Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Αγρίνιο: Και οι Διευθυντές Δημοτικών στα δικαστήρια για τα Θρησκευτικά

 

 
Αναστάτωση έχει δημιουργηθεί στην σχολική κοινότητα στο Αγρίνιο με τις δεκάδες κλήσεις εκπαιδευτικών σε ανάκριση, για το μάθημα των Θρησκευτικών. Μετά τις κλήσεις που έλαβαν Θεολόγοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τώρα,  δεκάδες είναι οι κλήσεις προς τους δασκάλους Δημοτικών που παραδίδουν το συγκεκριμένο μάθημα, αλλά και στους Διευθυντές όλων των σχολείων της περιοχής! (φωτο)
Έτσι, η δικαστική εξέλιξη της μήνυσης σε βάρος του Υπουργού Παιδείας για το μάθημα των Θρησκευτικών, έχει λάβει απρόβλεπτες διαστάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agriniopress.gr, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, η συνεδρίαση της Ολομέλειας των προέδρων της ΔΟΕ, θα ασχοληθεί με το θέμα και πρόκειται να ενημερωθεί σχετικά η νομική σύμβουλος της Ομοσπονδίας, ώστε να υπάρξει μια συντονισμένη νομική αντίδραση.
Σε κάθε περίπτωση , οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί, δεν παρεμβαίνουν στο πρόγραμμα σπουδών και εκτελούν τις εντολές – οδηγίες που λαμβάνουν από το αρμόδιο υπουργείο.
Οπότε, θεωρείται τουλάχιστον υπερβολικό, να λαμβάνουν μαζικές κλήσεις σε απολογία. Γίνεται ακόμη λόγος για «δυσφήμιση» της περιοχής, εξαιτίας της αναστάτωσης που έχει προκληθεί από την μήνυση , που φέρεται να έχει υποβληθεί από γονέα του Αγρινίου, κατά του υπουργού Παιδείας.

dictyo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου