Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Το 9χρονο σχολείο Αργυροκάστρου «Πνοή Αγάπης» στην Καλαμάτα Πηγή: Himara.gr | Ειδήσεις απ' την Βόρειο Ήπειρο


Τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά τον περασμένο Οκτώβριο πραγματοποίησαν προσκυνηματική επίσκεψη στη Βόρειο Ήπειρο της Αλβανίας. Τα Εκπαιδευτήρια του Αργυρόκαστρου «Πνοή Αγάπης» υποδέχθηκαν εκπαιδευτικούς και μαθητές του σχολείου μας, δίνοντάς τους την ευκαιρία, να παρευρεθούν στα σημεία που έχασαν τη ζωή τους οκτώ χιλιάδες Έλληνες κατά τη διάρκεια του Ελληνοϊταλικού πόλεμου το 1940 -1941.
33 ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ 12 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Με μεγάλη χαρά, τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά ανταπέδωσαν την ζεστή φιλοξενία, το Σαββατοκύριακο 11/5/2019 -12/05/2019, αφού τριάντα τρεις μαθητές και δώδεκα εκπαιδευτικοί -Έλληνες και Αλβανοί -ξεναγήθηκαν στην πόλη της Καλαμάτας απολαμβάνοντας τοπικές γεύσεις, διασκεδάζοντας και αλληλοεπιδρώντας με μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές από το Αργυρόκαστρο παρουσίασαν μέσω εκπαιδευτικών βίντεο την σχολική τους καθημερινότητα, οι εκπαιδευτικοί μίλησαν για την ιδιαίτερη αυτή σχέση ανάμεσα στα δύο σχολεία καθώς και για τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή την συνεργασία. Όπως επισημαίνουν τα Εκπαιδευτήρια Μπουγά: "Μας προσέφεραν τοπικές λιχουδιές και αναμνηστικά δώρα από την περιοχή του Αργυρόκαστρου.
Η σχολική χορωδία των Εκπαιδευτηρίων «Πνοή Αγάπης», μας χάρισε όμορφες μελωδίες, ενώ ο Λυκειάρχης Θοδωρής Κέσκος, μοιράστηκε μαζί μας τα συναισθήματα και την εμπειρία του από την επίσκεψή τους στο σχολείο μας.
Την Κυριακή 12/05/2019 οι μαθητές από το Αργυρόκαστρο παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία στον επιβλητικό Ναό της Υπαπαντής του Σωτήρος. Εκεί συνομίλησαν με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο ενώ του χάρισαν καλάθι με τοπικά προϊόντα του Αργυροκάστρου. Περιηγήθηκαν στο Κάστροτης πόλης μας και στο Ιστορικό Κέντρο, έχοντας χρόνο να περιπλανηθούν στα στενά δρομάκια μιας άλλης εποχής ανακαλύπτοντας παλιά κτίρια που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου.
Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν και πάλι στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά όπου είχαν την ευκαιρία μέσω της εκδήλωσης Open Day, να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες που είχαν οργανωθεί. Φεύγοντας μάς ευχαρίστησαν για την φιλοξενία και αρχίσαμε να σχεδιάζουμε τη συνέχεια από το επόμενο σχολικό έτος.
Τους ευχαριστούμε θερμά για αυτή την επίσκεψη και τους περιμένουμε και πάλι στο πλαίσιο μιας σπουδαίας συνεργασίας-αδελφοποίησης των δύο αυτών σχολείων". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου