Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ: ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ
Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΗ

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί η εκτέλεση του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα από Αλβανούς αστυνομικούς στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου. Ο Έλληνας ομογενής πλήρωσε με τη ζωή του το καθήκον του να υψώσει την Ελληνική σημαία, που προηγουμένως είχε αφαιρεθεί από τον τόπο, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση προς τιμήν των Ελλήνων πεσόντων κατά τη διάρκεια της ιταλικής-φασιστικής εισβολής το 1940.
Το τραγικό αυτό γεγονός προστίθεται:

·         Στη δολοφονία του Αριστοτέλη Γκούμα στη Χιμάρα τον Αύγουστο του 2010 από ομάδα Αλβανών φασιστών , επειδή μιλούσε την μητρική ελληνική του γλώσσα.
·         Στις προσπάθειες σφετερισμού της γης των Ελλήνων ομογενών από το αλβανικό κράτος.
·         Στις απειλές, εκβιασμούς, προσβολές και ξυλοδαρμούς που υφίστανται οι Βορειοηπειρώτες από τις αλβανικές δυνάμεις καταστολής, όποτε δίνεται η ευκαιρία στο αλβανικό κράτος.
·         Στην επιμονή της αλβανικής κυβέρνησης να διατηρεί στα σχολικά βιβλία Ιστορίας και Γεωγραφίας, κεφάλαιο με τον τίτλο: «Αλβανικές περιοχές της Ελλάδας».

Η απαράδεκτη δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού που μιλά για «την απώλεια της ζωής ενός τρελού», καθώς και ο χαρακτηρισμός της έπαρσης της ελληνικής σημαίας ως «εξτρεμιστική ανοησία»,αποδεικνύει την τρομοκρατία που υφίστανται οι Βορειοηπειρώτες στη γειτονική χώρα από το οργανωμένο αλβανικό κράτος. Όταν ο Αλβανός πρωθυπουργός διατυπώνει τέτοιο λόγο, πιστεύει κανείς ότι οι Βορειοηπειρώτες, στη γειτονική χώρα, τυγχάνουν του απαιτούμενου σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους;
Εντύπωση προκαλεί η χαλαρότητα, με την οποία αντιμετώπισε η ελληνική κυβέρνηση την οργανωμένη αλβανική επίθεση από τους ένστολους εκτελεστές. Η ελληνική κυβέρνηση, που εκδίδει χλιαρές ανακοινώσεις, επιβάλλεται να αλλάξει τρόπο αντιμετώπισης της αλβανικής προκλητικότητας. Πρέπει να καταλάβει ότι έχει εθνικό καθήκον να προστατεύει τους Έλληνες το γένος , όπου και αν βρίσκονται. Οφείλει να κατανοήσει ότι στην Αλβανία υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας. Η μαρτυρία των γονέων του δολοφονηθέντος  στον τέως πρόεδρο της Ομόνοιας  Λεωνίδα Παππά το αποδεικνύει. Ξυλοκοπήθηκαν οι γονείς του Κατσίφα από τους Αλβανούς αστυνομικούς, όταν έκαναν έρευνα στο σπίτι τους!Πληθαίνουν οι μαρτυρίες συγχωριανών του Κατσίφα ότι συνελήφθη και συνεπώς είναι αδικαιολόγητο να είναι νεκρός. Η πραγματογνωμοσύνη που ζητούν οι Βορειοηπειρώτες με τη συμμετοχή Ελλήνων ειδικών για τις συνθήκες θανάτου πρέπει να πραγματοποιηθεί. Η Ελλάδα έχει το εθνικό καθήκον να προστατεύσει τους ομογενείς μας. Οι πληροφορίες που λένε πως η οικογένεια του Κατσίφα «πιέζεται» να κάνει την κηδεία αμέσως, ελπίζουμε να μην ευσταθούν. Η οικογένεια επιμένει για πραγματογνωμοσύνη και από Έλληνα ειδικό. Φαντάζεστε να αποδειχτεί η εν ψυχρώ δολοφονία του άτυχου ομογενούς;  Δεν προκαλούν ερωτηματικά οι αναρτήσεις αλβανικών ιστοσελίδων που στην αρχή μιλούσαν για σύλληψη (arrest) και στη συνέχεια διέγραψαν τις αναρτήσεις τους, ή άλλαξαν το περιεχόμενο και τους τίτλους; (Δείτε εδώ: https://tinyurl.com/ycxvca5l).
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών ΔΕ εκτιμά ότι θα αυξηθούν τα επεισόδια εναντίον των Ελλήνων στη Βόρειο Ήπειρο, αν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει να είναι άβουλη, αμήχανη, ανήμπορη και διστακτική να προστατεύσει τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας.
Επειδή το ελληνικό ΥΠ.ΕΞ. ισχυρίζεται ότι φιλοδοξεί να λύσει τα προβλήματα με την Αλβανία, μπορεί να μας πει αν έχει εντάξει ως πρόβλημα την μη απόδοση των δικαιωμάτων στον ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου που περιγράφονται στις διεθνείς συνθήκες τις οποίες και η Αλβανία έχει υπογράψει;
Απαιτούμε:


·         Λήψη άμεσων μέτρων για την έμπρακτη προστασία της ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο.
·         Διαλεύκανση των συνθηκών, κάτω από τις οποίες εκτελέστηκε ο Έλληνας ομογενής.
·         Παραδειγματική τιμωρία των ενόχων.

Σε κάθε περίπτωση σκύβουμε ευλαβικά το γόνυ στον Έλληνα νεκρό, τιμάμε την Ελληνίδα μάνα του, που -για όσους ξέρουν την τρομοκρατία που επικρατεί στην Αλβανία εναντίον των Ελλήνων- τόλμησε με τον απλό, ανεπιτήδευτο αλλά αληθινό λόγο της να δηλώσει σε ελληνικό κανάλι:  «Μας διαλύσανε…  Δεν ήθελαν την ελληνική μειονότητα.  Είχε χαρά (εννοεί το παιδί της) να στολίσει για την επέτειο, για τους ήρωες!»

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΤΣΙΦΑ!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Δ.Α.Κ.Ε. Καθηγητών Δ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου