Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Τι προτείνει ο Π.Καμμένος για την Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων μας – Επίθεση Τουρκίας, ένοπλη αντιπαράθεση και προσφυγή στη Χάγη ο τουρκικός σχεδιασμός




Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του και στους 4 αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων και τόνισε πως δεν θα προχωρήσει σε καμία αλλαγή Αρχηγού Γενικού Επιτελείου οπότε και θα πάμε στις τακτικές κρίσεις Μαρτίου για τα στελέχη, τους ανώτατους και ανώτερους Αξιωματικούς, των Ενόπλων Δυνάμεων.


Δεν θα μπορούσε να γίνει και διαφορετικά με την ελληνοτουρκική κρίση να είναι προ των πυλών. Πολύ σύντομα θα έχουμε κάποιο ελληνοτουρκικό επεισόδιο καθώς ο σχεδιασμός της Αγκυρας προβλέπει προσφυγή στη Χάγη. Πως όμως θα μας αναγκάσει;

Στο Βίντεο που θα παρακολουθήσετε παρακάτω, ο Ρ.Τ.Ερντογάν μας απειλεί με προσφυγή στη Χάγη για τις βραχονησίδες εάν δεν λυθεί το θέμα με διπλωματία. Αυτό όμως που δεν λέει είναι ότι για να μας αναγκάσει να πάμε στη Χάγη, πρέπει να προηγηθεί στρατιωτικό επεισόδιο με χαμένη την Ελλάδα (εκτός αν δεχτούμε να προσφύγουμε και μεις).
Διαφορετικά, αν προσφύγει η Τουρκία και όχι η Ελλάδα για το ίδιο θέμα, η προσφυγή από την πλευρά της Τουρκίας θα πέσει στο κενό. Στη Χάγη προσφεύγουν από κοινού οι χώρες, δεν μπορεί η Χάγη να αποφασίσει από μόνη της ότι δίνει τα νησιά στην Τουρκία. Η Χάγη μπορεί να κρίνει τα πάντα εφόσον προσφύγουν και οι δύο αλλά εμείς δεν έχουμε κανένα λόγο, κανένα δικαίωμα, καμία υποχρέωση να προσφύγουμε για να ορίσει η Χάγη αν τα ελληνικά νησιά είναι ελληνικά ή όχι…

Είναι η πρώτη φορά που τίθεται το θέμα προσφυγής στη Χάγη για ορισμένα θέματα του Αιγαίου. Να τονίσουμε ότι η Ελλάδα δέχεται προσφυγή στη Χάγη μόνο για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και όχι για την κυριαρχία των νησιών. Τα νησιά είναι ελληνικής κυριαρχίας και ελληνικής κυριότητος ιστορικά, παραδοσιακά σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.
Και πάμε στην τρίτη επιλογή
Η Τουρκία απειλεί ότι αν δεν πάμε μαζί στη Χάγη, θα αποφασίσει να κάνει επέμβαση μόνη της. Είναι η τρίτη εναλλακτική και τελευταία επιλογή της Τουρκίας.
Φαίνεται ότι στο βάθος έχει ενεργοποιηθεί σχεδιασμός να λυθούν όλα τα ελληνοτουρκικά ζητήματα εδώ και τώρα. Τι θα γίνει αν κάποιοι που έδωσαν εγγυήσεις (κάτι τέτοιο διαφαίνεται) κάνουν πίσω;
Τι είπε ο ΥΠΕΞ, Ν.Κοτζιάς πρόσφατα
Ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς προειδοποίησε την Άγκυρα πως η θεωρία των γκρίζων ζωνών μπορεί να αποδειχτεί μπούμεραγκ για την ίδια (ποιος θα το αποφασίσει; Η Χάγη;) καθώς υπάρχουν νησάκια που κατέχει και μπορούν ευθέως να αμφισβητηθούν από την Ελλάδα.
Αυτά τα 8 μικρά νησάκια είναι:
1,Λειόπουλο
2.Λείο
3.Καλαμόπουλο
4.Πελαγονήσι που είναι οριακά στα 3 μίλια
5.Γιαλονήσι
6.Αδιάβατο
7.Πύργος
8.Ουλιά
Τουρκική αντιπολίτευση σε Ερντογάν: «Να τα πάρεις τα νησιά του Αιγαίου τώρα από τους Έλληνες»!
Νέες επιθέσεις εξαπέλυσε η τουρκική αντιπολίτευση και όχι μόνο το κόμμα CHP, στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πιέζοντάς τον να πάρει αμέσως τα νησιά που έχει «καταλάβει» η Ελλάδα στο Αιγαίο, προϊδεάζοντας για νέα ένταση στο Αιγαίο.
Ο Τούρκος πρόεδρος ταξιδεύοντας στην Αφρική, επισκέφθηκε το Σουδάν, με τον πρόεδρο του οποίου συμφώνησε να μεταβιβαστεί το νησί Σουακίν στην Τουρκία, ώστε να το ανοικοδομήσει, δημιουργώντας έτσι μία «τουρκική ουμρά», ένα προσκυνηματικό ταξίδι από την Τουρκία προς τη Μέκκα, την εκμετάλλευση του οποίου προφανώς και θα ελέγχει.
Μετά τις δηλώσεις Κιλιτσντάρογλου την Παρασκευή, ο οποίος δήλωσε ότι θα έρθει να πάρει τα 18 νησιά από την Ελλάδα, σήμερα, ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP, εξαπέλυσε νέα επίθεση ενάντια στο «σουλτάνο», κατηγορώντας τον ότι παίρνει το νησί Σουακίν από το Σουδάν, την ώρα που οι Έλληνες εκλέγουν δημάρχους στα δικά μας, όπως αποκάλεσε τα ελληνικά νησιά:
«O Erdoğan θέλει το νησί Σουακίν του Σουδάν. Έδωσες 18 νησιά στην Ελλάδα. Οι Έλληνες εκλέγουν δημάρχους στα δικά μας νησιά.
Δεν θέλεις αυτά τα νησιά από την Ελλάδα, δεν έκανες ενέργειες για τον τουρισμό, τα δίνεις στην Ελλάδα και μετά ζητάς το νησί του Σουδάν.
Πήγε σε έναν πραξικοπηματία και θέλει, λέει, ένα νησί από αυτόν.
Πρέπει να δείξει μία στάση για τα νησιά. Μετά να μιλήσει για το νησί Σουακίν του Σουδάν. Πρώτα να προστατέψει τα δικά του νησιά», είπε ο Οζγκιούρ Οζέλ.
Από την πλευρά της, η Μεράλ Ακσενέρ, που αποσχίστηκε από το MHP και που ηγείται του «Καλού Κόμματος», το οποίο ίδρυσε πριν από δύο μήνες επιτέθηκε στον Ερντογάν, στο ίδιο μήκος κύματος με το CHP:
«Διάβασα τις δηλώσεις του αξιότιμου Ερντογάν που λέει στους Σουδανούς ‘Να μας δώσετε το νησί σας και να το φτιάξουμε’. Τον ρωτάω: Θέλετε το νησί των άλλων για ‘αποκατάσταση’ όμως τι σκέφτεστε για τα 18 νησιά που βρίσκονται υπό κατάληψη;
Ποια είναι η άποψή σου για τη διάσωση από την κατάληψη των 18 νησιών; Οι Έλληνες για να σπάσουν τα νεύρα μας σουβλίζουν αρνιά.
Ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας είπε «Μολών λαβέ». Οι δικοί μας δεν έβγαλαν άχνα. Εμείς λοιπόν του απαντούμε. Μην ανησυχείς, λίγο έμεινε. Κι εσύ άντε να δούμε αν μπορείς μην τα δίνεις».
Aναλυτικά τι είπε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος για τις Κρίσεις
Δεν υπάρχει θέμα αρχηγών στις τακτικές κρίσεις που θα πραγματοποιηθούν στις ‘Ενοπλες Δυνάμεις στις αρχές του 2018, ξεκαθαρίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος. Ο κ. Καμμένος με αυτόν τον ρητό και κατηγορηματικό τρόπο έδωσε τέλος στην άκρατη σεναριολογία που ήθελε να αποφασίζονται αλλαγές στην ηγεσία και των τριών επιτελείων.
Όπως δήλωσε ο κ.Καμμένος, στη σημερινή συνέντευξη τύπου στους συντάκτες του αμυντικού ρεπορτάζ για τον απολογισμό των τριών ετών από την ανάληψη του χαρτοφυλακίου της εθνικής άμυνας, θα γίνει σεβαστή η πρόβλεψη του νόμου που προβλέπει συγκεκριμένη θητεία για τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων. Επισήμανε μάλιστα ότι αυτή θα είναι και η εισήγηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας.
«Κρίσεις θα υπάρχουν. Πάντως θέλω να σας πω ότι υπάρχει και ενας ψηφισμένος νόμος τον οποίο θα σεβαστούμε. Απο εκεί και πέρα δεν υπάρχει θέμα σε επίπεδο αρχηγών δηλαδή.» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος και υπενθύμισε με εμφατικό τρόπο: «Ξέρετε άλλωστε ότι έχουν μια θητεία η οποία είναι ψηφισμένη δεν υπάρχει κανένα θέμα.»
Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε άριστη την συνεργασία με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον αρχηγό ΓΕΑ, ανιπτέραρχο Χρήστο Χριστοδούλου και τον αρχηγό ΓΕΝ, αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη και επανέλαβε: Δεν υπάρχει θέμα κρίσεων αρχηγών». Ωστόσο διευκρίνισε: «Από εκεί και πέρα θα γίνουν κάποιες κρίσεις στο πλαίσιο των αναγκών της διοίκησης.»
Στο επίμονο και διευκρινιστικό ερώτημα:
«Άρα η ηγεσία παραμένει ως έχει; απάντησε λακωνικά και χωρίς να αφήνει περιθώρια παρερμηνειών: «Η πρόταση μας προς το ΚΥΣΕΑ αυτή θα είναι». είπε ο κ. Καμμένος.
Δείτε το Βίντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου