάβουν το βάπτισμα του πυρός. Ο Διοικητής  του Δεύτερου Σώματος Στρατού, ο αντιστράτηγος, Metin Teme, διοικεί τις δυνάμεις αυτές.
Στην επιχείρηση αυτή προβλέπει περικύκλωση και πλαγιοκόπηση της Αφρίν σε αντίθεση με το σχέδιο που είχε εφαρμοσθεί στην «Επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη».
Συγκεκριμένα οι τουρκικές δυνάμεις θα εγκλωβίσουν την Αφρίν απ’ όλες τις κατευθύνσεις Hatay, Kilis, Azaz, Tell Rifaat, Iντλίμπ ενώ θα αφήσουν πέρασμα για τους κατοίκους να διαφύγουν από την πόλη.
Το τελικό πλήγμα θα δοθεί στις υποδομές των Κούρδων κυρίως στις βάσεις σε Tel Rifaat και Minnigh.
Στην επιχείρηση θα λάβουν μέρος και 5.000 στρατιώτες τουρκόφιλοι του FSA οι οποίοι θα προσέχουν τις κινήσεις των άλλων Κούρδων SDF από τα ανατολικά του Ευφράτη και την Ιεράπολη.
Δείτε Βίντεο από την περιοχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου