Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ


Η εισηγήτρια για την Τουρκία στο ευρωκοινοβούλιο Κάτι Πίρι κοινοποίησε την αναφορά που θα υποβάλλει στο κοινοβούλιο.
Εκεί αναφέρεται πως υπό τις παρούσες συνθήκες έχει χαθεί η αξιοπιστία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας και προτείνεται οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις να ανασταλούν.
Κατά την τελευταία περίοδο η Ε.Ε. έχει σκληρύνει την στάση της έναντι της Τουρκίας, υπονοώντας πως οι πύλες έχουν κλείσει, ενώ ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ταγίπ Ερντογάν στέλνει μηνύματα μετριοπάθειας προς την Ε.Ε.

Στην αναφορά καταγράφεται πως “οι φιλικές δηλώσεις δεν μπορούν να καλύψουν τις αλήθειες” , το προεδρικό σύστημα διακυβέρνησης χαρακτηρίζεται “καθεστωτικό” , αναφέρεται η απουσία μηχανισμών ελέγχου δημοκρατικών ισορροπιών και υπενθυμίζεται πως κρατικοί λειτουργοί απολύθηκαν με διατάγματα που έχουν ισχύ νόμου.
Η Πίρι στην αναφορά χρησιμοποιεί την φράση “Οι φιλικές δηλώσεις της τουρκικής κυβέρνησης για την Ε.Ε. και για κάποιες χώρες δεν μπορούν να κρύψουν αυτές τις αλήθειες”.
Στην αναφορά καταγράφεται πως στα θέματα της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου στην Τουρκία, που επί μακρόν θέτει η Ε.Ε. , υπήρξε μια ταχεία οπισθοδρόμηση…..
……
Diken 14/11/2018

http://tourkikanea.gr/2018/11/katipiri-4/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου