Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Κοινωνικό Μέρισμα «μοιρασιά σε παγκόσμια κλίμακα»



Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος:  Για το κοινωνικό Μέρισμα έχω να πω δυο πράγματα:
Το πεντακοσάρικο ή το εφτακοσάρικο ή οτιδήποτε δοθεί τώρα όπως είχε δοθεί και το 2007 που βγήκε η χώρα αν θυμάστε από την επιτήρηση που την είχε βάλει ο Αλογοσκούφης για δύο μήνες και έκανε τις εκλογές ο Καραμανλής, τα ίδια κολπάκια είναι, με βάση το τι έχει προηγηθεί είναι ότι έρχεται ο Σαμαράς σου κλέβει το πορτοφόλι και σου δίνει 1,40 να πάρεις το εισιτήριο και μετά αυτό στο πουλάει ως  φοβερή παροχή, εγώ θεωρώ αυτό το πράγμα είναι ντροπή.
Δημοσιογράφος: Δεν είναι θετικό δηλαδή το Κοινωνικό Μέρισμα; Να μην το δώσει;
Βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ και δημοσιογράφος: Σας λέω είναι ανάλογα, άμα μούχεις πάρει  το πορτοφόλι και μου αφήνεις 1,40 να πάρω το λεωφορείο, να το λέμε έτσι. Μας πήρε το ποσρτοφόλι και μας άφησε 1, 40 να πάρουμε το λεωφορείο. 

***
Δημοσιογράφος1: Είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακά τα στοιχεία για τους δικαιούχους , παίρνουν μέρισμα πόσες υπηκοότητες;
Δημοσιογράφος2: 172  υπηκοότητες υπέβαλαν αίτηση για το μέρισμα και το πήραν και μάλιστα ένας στους δέκα είναι εκείνοι οι οποίοι  ήταν αλλοδαποί. Υπάρχουν και επί μέρους στοιχεία τα οποία δείχνουν ποιοι υπέβαλαν αίτημα και πήραν το κοινωνικό μέρισμα.
9.700 πολίτες  ήταν από Ινδία, Μπαγκλαντές, Σρι Λάνκα, Αίγυπτο και Φιλιππίνες. Ακόμη υπάρχουν και 400 πολίτες οι οποίοι είναι από την Κίνα.
Δημοσιογράφος1: Ναι αλλά από την Κίνα έχουν εδώ καταστήματα πολλοί Κινέζοι…
Δημοσιογράφος2: Προφανώς μιλάμε για εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν έρθει από την Κίνα και έχουνε συστήσει εδώ εταιρείες και  εργάζονται είτε οι ίδιοι είτε οι συγγενείς τους. Από κει και πέρα βεβαίως έχουμε και κάποιες  άλλες υπηκοότητες οι οποίες έχουν υποβάλει  αιτήματα σχετικά, είναι 97.000 πολίτες από την Αλβανία, Βουλγαρία και  Ρουμανία…
Δημοσιογράφος1: Και βεβαίως αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι έχουνε πάρει μέρισμα  πολίτες που είναι από ισχυρές χώρες, οικονομικά ισχυρές χώρες….
Δημοσιογράφος2: Ναι από ανεπτυγμένες χώρες θα έλεγε κανείς της Βόρειας Ευρώπης και συγκεκριμένα  υπάρχουν 1.500 πολίτες οι οποίοι  είναι υπήκοοι Γερμανίας, Βρετανίας, Γαλλίας και Ολλανδίας, δηλαδή μιλάμε για τις κατ’ εξοχήν ακμάζουσες οικονομίες της Ευρώπης.
Δημοσιογράφος1: Γιατί λέγαμε ότι εκεί τα πράγματα πηγαίνανε καλά…
Δημοσιογράφος : Έτσι λέγαμε…
***
Δημοσιογράφος: Πήρες μέρισμα;
Αμίν Μινστρεζάν (δικαιούχος Κοινωνικού Μερίσματος): Ναι πήρα..
Δημοσιογράφος: Πόσα χρόνια είσαι στην Ελλάδα;
Αμίν Μινστρεζάν (δικαιούχος Κοινωνικού Μερίσματος): 15 χρόνια..
Δημοσιογράφος: Πόσο πήρατε μέρισμα;
Αμίν Μινστρεζάν (δικαιούχος Κοινωνικού Μερίσματος): 1.900 ευρώ.
Δημοσιογράφος: Τι δουλεια κάνετε;
Αμίν Μινστρεζάν (δικαιούχος Κοινωνικού Μερίσματος): Οικοδομή, τώρα δεν δουλεύει είμαι άρρωστος, 6-7 χρόνια δεν δουλεύει.
Ο οικοδόμος Αμίν Μινστρεζάν από την Αλβανία είναι  από τους 110.000 αλλοδαπούς που πήραν το βοήθημα. Το μέρισμα προήλθε κυρίως από ελληνικούς φόρους αλλά η μοιρασιά έγινε σε «Παγκόσμια κλίμακα» αφού οι δικαιούχοι προέρχονται από 172 εθνικότητες.
Στη λίστα περιλαβάνονται πολίτες από τον πλούσιο ευρωπαικό βορρά, μεταξύ αυτών:
462 Βρετανοί
420 Γερμανοί
365 Ιταλοί
και 178 Γάλλοι.
Βουτσινάς (φοροτεχνικός): Πρέπει να διακρίνουμε ποιοι είναι αλλοδαποί οι οποίοι είναι απλά περαστικοί και για τυπικούς λόγους πρέπει να κάνουν φορολογική δήλωση στη χώρα και ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά ζουν την καθημερινότητα εδώ στη χώρα δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα και δικαιούνται και αυτοί κοινωνικό μέρισμα.
Δημοσιογράφος : Μέρισμα πήραν και όλες οι φυλές που ζουν στη χώρα:
86.158 Αλβανοί,
2.750 Πακιστανοί,
1.876 Ινδοί,
596 Τούρκοι,
και 525 Σύριοι.
Η κυβέρνηση το πανηγύρισε!!
.
 Υπουργός Επικρατείας Το Κοινωνικό Μέρισμα το πήραν και αλλοδαποί. Ναι, ήταν δίκαιο και έγινε πράξη..

Προϋποθέσεις για τους αλλοδαπούς ήταν να μένουν 5 χρόνια στην Ελλάδα και να έχουν εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ. Που αν δηλώνουν τα πραγματικά τους εισοδήματα το γνωρίζουν οι ίδιοι, αυτό ήταν πάντως το βασικό κριτήριο. Και όπως λένε οι υπεύθυνοι του συστήματος η Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. δεν ξεχωρίζει Έλληνες και αλλοδαπούς.
Αντιγραφή/ Απομαγνητοφώνηση Μέλια. για το ιστολόγιο Αβέρωφ
Εικόνα από: alencontre
Παλαιότερες απομαγνητοφωνήσεις ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου