Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Εναέριο «τείχος» στο Αιγαίο από Ελλάδα-Ισραήλ – 11 Ισραηλινά F-16 στην 110 ΠΜ – Η Τουρκία «χαλυβδώνει» την συμμαχία Αθήνας-Τελ ΑβίβΣτην βάση της 110 Πτέρυγας Μάχης προσγειώθηκαν 11 ισραηλινά αεροσκάφη F-16 μαζί με ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος Gulfstream G550.
Οι Ισραηλινοί έρχονται στην πιο μάχιμη πτέρυγα της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, η οποία φιλοξενεί τα υπερσύγχρονα αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (MQ-9 Reaper), για την διενέργεια ασκήσεως με τους Έλληνες πιλότους, προκαλώντας πολλαπλά «εγκεφαλικά» στην Άγκυρα.

Τα ισραηλινά μαχητικά θα βρεθούν στη Λάρισα στο πλαίσιο διμερούς Ελληνο-Ισραηλινής συνεργασίας με απώτερο στόχο την συνεκπαίδευση Ελλήνων και Ισραηλινών πιλότων.
Οι Ισραηλινοί θα πετάξουν στο πλαίσιο της εκπαίδευσης με διάφορες μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας σε άλλα πολεμικά αεροδρόμια της Ελλάδας. Η συνεκπαίδευση αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 2 Νοεμβρίου.

Οι Ισραηλινοί όμως με την παρουσία τους σε ασκήσεις στην περιοχή της Λάρισας αλλά ειδικά στο Αιγαίο ενδεχομένως να έρθουν αντιμέτωποι με τους Τούρκους οι οποίοι προκαλούν πλέον  προς πάσα κατεύθυνση.
Το σκηνικό κατά το οποίο ελληνικά, ισραηλινά και πιθανόν αμερικανικά μη επανδρωμένα οχήματα θα πετούν στο Αιγαίο, αποτελεί τον απόλυτο εφιάλτη του Ερντογάν.
Στον αντίποδα, επτά ελληνικά ελικόπτερα (6 apache και ένα μεταφορικό) από την 1η ΤΑΞΑΣ μεταβαίνουν στο Ισραήλ για συνεκπαίδευση με τους ισραηλινούς στην Αεροπορική Βάση του Ramon.
Τα σενάρια που θα εκτελέσουν ελληνικά και ισραηλινά πληρώματα περιλαμβάνουν επιθετικές επιδρομές κατά την διάρκεια της νύκτας σε πτήσεις NAP, καθώς και την υποστήριξη ομάδων ειδικών δυνάμεων στα εχθρικά μετόπισθεν.
Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι συντηρούν την ένταση που αυτοί δημιούργησαν στην Α.Μεσόγειο με την αμφισβήτηση της ελληνικής ΑΟΖ, ετοιμάζοντας και πτήσεις UAV πάνω από τα πλοία μας.
Στον τομέα των λεκτικών προκλήσεων είχαμε δηλώσεις τόσο του Ερντογάν όσο και συνεργατών του που μας θυμίζουν ότι η κρίση στα νότια της Ελλάδος είναι κάτι παραπάνω από εφικτή το επόμενο διάστημα.
«Αυτοί που προσπάθησαν να σφετεριστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους στη Μεσόγειο σήμερα βρήκαν μπροστά τους το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και τους ήρωες μας», γράφει ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου για οικονομικά θέματα Γιγίτ Μπουλούτ στον λογαριασμό του στο τουίτερ, αναφερόμενος στο επεισόδιο με το Μπαρμπαρός και την ελληνική φρεγάτα.
Ο Γιγίτ Μπουλούτ υπενθυμίζει και τη δήλωση του Υπουργού Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ ότι τα καθήκοντα του Μπαρμπαρός στην περιοχή θα συνεχιστούν.
Σύμφωνα με άρθρο μας με τίτλο (Πολεμική ατμόσφαιρα στην Α.Μεσόγειο: Νέο μπλόκο από την Φ/Γ “Νικηφόρος Φωκάς” σε Barbaros και τουρκικά σκάφη – Ακαριαία αντίδραση του ελληνικού στόλου), είχαμε αναφέρει ότι πολεμική ατμόσφαιρα επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς σύμφωνα με στοιχεία, το τουρκικό ερευνητικό Barbaros έριξε καλώδια για να κάνει έρευνες, υλοποιώντας το οργανωμένο σχέδιο σύγκρουσης της Άγκυρας, καθώς και υφαρπαγής εδαφών από Ελλάδα και Κύπρο.
Οι βλέψεις των Τούρκων για τα κοιτάσματα που υπάρχουν στις επίμαχες περιοχές, οδηγούν σταθερά σε πιθανή ελληνοτουρκική σύρραξη, με τους αναλυτές να προειδοποιούν και κάθε δύναμη στην περιοχή να βρίσκεται με το δάκτυλο στη σκανδάλη.
Είναι θέμα χρόνου η σύγκρουση αυτή να αναβαθμιστεί και να ελευθερωθεί μία κόλαση στη Μεσόγειο.
Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις όμως θα είναι εκεί που πρέπει για να προασπίσουν τα ελληνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα, τα οποία η Τουρκία του Ερντογάν προσπαθεί να απεμπολήσει με βίαιο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου