Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017

Απόπειρα εγκλωβισμού του λαού με σενάρια συνεργασίας


Η τελευταία δημοσκόπηση, κατά παραγγελία ως συνήθως, έχει πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα και μπορεί ο καθένας να τα ερμηνεύσει κατά το δοκούν.
Για παράδειγμα, ένα μεγάλο ποσοστό θεωρεί πολιτικό της χρονιάς που πέρασε τον Αλέξη Τσίπρα κι όχι τον Ντ. Τραμπ ή την Μέρκελ. Όσο για τον Κυριάκο… τελευταίο και καταϊδρωμένο.
Επίσης 7 στους 10 πιστεύουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια και άλλοι τόσοι περίπου ότι ζητούν εθνική συνεννόηση για τα μεγάλα θέματα, προφανώς και για τα οικονομικά.

Αν και λίγο μπερδεμένοι μας φαίνονται οι Έλληνες, έχει σημασία να δούμε τι επιτέλους θέλουν, τι πιστεύουν και τι προσδοκούν.
Το γεγονός π.χ. ότι θεωρούν πρωταγωνιστή του 2017 τον Τσίπρα, μάλλον πρόκειται για… fake news. Χάθηκαν οι πολιτικοί για να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης; Στον δήμιό τους αναγνωρίζουν τι άραγε;
Υπάρχει πάντα και το Σύνδρομο της Στοκχόλμης. Ο απαχθείς ερωτεύεται τον απαγωγέα και δεν μπορεί να κάνει χωρίς αυτόν ούτε ένα λεπτό. Λέτε να φύγει ο Αλέξης και να φωνάζουμε «Τσίπρας θα λέτε και θα κλαίτε;». Μακριά από εμάς τέτοιο δράμα…
Το δεύτερο είναι αντίθετο με το πρώτο. Όταν 7 στους 10 περιμένουν ουσιαστικά προληπτική γραμμή στήριξης αυτό σημαίνει ότι συμφωνούν με την ΤτΕ κι όχι με τον φωστήρα Δραγασάκη ή τον προβοκάτορα Πολάκη. Βρε μπας και όλοι είναι… Στουρναραίοι ή απλά δεν εμπιστεύονται την κυβέρνηση; Μήπως εκτιμούν ότι το αφήγημα της κυβέρνησης είναι απάτη και προετοιμάζονται για το απευκταίο;
Ακούγαμε έναν σύμβουλο του Παππά να αναλύει την έρευνα και να λέει πόσο ο Έλληνας εκτιμά ότι θα είναι το πρώτο μνημόνιο που ολοκληρώνεται. Αποκρύβοντας βεβαίως ότι θα έχουμε και νέο αλλά και ξεχνώντας ότι ο ίδιος έλεγε γερμανοτσολιάδες τους πάντες, αρκεί να βγάζει το… παντεσπάνι του πριν το 2015.
Αλλά εκεί που δίνει τα ρέστα της η έρευνα είναι στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης που θέλουν οι Έλληνες. Πρόκειται μήπως για μια στημένη ερώτηση που μας προετοιμάζει γι’ αυτό που σχεδιάζεται; Εθνική συνεννόηση με τον Τσίπρα; Και η ΝΔ σε ρόλο κολαούζου της εξουσίας; Πώς να υπάρξει εθνική συνεννόηση όταν ο ένας λέει καθαρή έξοδος με κάθε κόστος κι ο άλλος προληπτική γραμμή στήριξης και μην κάνουμε λάθη που θα μας γυρίσουν χρόνια πίσω;
Όταν ο ένας κάνει deal πίσω από κλειστές πόρτες για τουρκικά, σκοπιανό και ο άλλος ζητά μια μίνιμουμ συνεννόηση ακόμη και με σύσκεψη πολιτικών αρχηγών;
Αλλά και συνεννόηση τώρα που ο Τσίπρας καταρρέει; Όταν του έλεγε ο Σαμαράς να πάμε όλοι μαζί σε μια εθνική προσπάθεια ο πρώτος ήταν ήρωας κι επαναστάτης κι ο άλλος γερμανοτσολιάς και Μερκελιστής.
Μήπως είναι πολύ αργά για τέτοια πειράματα, ειδικά με ένα κόμμα όπως ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι το άκρον άωτο του οπορτουνισμού;
Αν πάλι μας προετοιμάζουν για μεγάλο συνασπισμό ας μας το πουν από τώρα. Δεν χρειάζεται να τρέχουμε να ψηφίζουμε, όταν αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς.
Όμως, αν το προσέξετε όλο και περισσότερο παίζουν σενάρια συνεργασίας ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο εύκολος τρόπος να καταστήσεις τον λαό συνένοχο στο έγκλημα και να νομίζει ότι κάνει κι εθνικό λειτούργημα.
Η χώρα θα μπει σε περιπέτειες μέσα στο 2018 και να το θυμηθείτε. Δεν ξεμπλέκουμε εύκολα ούτε με τα μνημόνια, ούτε με τους Συριζαίους, ούτε και με την έλλειψη ηγετών που θα οδηγήσουν τη χώρα ένα βήμα πιο πέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου