Παρασκευή 10 Μαΐου 2019

Η εύκολη λύση είναι να είσαι αριστερός – Αλλά δεν θα ενδώσουμε

Γράφει η Δάφνη Νούση, Πολιτική αναλύτρια
Το καλοκαίρι του 2018 ήταν ένα δύσκολο καλοκαίρι για τους Έλληνες και την Ελλάδα μας με αποκορύφωμα την διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι που οδήγησε στο να θρηνήσουμε 100 νεκρούς. Για όλους μας ήταν ένα τραγικό καλοκαίρι, εκτός βέβαια από τον Αλέξη Τσίπρα, που αποφάσισε να χαρεί τις επιτυχίες του -όπως τις βαφτίζει- στο κότερο γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, με όλες τις ανέσεις, λίγες μέρες μετά την καταστροφή, ενώ ακόμα κάποιοι χαροπάλευαν στα νοσοκομεία.

Αλλά είπαμε, αριστερός είναι, όχι βλάξ. Και μνημόνια υπογράφει, και μειώσεις μισθών κάνει, και δημοψηφίσματα αναστρέφει, και ιστορία ξεπουλάει, και ιδιωτικοποιήσεις κάνει, και μνημεία στο υπερταμείο βάζει και όλα αυτά χωρίς διαδηλώσεις, απεργίες και αντιεξουσιαστές! Ο Τσίπρας μας, αυτό το λαϊκό παιδί από την Κυψέλη, ο γιός του εργολάβου με τις γνωστές πλέον δουλειές, ξέρει εκτός των άλλων και να χαίρεται τη ζωή! Και χαβιάρια και πολυτέλη μενού για το πρωθυπουργικό αεροσκάφος που θα καταργούσε, και ιδιωτικά νοσοκομεία γι’ αυτόν και την οικογένειά του, και ιδιωτικά σχολεία για τα παιδιά του. Ε, και κάνει και λίγη ταξική πάλη και εναντίωση στο κατεστημένο, στον ελεύθερο χρόνο, έτσι για να μην ξεχνά ότι είναι αριστερός…
Είναι πραγματικά τραγικό αλλά αν θέλεις να είσαι στο απυρόβλητο, λες απλώς ότι είσαι αριστερός και το πετυχαίνεις! Άλλωστε, το ξέρουν καλά και μας δουλεύουν αγρίως. Φανταστείτε τώρα στη θέση του Τσίπρα να βρισκόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης ή κάποιος άλλος πολιτικός ο οποίος δεν είναι αριστερών πεποιθήσεων. Θα ήταν ίσως και το πολιτικό του τέλος. Εξάλλου, είναι γνωστό πως όταν οι επιχειρηματίες στηρίζουν τη Δεξιά είναι κεφαλαιοκράτες που στύβουν τον εργάτη, όταν στηρίζουν όμως τον Σύριζα (και είναι και πολλοί πανάθεμά τους!) είναι αγωνιστές, άνθρωποι που δίνουν δουλειές και νοιάζονται για τον τόπο τους.
Αλλά έτσι είναι στην αριστερά. Πέθαναν εξαιτίας των παραλείψεών σου; Φταίνε εκείνοι. Αποκαλύπτουν σκάνδαλά σου τα ΜΜΕ; Κάνουν προπαγάνδα εναντίον του ανώτερου ταξικού σου αγώνα. Ανακαλύπτουν διαφθορά των συνεργατών σου; Για την κατά Τσίπρα «τυμβωθηρία» πρόκειται. Διορίζουν όλο το σόι στο δημόσιο; Δεν πειράζει γιατί ήρθε η σειρά των δικών τους παιδιών, άλλωστε, ‘’τα εκάναν και οι άλλοι’’. Διαδηλώνουν εναντίον της μειοδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών; Είναι κατά τη δήλωση του ίδιου του Τσίπρα ‘‘μη σκεπτόμενοι ακροδεξιοί λαϊκιστές’’. Ακόμα και να ρίξουν χημικά σε παιδάκια και ηλικιωμένους, δεν πειράζει, να θα μάθουν να φέρνουν αντιρρήσεις στο αριστερό ‘‘φιλάνθρωπο’’ καθεστώς.
Δυστυχώς, γι’αυτούς, όμως, η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων περιφρονεί το δήθεν, εναντιώνεται στο κακό, αναζητά σχέδιο και ελπίδα, επιλέγει το καθαρό, το γνήσιο, το αυθεντικό. Υπάρχουμε και εμείς, που δεν ενδίδουμε. Που θα αγωνιστούμε εναντίον αυτής της λαίλαπας. Που δεν υπολογίζουμε και δεν φοβόμαστε τις αήθεις επιθέσεις τους. Που δεν εξαγοραζόμαστε με διορισμούς στο δημόσιο. Που υπερασπιζόμαστε τις αξίες μας ανιδιοτελώς, χωρίς να επιδιώκουμε συμπάθειες και διευκολύνσεις. Και είμαστε πολλοί, μάχιμοι και χωρίς ενοχές. Και θα παλέψουμε. Με φρόνηση, διορατικότητα και ρεαλισμό για να καταργήσουμε στην πράξη το ηθικό ψευδεπίγραφο πλεονέκτημα της αριστεράς και να οδηγήσουμε την χώρα μας στην πρόοδο, την ακμή και την ευημερία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου