Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση θα έχει πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η δήλωση Καμμένου πως θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή «δε σημαίνει ότι πάμε σε εκλογές».
Τη βεβαιότητά του πως η κυβέρνηση μπορεί να διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να ολοκληρώσει τη θητεία της και χωρίς τους Ανεξάρτητους Έλληνες, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM.
Όπως τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, «μπορεί ο κ. Καμμένος να είπε ότι εφόσον η Συμφωνία έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο θα αποχωρήσει από την ελληνική κυβέρνηση αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η Κυβέρνηση δεν έχει τους πολιτικούς και κοινοβουλευτικούς όρους για να ολοκληρώσει την συνταγματική της θητεία».
«Ο πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος είπαν ότι το συγκεκριμένο ζήτημα θα τους απασχολήσει στις αρχές του Μαρτίου επομένως νομίζω ότι αυτό είναι και το πιθανότερο ενδεχόμενο. Αυτό σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι πάμε σε εκλογές το Μάιο», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Τζανακόπουλος εμφανίστηκε σίγουρος ότι υπάρχει ο κοινοβουλευτικός και πολιτικός συσχετισμός για να κυρωθεί με την προβλεπόμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία η Συμφωνία των Πρεσπών «χωρίς να προκληθούν οποιουδήποτε τύπου πολιτικές εξελίξεις που δεν θα σχετίζονται με αυτή καθεαυτή τη Συμφωνία».
«Είμαι πεπεισμένος ότι η κυβέρνηση θα έχει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και χωρίς τους ΑΝΕΛ. Εξάλλου στο Υπουργικό Συμβούλιο της προηγούμενης εβδομάδας ο κος Καμμένος δήλωσε με καθαρότητα ότι δεν πρόκειται να συμπλεύσει με τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη ή οποιαδήποτε πολιτική δύναμη που θα επιχειρήσει να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και να ρίξει την Κυβέρνηση», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου