Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Τιμητική Διάκριση στο ΕΛΙΑΜΕΠ Από την Ακαδημία Αθηνών


Τιμητική διάκριση απονεμήθηκε σήμερα στο Ελληνικό Ιδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) για το συνολικό του έργο από την Ακαδημία Αθηνών κατά την Πανηγυρική Συνεδρία της. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ, Καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης. Το έργο του ΕΛΙΑΜΕΠ καλύπτει ε΄να ευρύ φάσμα τομέων, όπως θέματα που σχετίζονται με την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τη μετανάστευση, την ασφάλεια, τις διεθνείς σχέσεις και την επίλυση συγκρούσεων (με έμφαση στει περιοχές των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και την ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου, τον πρώην σοβιετικό χώρο και την Ασία) την ενέργεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη χρηστή διακυβέρνηση και το κράτος δικαίου, καθώς και τις πολιτικές και κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις περιβαλλοντικών θεμάτων, όπως η κλιματική αλλαγή και η εξάντληση των συμβατικών ενεργειακών πόρων.


Το ΕΛΙΑΜΕΠ είναι ένα ανεξάρτηο, μη-κερδοσκοπικό κέντρο έρευνας και επιμόρφωσης που ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1988. Αποστολή του είναι να διεξάγει έρευνες και να παρέχει σε διαμορφωτές πολιτικής, την ακαδημαϊκή κοινότητα και το ευρύ κοινό έγκυρες πληροφορίες και εμπεριστατωμένες προτάσεις πολιτικής με απώωτερο στόχο να συμβάλει στη διαμόρφωση επιστημονικά τεκμηριωμένων λύσεων έναντι των σύγχρονων προκλήσεων. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα τελευταία έξι χρόνια, στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα, ίδρυσε το «Παρατηρητήριο για την Κρίση», το οποίο μελετά σε βάθος τις κοινωνικό-οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα. 

(από την εφημερίδα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", 22/12/2017) 
energia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου