Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Ο Γκρουέφσκι υπέβαλε αίτημα να του παραχωρηθεί καθεστώς πρόσφυγα στην Ουγγαρία



Αίτημα ασύλου υπέβαλε ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, στην Ουγγαρία ζητώντας να του παραχωρηθεί καθεστώς πρόσφυγα, σύμφωνα με το γραφείο του Βίκτορ Όρμπαν.
Ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, υπέβαλε αίτημα ασύλου στο γραφείο μετανάστευσης στην Ουγγαρία ζητώντας να του παραχωρηθεί καθεστώς πρόσφυγα, σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού της χώρας, Βίκτορ Όρμπαν, που επικαλείται το Reuters.
«Το Γραφείο Μετανάστευσης και Ασύλου θα διεξαγάγει τη διαδικασία αξιολόγησης για την παροχή ασύλου σύμφωνα με το ουγγρικό και διεθνές δίκαιο», ανέφερε το γραφείο του Όρμπαν σε δήλωσή του.

Η πΓΔΜ είναι σημαντικός σύμμαχος και η Ουγγαρία θεωρεί την αξιολόγηση του αιτήματος ασύλου από τον Γκρουέφσκι «αποκλειστικώς νομικό ζήτημα», ανέφερε το γραφείο του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκολα Γκρουέφσκι καταζητείται από τις αρχές της πΓΔΜ έπειτα από την έκδοση εντάλματος σύλληψης. Είχε καταδικαστεί από δικαστήριο των Σκοπίων και πρέπει να εκτίσει ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου