Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Μπουρδέλο!

Του Θανάση Κ.
ΜΗ σας σοκάρει ο τίτλος…
Δεν υπονοώ ότι υπάρχει γύρω μας τίποτε που να θυμίζει «μπουρδέλο».
Υπάρχουν βέβαια «πουτάνες» (με τη μεταφορική έννοια, ασφαλώς…)
Υπάρχουν, ασφαλώς, και «νταβάδες» – επίσης με τη μεταφορική έννοια…
Υπάρχει γύρω μας διάχυτη, όλη αυτή η αποφορά ηθικής έκπτωσης που χαρακτηρίζει τους «οίκους ανοχής»…

Αλλά να εξηγούμαστε: Τα μπουρδέλα είναι οργανωμένα! Έχουν τάξη, έχουν πειθαρχία, δεν κάνει καθείς ό,τι γουστάρει. Υπάρχουν άγραφοι κανόνες που τηρούνται απαρεγκλίτως.
Όπως έλεγαν οι παλαιοί μάγκες –οι αληθινοί μάγκες– στα μπουρδέλα πάνε τα «θηρία» και μέσα γίνονται «αρνάκια».
Εδώ σε μας, τα «αρνάκια» και πάσης φύσεως «τσαλαπετεινοί» κοντεύουν να γίνουν θηρία! Όχι – σε καμία περίπτωση – ΔΕΝ έχουμε γίνει μπουρδέλο. Πολύ χειρότερα γίναμε.
Μπουρδέλο, όχι…
Η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε έλεγχο. Συνεχώς σχεδιάζει κάτι «μεγαλεπίβολο» και «σατανικό». Που όμως, δεντης βγαίνει στη συνέχεια…
Όσο «σκιτζής» και να ’σαι, όταν μηχανεύεσαι συνεχώς όλες τις πιθανές και απίθανες «κομπίνες» – δεν μπορεί, κάτι θα σου κάτσει. Έστω κι από τύχη
Αυτών δεν τους κάθεται τίποτε!
* Μέχρι προχθές έλεγαν, ότι δεν θα κόψουν τις συντάξεις. Ότι θα ματαιώσουν την μείωσή της «προσωπικής διαφοράς» από 1ης Ιανουαρίου 2019, που οι ίδιοι υπέγραψαν και οι ίδιοι ψήφισαν
Και διέδιδαν ότι το έχουν συμφωνήσει με τη Μέρκελ να τους το «δώσει» αυτό, με «αντάλλαγμα» να ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών μέχρι το Μάρτιο.
Να όμως, που δεν τους βγαίνει. Και για πολλούς λόγους μάλιστα:
* Πρώτον, όπως τους είπε ο Ρέγκλινγκ, ο επικεφαλής του ΕSM – δηλαδή ο κύριος δανειστής της χώρας – μπορεί να τους δώσουν κάποια αναβολή, μόνο μερική ή μόνο για μερικές συντάξεις. Τίποτε παραπάνω…
Κι αυτό μόνο αν βγαίνουν τα νούμερα του προϋπολογισμού και οι προβλέψεις για την επόμενη χρονιά (που ήδη αναθεωρούνται προς τα κάτω)…
Σας είχα προειδοποιήσει γι’αυτό πριν λίγες εβδομάδες. Και σε είχα πει τότε, ότι κάτι τέτοιο θα είναι δώρο άδωρο για τον Τσίπρα! Και σίγουρα δεν είναι αυτό που ζήτησε. Ούτε αυτό στο οποίο «υπολόγιζε»…
Αν επαληθευθεί ό,τι λέει ο Ρέγκλινγκ τώρα, θα σήμαινε ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2019, δηλαδή σε λίγους μήνες από τώρα, οι περισσότεροι συνταξιούχοι θα δουν επιπρόσθετη μείωση των συντάξεων τους… (Πέρα απ’ όσες έχουν ήδη υποστεί)
Ενώ οι υπόλοιποι συνταξιούχοι θα ξέρουν πλέον, ότι αμέσως μετά θα έλθει αναπόφευκτα και η δική τους σειρά.
Και στη συνέχεια είναι πιθανό να ακολουθήσει μεγαλύτερη μείωση σε όλους. Και αμέσως μετά (αρχές του 2020) θα ακολουθήσει (όχι «πιθανά», αλλά σίγουρα πια) και το επόμενο «χτύπημα»: η μείωση τους «αφορολόγητου» για όλους. Που όμως, θα πλήξει περισσότερο τους ασθενέστερους
Μ’ άλλα λόγια στις αρχές του έτους, σε λίγους μήνες δηλαδή, θα έχει δημιουργηθεί στην κοινωνία αυτό που ο Τσίπρας ήθελε να αποφύγει: Η εικόνα νέων δεινών πληγμάτων λιτότητας!
Άμεσων (κάποιοι θα τα έχουν ήδη υποστεί)…
Και επικείμενων (κάποιοι θα ξέρουν ότι όπου να ’ναι έρχονται και σ’ αυτούς)…
Κι ύστερα θα ακολουθήσει και νέο χτύπημα (με το αφορολόγητο).
Κι όλα αυτά με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο
Πάει και το «αφήγημα» ότι τάχα βγήκαμε από το Μνημόνια και τη λιτότητα.
Οι ΣΥΡΙΖΑίοι έλεγαν ότι «αποκλείεται να πάμε στις εκλογές με κομμένες συντάξεις»! Για να τους δω τώρα…
* Ύστερα η θέση της Μέρκελ αποδυναμώνεται συνεχώς στη Γερμανία. Πράγμα που σημαίνει ότι ακόμα κι αν τους έχει υποσχεθεί κάτι, μπορεί σε δύο μήνες να μη μπορεί να τηρήσει την υπόσχεσή της. Ήδη έχει χάσει τον έλεγχο στην κυβέρνησή της. Και στο κόμμα της…
Σε λίγο μπορεί να χάσει και την Καγκελαρία!
Οπότε το τι υποσχέθηκε στον Τσίπρα, μπορεί να μην έχει καμίαν αξία πια…
Άσε που η κρίση Βρυξελλών – Ιταλίας καθιστά τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα…
Πιο δύσκολο και για τους δικούς μας, να «επιμένουν» (λόγω πίεσης των αγορών πλέον)…
–Αλλά πιο δύσκολο και για τους Γερμανούς, να φανούν πιο «ελαστικοί» (γιατί η Ιταλική κρίση ξυπνά ανακλαστικά «σκλήρυνσης» της στάσης τους γενικότερα)…
Χώρια που το μεταναστευτικό και τα αίσχη στη Μόρια εκθέτουν συνεχώς την κυβέρνηση Τσίπρα στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες: την εμφανίζουν ανίκανη να ελέγξει τους διακινητές και τις συμμορίες λαθρομεταναστών ή – ακόμα χειρότερα – διαβρωμένη (από τους διακινητές και τους αλληλέγγυους).
Ή και τα δύο…
Όλα αυτά τινάζουν το σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ στον αέρα!
Κι έρχονται μεθαύριο οι τοπικές εκλογές στο γερμανικό κρατίδιο της Έσσης. Που μπορούν να κλονίσουν ακόμα περισσότερο την εύθραυστη κυβέρνηση στη Γερμανία, να προκαλέσουν χάος ακυβερνησίας στην Γερμανία – αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη…
Κι αυτά θα είναι πολύ ανησυχητικά νέα για τον Τσίπρα…
Όποιος κάνει μείζονες συμβιβασμούς πάνω σε εθνικά θέματα, για να εξασφαλίσει… ελάσσονες αναβολές σε αντιλαϊκά μέτρα, κινδυνεύει τελικά να βρεθεί – κατά πώς το λέγανε κάποτε – και «κερατάς» και «δαρμένος»!
Αλλά εδώ λίγη σημασία έχει πια το τι θα πάθει ο Τσίπρας. Γιατί κινδυνεύουμε, την ώρα που η Γερμανία βυθίζεται σε αποσταθεροποίηση και η Ευρώπη στο χάος, την ίδια στιγμή να βρεθεί ο πιο «αδύναμος κρίκος» της Ευρώπης – η Ελλάδα – πλήρως ακυβέρνητη!
* Ύστερα το ίδιο το Σκοπιανό: Αντί η Συμφωνία των Πρεσπών να σταθεροποιήσει τα Βαλκάνια, έχει αποσταθεροποιήσει και την Ελλάδα και τα Σκόπια!
Σας είχα προειδοποιήσει και γι’ αυτό: Τώρα οι Αλβανοί των Σκοπίων που ψήφισαν τη συμφωνία (οι μόνοι που την ψήφισαν, εξ άλλου), θέτουν και πρόσθετους όρους για να ψηφίσουν και τις επόμενες δύο φορές: Να αναγνωριστεί πλήρως η «ξεχωριστή» εθνική τους υπόσταση μέσα στα Σκόπια και η «ισοδύναμη» θέση τους δίπλα στους «Μακεδόνες»!
Αυτό όμως, ο σλαβόφωνος πληθυσμός των Σκοπίων το βλέπει ως «πρόκριμα» πλήρους διαχωρισμού των Αλβανών. Ως πρώτο βήμα για την απόσχισή τους!
Οι Σλαβόφωνοι τώρα είναι πιο επιφυλακτικοί. Και οι Αλβανοί πιο απαιτητικοί.
Κι άρχισαν ήδη διεθνή δημοσιεύματα, ότι Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να σκοντάψει! (Και τώρα την ευθύνη δεν τη ρίχνουν στους Ρώσους πια και στην παρέμβασή τους απ’ έξω. Αλλά στους Αλβανούς – και στις αντιδράσεις τους από μέσα…)
Το μόνο βέβαιο, είναι ότι ακόμα κι αν περάσει τελικά, θα οδηγήσει άμεσα σε μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση στα Σκόπια. Το ακριβώς αντίθετο απ’ ό,τι προσδοκούσαν οι εμπνευστές της.
Όσον αφορά εμάς, θα έχουμε αναγνωρίσει «έθνος Μακεδόνων» στα Σκόπια – και τελικά θα μας προκύψουν δύο «έθνη» εκεί – και «Μακεδόνες» και «Αλβανοί».
Οι πρώτοι θα ονειρεύονται τη «μεγάλη Μακεδονία» – με επέκταση σε βάρος Ελλάδας και Βουλγαρίας. Και οι δεύτεροι θα προχωρούν στη «μεγάλη Αλβανία».
Εξωτερική πολιτική… κουλουβάχατα!
* Ύστερα έχουμε και τις εσωτερικές γκέλες της συγκυβέρνησης. Όπου όλοι μας διαβεβαίωναν ότι ο Τσίπρας «ελέγχει» και τον Καμένο και τον Κοτζιά. Αλλά αποδεικνύεται ήδη πως δεν ελέγχει ούτε τον Καμένο (ο οποίος του επέβαλε να διώξει τον Κοτζιά!) ούτε τον ίδιο τον Κοτζιά!
Αυτός ο τελευταίος παραιτούμενος του πέταξε δύο «βόμβες»:
Η μία για την «μερική επέκταση» της αιγιαλίτιδας ζώνης, που στη συνέχεια ο Τσίπρας αγωνιζόταν να την «πάρει πίσω».
Και σε συνέντευξή του από την Κρήτη, έβγαλε στη φόρα τις καταγγελίες Καμένου στο υπουργικό, ότι η Ελλάδα χρηματίστηκε από τον Σόρος για τη Συμφωνία των Πρεσπών! Κι ότι ο ίδιος ο Τσίπρας ΔΕΝ απάντησε τίποτε στον Καμένο…
Ο ίδιος ο Καμένος, βέβαια, σήμερα τα διέψευσε. Αφού προηγουμένως ο ίδιος τα… διέρρευσε στον Τύπο!
Αυτό όμως θα διερευνηθεί αναπόφευκτα πια από Εξεταστική Επιτροπή της επόμενης Βουλής. Και η Δικαιοσύνη οφείλει να το ψάξει αμέσως.
Δεν πρόκειται για «θεωρίες συνομωσίας». Πρόκειται για δημόσια καταγγελία ενός πρώην υπουργού σε βάρος ενός νυν υπουργού για… εσχάτη προδοσία της Κυβέρνησής τους!
Γιατί το να πάρεις λεφτά απ’ έξω, για να «πουλήσεις τη Μακεδονία», ΔΕΝ είναι απλή «λαμογιά», ΔΕΝ είναι «υπεξαίρεση δημόσιου χρήματος» ή φοροδιαφυγή, ΔΕΝ είναι «έγκλημα διαφθορά», είναι Εσχάτη Προδοσία!
Δεν σας λέω ότι έγινε! (Τίποτε δεν αποκλείεται βέβαια…)
Σας λέω, όμως, ότι καταγγέλθηκε επίσημα από δικό τους υπουργό.
Και δεν μπορεί πια τόσο σοβαρό θέμα και μετά από τόσο επίσημη καταγγελία να περάσει απαρατήρητο και να ξεχαστεί. Η Δικαιοσύνη θα το ψάξει υποχρεωτικά.
Και θα βρικολακιάσει κυριολεκτικά…
Πίστευαν ότι θα πάνε στις εκλογές λασπώνοντας τους αντιπάλους τους και με φωτογραφίες του Παπαντωνίου με χειροπέδες.
Όπως τα κατάφεραν, θα πάνε στις εκλογές με τη σκιά της εσχάτης προδοσίας πάνω τους και με τη λάσπη που ρίχνουν οι ίδιοι, μεταξύ τους πια!
* Τέλος, όπως φαίνεται δεν ελέγχουν ούτε καν το Ρουβίκωνα! Ο οποίος έχει …απασφαλίσει πια και τους καταλαμβάνει κάθε τόσο την Φιλοσοφική Αθηνών!
Μέχρι που έφτασε ο Μπαμπινιώτης, ένας άνθρωπος πολύ μετριοπαθής και καθόλου «ακραίος» να ζητάει δημόσια να μπει προσωρινά λουκέτο στα Πανεπιστήμια! Ως λύση «έσχατης ανάγκης» για να καθαρίσουν. Κι επειδή, όπως τα κατάντησαν πια, δεν μπορούν να λειτουργήσουν…
Ακόμα και ο Μπαμπινιώτης! Για φαντάσου…
Αυτά να βλέπουν και να τα ακούν, διάφοροι που πιστεύουν ότι πρέπει από την πλευρά μας να πάμε «ήρεμα» στις εκλογές (και ας κλιμακώνει τις προκλήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ)…
Αυτό πια δεν παίζει
Για δύο λόγους:
Πρώτον, γιατί ο Τσίπρας δεν ελέγχει τίποτε – και αυτό τον κάνει πολύ πιο επικίνδυνο.
Και δεύτερον, γιατί όλα οι διαβόλοι έχουν δραπετεύσει από την Κόλαση κι ο κόσμος αγριεύει.
Τον θυμό του κόσμου κάποιος πρέπει να τον διαχειριστεί. Αλλιώς θα τον εισπράξουμε όλοι. Και θα καταστρέψει τη χώρα.
Όπως έλεγαν οι παλαιοί θυμόσοφοι «νοικοκύρηδες»–Η φωτιά μόνο με τη φωτιά αντιμετωπίζεται
Κι όπως έλεγαν οι παλιοί «μάγκες»: —Τα μπουρδέλα θέλουν αφεντικό! Γιατί άμα λείψει τ’ αφεντικό, θα μας ξεσχίσουν οι πουτάνες…
Κι εδώ πια συμφωνούν άπαντες: Και οι πιο καλοκάγαθοι «νοικοκύρηδες» και οι πιο αψίκοροι «μάγκες»…
Χάνεται οι μπάλα και κάποιος πρέπει να δείξει ότι είναι το αφεντικό. Χωρίς ενοχικά σύνδρομα, χωρίς φοβικές αντιδράσεις…
Πυγμή, καθαρές κουβέντες, σταθερό χέρι, άμεσα ανακλαστικά και αποφασιστικότητα.
Αυτό περιμένει ο κόσμος για να συσπειρωθεί. Τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο. Αλλιώς, θα… νοσταλγήσουμε τα μπουρδέλα!
ΥΓ. Ο Τσίπρας έτσι κι αλλιώς δεν σώζεται. Το θέμα είναι να προλάβουμε να σώσουμε την χώρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου