Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

ΟΡΓΙΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΜΜΕ Πρόεδρος Ομόνοιας για τον θάνατο του ομογενούς: Ερασιτεχνισμός από την Αστυνομία

Ο πρόεδρος της Ομόνοιας Διονύσης Μπελέρης (Φρέντυ Μπελέρι) μίλησε στο iefimerida.gr για το περιστατικό με τον θάνατο του ομογενούς Κώστα Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία.
Ο κ. Μπελέρης βρίσκονταν μακριά από την περιοχή όπου έγινε το επεισόδιο και είναι προσεκτικός στις διατυπώσεις του. Εξάλλου, οι ομογενείς είναι διστακτικοί στο να μιλήσουν. Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ομόνοιας κάνει λόγο για «ερασιτεχνισμό» από την αλβανική αστυνομία και «άνευ προηγουμένου
προπαγάνδα» από τα Αλβανικά ΜΜΕ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομόνοιας, παραμένει ανεξήγητη η συμπεριφορά του ομογενούς καθώς είναι άγνωστες οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε το περιστατικό.
Ο κ. Μπελέρης τονίζει ότι οι εορτασμοί για την 28η Οκτωβρίου έγιναν σε όλα τα χωριά που υπάρχουν ομογενείς σε ήρεμο κλίμα – το οποίο έχει εμπεδωθεί μετά και την πρόσφατη ελληνοαλβανική συμφωνία.
Οπως του μετέφεραν κάτοικοι από τις Βουλιαράτες, ο 35χρονος ομογενής είχε αναρτήσει την ελληνική σημαία σε εμφανές σημείο του χωριού (ούτε στο σπίτι του, ούτε στο στρατιωτικό κοιμητήριο) και οι Αλβανοί αστυνομικοί του ζήτησαν να την κατεβάσει. Είναι άγνωστο αν τον έβρισαν ή τον προκάλεσαν αλλιώς, πυροδοτώντας την ανεξέλεγκτη αντίδρασή του. Οτι πυροβόλησε είναι βέβαιο, αλλά είναι άγνωστο αν έριξε στον αέρα για εκφοβισμό ή κατά αλβανών αστυνομικών με πρόθεση να τους τραυματίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου