Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Μαστίζει η ανεργία τους μετανάστες στη Νορβηγία


Ο δείκτης της ανεργίας στη Νορβηγία είναι 3,5 φορές πιο υψηλός για τους μετανάστες στη Νορβηγία και ως αποτέλεσμα λαμβάνουν τα περισσότερα κοινωνικά επιδόματα από το κράτος.
Παρά το ότι η ανεργία στη Νορβηγία έχει μειωθεί αισθητά, η υπηρεσία Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας καταγράφει υψηλά ποσοστά ανεργίας των μεταναστών.
Με πληθυσμό 5,2 εκατομμύρια, οι μετανάστες στη χώρα αποτελούν το 14 τοις εκατό αυτού του πληθυσμού και από το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων αποτελούν το 40 τοις εκατό.

Μεταξύ των μεταναστών, το ποσοστό ανεργίας είναι 5,9 τοις εκατό, σε αντίθεση με μόλις 1,7 τοις εκατό μεταξύ των πολιτών που γεννήθηκαν στη χώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Nettavisen.
Οι μετανάστες από την Ανατολική Ευρώπη έχουν το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας. Αντίθετα, οι μετανάστες από την Αφρική παρουσίασαν υψηλότερο ποσοστό ανεργίας με τους μετανάστες από την Ασία να ακολουθούν.
Οι μετανάστες δεύτερης γενιάς είχαν επίσης δυσκολία να συμβαδίσουν με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Στην ηλικιακή ομάδα 15-29 ετών, η οποία αντιπροσωπεύει τους περισσότερους μετανάστες δεύτερης γενιάς που γεννήθηκαν στη Νορβηγία, το ποσοστό ανεργίας άγγιξε το 6%, σχεδόν τρεις φορές υψηλότερο από αυτό των Νορβηγών συνομηλίκων τους που ήταν 2,2%.
Την περασμένη εβδομάδα, η ίδια υπηρεσία δημοσίευσε μια έκθεση που δείχνει την ανισότητα για τους μετανάστες στη Νορβηγία.
Τα παιδιά των μεταναστών, οι άνθρωποι που μεγαλώνουν μόνοι τους παιδί και οι νέοι αποτελούν τις πλέον οικονομικά ευάλωτες ομάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου