Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Το Ισραήλ ισοπέδωσε το κτίριο του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu στη Γάζα – Ξεκάθαρο μήνυμα Νετανιάχου προς Ερντογάν (upd)

Του Ευάγγελου Δ. Κόκκινου

Η IAF άνοιξε πυρ και ισοπέδωσε ένα κτίριο μέσα στο οποίο βρίσκονταν τα γραφεία του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με ισραηλινό MME.
Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του πρακτορείου στην Ιερουσαλήμ, τουλάχιστον πέντε ρουκέτες έπληξαν το κτίριο, αφού προηγουμένως οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν βάλει με προειδοποιητικά πυρά.

Τούρκοι και Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι καταδίκασαν με τον εντονότερο τρόπο την επίθεση αυτή. Η παλαιστινιακή κυβέρνηση ανέφερε ότι το πλήγμα στα γραφεία του Anadolu ήταν «μια προσπάθεια να ξεφορτωθούν τους μάρτυρες, μια προετοιμασία για σφαγές στη Γάζα».
Οι παλαιστινιακές ομάδες στη Γάζα προειδοποιούν για «απάντηση» στο Ισραήλ σε περίπτωση που συνεχιστούν οι επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας.

Τα ισραηλινά μαχητικά πραγματοποιούν επιδρομές από το πρωί του Σαββάτου σε διάφορα μέρη του πολιορκημένου θύλακα.
Οι επιδρομές αποτελούν αντίποινα στις ισλαμικές φατρίες που πυροδότησαν 100 πυραύλους από τη Γάζα στο Ισραήλ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού, ωστόσο η εν λόγω κίνηση αποτελεί και ένα ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία του Ερντογάν.
Η ΕΕ ζήτησε την «άμεση παύση» της αιφνιδιαστικής κλιμάκωσης στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έδωσε εντολή για περισσότερη ένταση των επιθέσεων στη Γάζα, τις επόμενες ώρες.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήρισε «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» τις επιθέσεις στη Γάζα υποστηρίζοντας ότι «εκείνοι που ενθαρρύνουν το Ισραήλ είναι εξίσου υπεύθυνοι». «Ακόμη και αν είμαστε οι μόνοι στον κόσμο, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε την Παλαιστίνη», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου.
Ο διευθυντής επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, μέσω του Twitter, κάλεσε «όλες τις κυβερνήσεις που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται την ελευθερία του Τύπου, συμπεριλαμβανομένης και της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Τουρκία» να καταδικάσουν την ισραηλινή κυβέρνηση.
Ο προεδρεύων εκπρόσωπος Kalın δήλωσε: «Καταδικάζουμε έντονα αυτήν την επίθεση, είναι σαφές ότι ο στόχος είναι να καλύψουμε τα νέα εγκλήματα του Ισραήλ».
Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων δημοσίευσε βίντεο από το σημείο, καταδικάζοντας παράλληλα την επίθεση.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:40

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου