Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Μητσοτάκης: Εκλογές πριν έρθει στη Βουλή η συμφωνία των ΠρεσπώνΑντίθετος για μια ακόμα φορά στο ενδεχόμενο ψήφισης της συμφωνίας για το ονοματολογικό εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κ.Μητσοτάκης από την Κεφαλονιά όπου πραγματοποιεί περιοδεία. Παράλληλα ζήτησε εκλογές για να μην περάσει η συμφωνία από τη Βουλή.
«Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ δεν θα επικυρώσει τη συμφωνία ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή γιατί θεωρούμε ότι είναι επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα καθώς για πρώτη φορά εκχωρείται η "μακεδονική" γλώσσα και εθνότητα στους γείτονες», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κεφαλονιά όπου πραγματοποιεί σήμερα περιοδεία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε για μια ακόμη φορά ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, ενώ ζήτησε τη διεξαγωγή εκλογών.
«Ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι δεν θα επικυρωθεί από τη Βουλή είναι να γίνουν εθνικές εκλογές πριν έρθει στη Βουλή προς κύρωση η συμφωνία. Η εικόνα της γειτονικής χώρας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη χθεσινή πρώτη ψηφοφορία δεν συνάδει με την εικόνα χώρας που προσδοκά να μπει στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.
​Παράλληλα, ο κ Μητσοτάκης παρακολούθησε στην Κεφαλονιά τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή του 'Αγίου Γεράσιμου. Επιπλέον πραγματοποίησε συνάντηση με τον δήμαρχο Κεφαλονιάς, ενώ τον συνόδευε ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο τομεάρχης υγείας Βασίλης Οικονόμου και η υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη στήριξη της ΝΔ, Ρόδη Κράτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου