Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Σκάνε βόμβες χρηματιστών!…

Γράφει ο Νάσος Τσαγκανέλης
Διεθνοποιούνται οι διαρροές  εξαγοράς ψήφων
για να στηθεί το “έκτρωμα της Λίμνης”
Η FAZ μιλάει για ανάμιξη  Σόρου, ελληνικού ΥΠΕΞ,
μυστικών κονδυλίων  και εκδοτών στα Σκόπια…
Ξεχύνεται μπόχα.
Σπάνε, όρκοι σιωπής. Καταρρέει, η συγκάλυψη…
Ανοίγουν στόματα.
Σόρο – λέρα και Σόρο – λέρες βγαίνουν στο φως.
Μετέωρο το “Πρεσπογόνο απόβλητο”. 

Ο λερωμένος σφετερισμός εθνικού ονόματος και εδάφους.
Που τόλμησε να αγγίξει – και να παραχαράξει –
την Ιστορία της Μακεδονίας.
Και να πλήξει, την ΤΙΜΗ της Ελλάδας.
Τα μεγάλα διεθνή ΜΜΕ – όπως η FAZ – άρπαξαν τα όργανα. Βαράνε ταμπούρλα…
Ξεσκεπάζουν σιγά – σιγά το τεράστιο δίχτυο πολιτικού εμπορίου και συναλλαγών
που οργίασε πίσω από τις Πρέσπες.
Ολάνοιχτη τώρα και σε διεθνές επίπεδο η άμεση ελληνική προσφυγή κύρους.
Που μπορεί, να ακυρώσει την κατάπτυστη και διάτρητη συμφωνία
του ορατού – αόρατου Σόρου (!!!)
Ανοιχτός ο ΝΟΜΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ,
βάσεις των άρθρων 9 και 10 της Συνθήκης της Βιένης που ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΝ (αν υπάρξουν αποδείξεις) απάτη, συναλλαγή ή όποια δωροδοκία στις διεθνείς συμβάσεις.
Η Frankfurter Allgemeine Zeitung παρουσιάζει τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου κατά Νίκου Κοτζιά περί χρηματισμού στα Σκόπια από τον Σόρος με σκοπό την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών
Στην διαμάχη μεταξύ του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του πρώην υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Νίκος Κοτζιάς χρημάτισε βουλευτές στα Σκόπια με χρήματα του Τζωρτζ Σόρος για να πουν το «ναι» στην Συμφωνία των Πρεσπών, αναφέρεται η Frankfurter Allgemeine Zeitung σε εκτενή ανταπόκρισή της από την Αθήνα με τίτλο «Εξωτερική πολιτική και μυστικά κονδύλια».
Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης γράφει ότι σε επικοινωνία με τον πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, ο Νίκος Κοτζιάς δηλώνει ότι: «Αρχικά ο Πάνος Καμμένος ισχυρίζονταν ότι έλαβα 50 εκατομμύρια για τον χρηματισμό βουλευτών στα Σκόπια. [..] Στη συνέχεια όμως ανασκεύασε λέγοντας ότι εγώ έδωσα στον Σόρος τα χρήματα για να τα διοχετεύσει στους βουλευτές».
Η κόντρα Κοτζιά – Καμμένου, γράφει η FAZ, θα φθάσει στα δικαστήρια, μιας και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του πρώην συναδέλφου του: «Προσπάθησε να με εκβιάσει με στόχο να αποσύρω τη Συμφωνία των Πρεσπών», δηλώνει ο Νίκος Κοτζιάς.
Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Άμυνας υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να αποδείξει στο δικαστήριο ότι λέει την αλήθεια και προσθέτει ότι το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε χρήματα σε μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια για να καλλιεργήσουν κλίμα υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
H ελληνική κοινή γνώμη στράφηκε στα μυστικά κονδύλια
Η FAZ παρατηρεί ότι μια παρενέργεια της διαμάχης Κοτζιά και Καμμένου είναι ότι το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινής γνώμης στράφηκε στα μυστικά κονδύλια που έχουν στη διάθεσή τους, εκτός από τα υπουργεία Αμύνης και Εξωτερικών, τα υπουργεία Μακεδονίας – Θράκης και Προστασίας του Πολίτη. Σε σχεδόν κάθε χώρα όμως προβλέπονται μυστικά κονδύλια με ειδικό σκοπό, όπως συμβαίνει και με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, πηγές στην Αθήνα ισχυρίζονται, ότι χρήματα από τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών διοχετεύθηκαν στην εφημερίδα και την ιστοσελίδα της Βόρειας Μακεδονίας «Nezavisen» («Ανεξάρτητη») που τάσσονταν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ιδιοκτήτες του μέσου ενημέρωσης είναι ο δημοσιογράφος Σπυρίδων Σιδέρης και ο τοπικός διευθυντής Νίκος Φραγκόπουλος. Ο τελευταίος δηλώνει ότι άκουσε για τα μυστικά κονδύλια, ισχυρίζεται ωστόσο ότι δεν έχει «καμία πληροφορία για διοχέτευση χρημάτων από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών στην «Nezavisen»».
Από την πλευρά του, ο Νίκος Κοτζιάς αποκαλεί τον Σπυρίδωνα Σιδέρη «καλό δημοσιογράφο» που γνωρίζει πολύ καλά τα Βαλκάνια. Αρνείται ωστόσο ότι χρήματα του υπουργείου Εξωτερικών διατέθηκαν στην Βόρεια Μακεδονία.
«Θα αποδειχθούν εν τέλει ψευδή όσα υποστηρίζει ο Πάνος Καμμένος για χρηματισμό βουλευτών στην Β. Μακεδονία με αντάλλαγμα ένα «ναι» στην επίλυση του ονοματολογικού; Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών εμφανίζεται βέβαιος για τη νίκη του, μιας και, όπως υπογραμμίζει, ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να αποδείξει όσα υποστηρίζει και δεν θα το καταφέρει διότι τίποτα από όσα λέει δεν ευσταθεί», καταλήγει η FAZ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου