Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

NYT: Σε δεινή θέση ο Τσίπρας μετά την απόφαση για άσυλο στον Τούρκο στρατιωτικό


Στην απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να χορηγήσει άσυλο στον έναν εκ των οκτώ Τούρκων πραξικοπηματιών αναφέρεται δημοσίευμα των  New York Times.
Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, «η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου προκάλεσε την οργή της Αγκυρας, αλλά η αντίδραση της κυβέρνησης, να καταθέσει αίτηση ακύρωσής της, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην ελληνική πολιτική σκηνή».

«Η απόφαση αυτή έφερε σε δύσκολη θέση τον κ. Τσίπρα. Ενώ ο πρωθυπουργός έχει πει ότι η Ελλάδα δεν στηρίζει εκείνους που ενεπλάκησαν στο πραξικόπημα, επίσης έχει εκφράσει την υποστήριξή του στην ανεξαρτησία του ελληνικού δικαστικού συστήματος», συνεχίζει το δημοσίευμα.
Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι ο κ. Τσίπρας του είχε υποσχεθεί την έκδοση των 8 Τούρκων μόλις λίγες ημέρες μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα.
«Προσφεύγοντας κατά της απόφασης, ο κ. Τσίπρας ίσως προσπαθεί να αποφύγει άλλη μία πολιτική κρίση ανάμεσα τους δύο γείτονες. Η επίσκεψη του Ερντογάν βελτίωσε ελάχιστα τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία», σημειώνουν οι NYT.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου