Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Τα γεγονότα που προηγήθηκαν και είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Έλληνα ομογενή στο Αργυρόκαστρο ΕΙΚΟΝΕΣ


Νεκρός είναι ο ομογενής που ύψωσε ελληνική σημαία στο Αργυρόκαστρο, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ.

Πρόκειται για τον  35χρονο ομογενή  Κωσταντίνο Κατσιφά με καταγωγή από τα Ιωάννινα, που ζούσε  και εργάζόταν στην Ελλάδα. Όλα ξεκίνησαν όταν  προσπάθησε να υψώσει την Ελληνική σημαία στο χωρίο Βουλιαράτι, στο Αργυρόκαστρο. Αλβανοί αστυνομικoί προσπάθησαν να τον εμποδείσουν και σύμφωνα με τις μαρτυρίες εκείνος πυροβόλησε στον αέρα. Ακολούθησε καταδίωξη η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη δολοφονία του Έλληνα ομογενή. 


Οι κάτοικοι της περιοχής από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την ανησυχία τους για την ζωή του νεαρού συγχωριανού τους καθώς θεωρούν πως οι Αλβανοί αναζητούσαν  εξιλαστήριο θύμα. Αυτό είπαν δείχνει και το γεγονός ότι στην υπόθεση ενεπλακησαν μέλη των ειδικών δυνάμεων της χώρας.
Πολλοί μιλούν για προβοκάτσια των αλβανικών ΜΜΕ έκανε. Κάθε χρόνο στην επέτειο του ΟΧΙ τα χωριά της Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία στολίζουν τους δρόμους με την ελληνική σημαία. Το γεγονός αυτό τα αλβανικά μέσα το προβάλουν ως πρόκληση κατά της Αλβανίας με αποτέλεσμα να ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη αλλά και την αστυνομία.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, νεκρός έπεσε ο ομογενής ήρωας Κωνσταντίνος Κατσίφας (Kostandinos Kaçifa) από πυρά των ειδικών δυνάμεων της αλβανικής αστυνομίας.

Αιματηρό τέλος είχε το περιστατικό με την καταδίωξη Έλληνα ομογενή που ύψωσε την ελληνική σημαία στο χωριό Βουλιαράτι κοντά στο Αργυρόκαστρο, με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ο Κωνσταντίνος Κατσιφάς από τα Γιάννενα έπεσε νεκρός από τα πυρά των ανδρών της επίλεκτης ομάδας των ειδικών δυνάμεων της Αλβανίας, RENEA, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.
Τα αλβανικά ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο Έλληνας ομογενής έπεσε νεκρός επικαλούμενα ανακοίνωση της αστυνομίας στην οποία αναφέρεται πως οι δυνάμεις της RENEA καταδίωξαν τον Κωνστανίνο Κατσιφά σε βουνοπλαγιά του χωριού όπου βρίσκεται η δεξαμενή. Εκεί εντοπίστηκε να έχει κρυφτεί μετά την καταδίωξη ο 35χρονος ομογενής.
Από νωρίς, λίγο αφού σημειώθηκε το περιστατικό στο χωριό Βουλιαράτι, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση των αλβανικών αρχών. Μάλιστα, εκτός από τις ειδικές δυνάμεις, είχαν σηκωθεί και ελικόπτερα της αστυνομίας για να τον εντοπίσουν.
«Οι δυνάμεις της RENEA τον κάλεσαν να παραδοθεί αλλά ο Κατσιφάς δεν απάντησε στις πολλές εκκλήσεις της αστυνομίας», αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο Έλληνας ομογενής «άνοιξε πυρ και έβαλε σε κίνδυνο τις ζωές των αστυνομικών». Οι άνδρες της RENEA απάντησαν, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, στα πυρά.
Οπως αναφέρουν αλβανικά ΜΜΕ, ο ομογενής ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Ωστόσο, η αλβανική αστυνομία έσπευσε να κατεβάσει την ελληνική σημαία λίγο αργότερα. Τότε, σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ ο ομογενής να αρχίσει να πυροβολεί με καλάσνικοφ κατά ανδρών των αλβανικών ειδικών δυνάμεων (RENEA).
Ο ομογενής αναζητείται από την αλβανική αστυνομία, ενώ στο σημείο αναμένεται να μεταβούν και οι προξενικές αρχές προκειμένου να μεσολαβήσουν αν χρειαστεί.
Σύμφωνα με το syiri ο ομογενής ονομάζεται Κωνσταντίνος Κατσίφας (Kostandinos Kaçifa) και είναι 35 ετών.
Το Βουλιαράτι (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει 6 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

souli.eu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου