Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019

Η Ιστορία εκδικείται!..

Η Ιστορία εκδικείται!..
Χάρης Λεοντάρης
Το Ελληνικό γένος οφείλει τη διαιώνισή του πρώτα και κύρια στην πολύχρονη και πολυσήμαντη ιστορία της φυλής του. Για πολλούς αιώνες στέριωσε σε τούτον τον τόπο και μεγαλούργησε γιατί αντλούσε δύναμη αγωνιστική από το ιστορικό του παρελθόν. Πολλές οι δωρεές του ελληνικού πολιτισμού προς τον κόσμο και ιδιαίτερα προς την Ευρώπη, όπως η δημοκρατία, η γλώσσα, ο ορθολογισμός, το θέατρο, η φιλοσοφία και τόσα άλλα. 

Και αυτό το ιστορικό παρελθόν των Ελλήνων είναι που προκαλεί την παγκόσμια αναγνώριση και τον καθολικό σεβασμό προς την Πατρίδα μας. Και οφείλουμε τούτη την ώρα να υπενθυμίζουμε στους Ευρωπαίους ότι ο δικός τους πολιτισμός είναι θεμελιωμένος πάνω στην κληρονομιά του ελληνικού και του ρωμαϊκού πολιτισμού, καθώς και στις αξίες του χριστιανισμού.
Τι κρίμα όμως! Ήρθαν καιροί δίσεχτοι και οι ισχυροί της Ευρώπης, αν και σύμμαχοί μας, αδιαφορούν προκλητικά στην προσφορά της Ελλάδας και το μόνο που ενδιαφέρονται είναι πώς θα εξυπηρετήσουν τα οικονομικά και γεωστρατηγικά τους συμφέροντα. Τα πάντα στη ζυγαριά του κρατικού τους συμφέροντος.
Έτσι, χωρίς δισταγμό απαίτησαν από την Ελληνική Κυβέρνηση να παραδώσει ιστορικά δικαιώματα της Ελλάδας στα Σκόπια. Γιατί θέλουν να ενισχύσουν την στρατιωτική και οικονομική τους παρουσία στα Βαλκάνια. Για τους σημερινούς ηγέτες της Ευρώπης και της Αμερικής δεν υπάρχει ούτε παρελθόν ούτε ιστορική αλήθεια. Αυτό επιβάλλει η ψυχρή λογική του συμφέροντος κι ας πληγώνεται η συνείδηση και η περηφάνια του Ελληνικού λαού.
Αλλά μήπως δεν έχουμε δικαίωμα να κατηγορούμε τους ξένους, αφού στην ιστορική διαδρομή των κρατών οι ισχυροί πάντα εφαρμόζουν την ίδια πολιτική πρακτική; Άρα γιατί σήμερα να σεβαστούν το δίκιο των Ελλήνων και την ιστορική αλήθεια;
Γι’ αυτό και πρέπει να αναζητήσουμε και να αποδώσουμε τις ευθύνες αποκλειστικά στην Ελληνική Κυβέρνηση και στους «εξαγορασμένους» συνοδοιπόρους της. Οι 145 του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιοι τυχάρπαστοι αποστάτες υπόγραψαν την παράδοση της εθνικής μας ιστορίας με την υπογραφή της «Συμφωνίας των Πρεσπών». Παρέδωσαν οι ανιστόρητοι χωρίς αιδώ αναφαίρετα δικαιώματα της Ελλάδας. Δεν σεβάστηκαν ούτε τη φωνή του λαού.
Και για μια φορά ακόμη ερμηνεύοντας τα κίνητρα του ΣΥΡΙΖΑ επιμένω σε δύο επισημάνσεις:
α) Η ιδεοληψία του διεθνισμού ή μάλλον του εθνομηδενισμού. Ποτέ αριστεροί αυτής της ποιότητας δεν έχουν αποδεχτεί την έννοια του έθνους, τη διάκριση των φυλών, την ιστορία του κάθε λαού, κλπ. Πρόκειται για μια σκουριασμένη και αρρωστημένη αντίληψη των ψευδοαριστερών. Έτσι εξηγείται το άνοιγμα των συνόρων, η ανοχή στη βία, ο πόλεμος στην Εκκλησία και όλα τα παράδοξα και αφύσικα της πρακτικής τους. 
β) Η υποταγή στους ξένους και η προθυμία να εξυπηρετούν δουλικά τα συμφέροντα των Αμερικανών και των Γερμανών με μοναδικό αντάλλαγμα την παραμονή τους για λίγο ακόμα στην εξουσία. Πρόκειται για μια μορφή ξενοδουλείας που ανάλογη συμπεριφορά δύσκολα συναντάμε στην νεοελληνική ιστορία. Και μάλιστα, αν σκεφτούμε ότι η κυβέρνηση είναι αριστερή και για ευαγγέλιό της διαβάζει τα δόγματα του Λένιν!
Αλήθεια, πόσο δίκιο έχει το ΚΚΕ που τόσο σκληρά τους αποδοκιμάζει και τους απαξιώνει. Δυστυχώς η εξουσιομανία έχει μεγάλη δύναμη και φθείρει και τη συνείδηση και την κοινή λογική των αρχομανών.
Αυτά τα κίνητρα οδήγησαν τον ΣΥΡΙΖΑ και τους συνεργάτες – αποστάτες στο ιστορικό έγκλημα, το οποίο άλλοι το θεωρούν «μέγα εθνικό λάθος» και άλλοι «πράξη προδοτική». Τι από τα δύο ισχύει θα το προσδιορίσει η Ιστορία πρώτα, αλλά και η λαϊκή συνείδηση. 
Στο μέλλον οι νεότερες γενιές ίσως θα νιώθουν ντροπή που βρέθηκαν κάποιοι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του έθνους να παραδώσουν χωρίς αιδώ τα εθνικά δίκαια και να ξεχάσουν την προτροπή του Σολωμού για τα αληθινά του γένους.
Ερώτημα: Γιατί οι κυβερνώντες στην περίοδο των διαπραγματεύσεων με τα Σκόπια δεν ζήτησαν από τους Έλληνες Ιστορικούς και Γλωσσολόγους να πληροφορηθούν την ιστορική αλήθεια, αλλά προτίμησαν τα «ευχαριστώ» του Τραμπ και της Μέρκελ;
Και να μην ξεχνάμε ότι την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη ουδείς.
ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019.
http://aktines.blogspot.com/2019/02/blog-post_82.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου