Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Επειδή η ιστορία ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ: "Ο στάρετς Αρσένιος για το 1917: Ήμασταν οι χειρότεροι άπ' όλους!" (και μετά ήρθε ο κομμουνισμός)

Επειδή η ιστορία ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ: "Ο στάρετς Αρσένιος για το 1917: Ήμασταν οι χειρότεροι άπ' όλους!" (και μετά ήρθε ο κομμουνισμός)
Κάποιοι δεν θέλουν να πιστέψουν ότι φτάσαμε στον γκρεμό.
"Σκανδαλίζονται" μας λένε όταν δημοσιεύσαμε το ΚΑΛΕΣΜΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ενός απλού μοναχού (εδώ, εδώ, εδώ).
Ακούς εκεί, ένας απλός "μοναχός";
από που κι ως που; τόσο θάρρος; Μπα, "πλανεμένος" θα ΄ναι..   "Κακόδοξος".. δεν εξηγείται αλλιώς ..




Κάπως έτσι ήταν και τα πράγματα το 1452-1453, με τα συλλείτουργα με τους παπικούς, με τις "εξορίες" των αντι-οικουμενιστών της εποχής (πχ Αγίου Ραφαήλ). 
Έτσι και σήμερα, απελάσεις στο Άγιο Όρος όσων πατέρων δεν αποδέχονται την ψευδοσύνοδο, εκδιώξεις μοναχών και μοναζουσών σε όλη την Ελλάδα, διακοπές μισθοδοσίες ιερέων, κατασχέσεις μοναστηριών ...
και απέραντη σιωπή από όλους (φτάσαμε το ιστολόγιο μας, ένα αποκλειστικά θεματικό ιστολόγιο για εκπαιδευτικούς, να είναι από τα ελάχιστα που δημοσιεύουν τις διώξεις πατέρων (δείτε σχετικές ετικέτες στην δεξιά στήλη μας)..)

Τι λέτε; θα έρθουν οι νέοι "κομμουνιστές"; Θα σφάξουν και πάλι όπως τότε στη Ρωσία; 
Άραγε θα είναι "κόκκινα" ή "πράσινα" τα λάβαρα τους;;;


Διαβάστε τις περιγραφές του κλήρου της εποχής (1917). 

Σας θυμίζουν μήπως τους δικούς μας ρασοφόρους;



Αν όχι, τηλεφωνήστε σε γνωστούς, προλαβαίνετε να κανονίσετε ένα ακόμη "ρεβεγιόν" (κι αν είστε δεσπότης, ένα ακόμη "λαμπρό συλλείτουργο"): 

Φορέστε λοιπόν τις μεταξωτές στολές σας, χτενίστε τα γένια σας και ... 
μην ξεχάσετε να ειδοποιήσετε κάποιο εκκλησιαστικό πρακτορείο ειδήσεων να σας φωτογραφίσει ... σε άφθονες πόζες, όπως γίνεται σε κάθε εορτή, "πανηγυρικό εσπερινό" ή "θεία λειτουργία" ...

Η κόλαση έρχεται.

Ομάδα Εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


1917, λίγο πριν την επέλαση του κομμουνισμού στην Ρωσία:
….Λέτε, λοιπόν, πώς ο κομμουνισμός γκρέμισε εκκλησίες, φυλάκισε πιστούς, πολέμησε την Εκκλησία. Ναι, έτσι είναι. 
Ας εξετάσουμε όμως τα πράγματα συνολικότερα και βαθύτερα. 
Ας ανατρέξουμε σε όσα προηγήθηκαν. 


Πολύ πρωτύτερα ο λαός μας είχε χάσει την πίστη του, είχε περιφρονήσει την παράδοσή του, είχε λησμονήσει την ιστορία του, είχε αρνηθεί τα ιερά και τα όσιά του. 
Ποιος φταίει γιαυτό; Η τωρινή εξουσία; Εμείς φταίμε! Και τώρα θερίζουμε ό,τι σπείραμε...

Ας θυμηθούμε, τι παράδειγμα έδιναν στο λαό οι διανοούμενοι, οι ευγενείς, οι έμποροι, οι δημόσιοι υπάλληλοι· και προπαντός, τί παράδειγμα δίναμε εμείς, οι κληρικοί. Ήμασταν οι χειρότεροι άπ' όλους! 
Γι' αυτό και των παπάδων τα παιδιά, βλέποντας μέσα στις οικογένειές τους την ανηθικότητα και τη φιλοχρηματία, γίνονταν οι πιο φανατικοί άθεοι, οι πιο μαχητικοί επαναστάτες. 




(πηγή 4 φωτογραφιών)

Πολύ πρίν από την επανάσταση του 1917 ο κλήρος είχε χάσει κάθε δυνατότητα καθοδηγήσεως του λάου. Είχε γίνει -- αλίμονο! -- μια κάστα επαγγελματιών, όπου βασίλευαν η απιστία καί η διαφθορά. 
Από το πλήθος των μοναστηριών της πατρίδας μας, μόνο πεντ'-έξι ήταν φωτεινοί φάροι του χριστιανισμού και του πνεύματος: το Βάλαμο, η Όπτινα με τους μεγάλους στάρτσι, το Ντιβέγιεβο, το Σάρωφ καί ίσως ενα-δύο ακόμα. 
Στα υπόλοιπα όχι μόνο την πίστη και την αρετή δεν συναντούσε κανείς, αλλά και σκανδαλιζόταν από το κοσμικό φρόνημα και την ανόητη επιδεικτικότητα. 



Τι μπορούσε να πάρει ο λαός από τέτοιους ρασοφόρους,
 από τέτοιους δήθεν εκπροσώπους του Θεού; 
Εμείς τον σπρώξαμε στην επανάσταση, γιατί δεν του δώσαμε το καλό παράδειγμα. Δεν του εμπνεύσαμε την πίστη, την αγάπη, την υπομονή, την ταπείνωση. Μην τα ξεχνάτε όλα αυτά, μην τα ξεχνάτε! Γι' αυτό μας εγκατέλειψε τόσο εύκολα ο λαός. 
Γι' αυτό αρνήθηκε μαζί μ' εμάς και το Θεό. Γι' αυτό γκρέμισε τις εκκλησιές.
Δεν μπορώ, λοιπόν, να κατηγορήσω την εξουσία, το σημερινό καθεστώς. Γιατί οι σπόροι της αθεΐας έπεσαν τότε στο έδαφος πού εμείς οι ίδιοι είχαμε προετοιμάσει με τα λάθη μας και τον ξεπεσμό μας. Αυτή ήταν η αιτία και η αρχή του κακού. Όλα όσα ακολούθησαν, ακόμα και τούτο το στρατόπεδο και το μαρτύριο μας καί οι άσκοπες θυσίες τόσων αθώων ανθρώπων, δεν είναι παρά οι αναπόφευκτες συνέπειες.
πηγη ορθοδοξη φωνη 



Σχόλιο: Δημήτριος Χατζηνικολάου (δημοσιευμένο εδώ) :

Πώ πώ, τί φοβερά καί ἐπίκαιρος μαρτυρία γιά τήν Ἑλλάδα, ἡ ὁποία εἶναι ὅπως ἀκριβῶς ἡ πρό-τοῦ-1917 Ρωσσία! Ἀσεβής ἤ ἀδιάφορος περί τήν πίστιν κλῆρος καί λαός, ἀδικίαι, ψεύδη, ἐγκλήματα καί
 
πᾶσα ἄλλη ἁμαρτία βασιλεύουν παντοῦ! Στήν Ρωσσία ἔπεσε λεπίδι ἐκ μέρους τῶν δαιμονισμένων κομμουνιστῶν, ἐνῷ ἐδῶ θά "καθαρίσουν," ὅπως δείχνουν τά πράγματα, οἱ σατανόπληκτοι ἰσλαμισταί, τούς ὁποίους κουβαλοῦν συνεχῶς οἱ Σατανισταί.


SCRIPTA MANENT28 Δεκ 2017, 9:35:00 μ.μ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου