Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Η Γαλλία επιτρέπει μουσουλμανικές προσευχές στο δρόμο, αλλά απαγορεύει ταινία Χριστουγέννων επειδή ήταν «πολύ χριστιανική»Η Γαλλία είναι μια κοσμική Δημοκρατία, διότι διαχωρίζει τη θρησκεία και το κράτος και θεωρεί ως επί το πλείστον τη θρησκεία ως ιδιωτικό ζήτημα το οποίο περιορίζεται στο σπίτι και τους τόπους λατρείας.

Όμως, εδώ και χρόνια, η Γαλλία επέτρεψε τις μουσουλμανικές προσευχές δημοσίως στους δρόμους χωρίς επικρίσεις. Μερικές φορές ακόμη και οι δρόμοι μπλοκαρίστηκαν και τα αυτοκίνητα αναδιατάχθηκαν για να κάνουν χώρο για μουσουλμανικές προσευχές στο δρόμο. Φαίνεται ότι όταν εμπλέκεται το Ισλάμ, οι κοσμικές αρχές της Γαλλίας ξαφνικά εξαφανίζονται.
Για τον Χριστιανισμό στη Γαλλία είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή αλληλογραφία, απαγορεύτηκε μια ταινία Χριστουγέννων στη γαλλική πόλη Langon, επειδή ήταν «πολύ χριστιανική» ή «δεν ήταν αρκετά κοσμική». Το Ευρωπαϊκό ταχυδρομείο γράφει :
Μια χριστουγεννιάτικη ταινία κρίθηκε από τους δασκάλους ως "όχι αρκετά κοσμική" και συνεπώς απαγορεύτηκε από τα σχολεία της γαλλικής πόλης Langon στο τμήμα Gironde στις 13 Δεκεμβρίου.
83 μαθητές ενός γαλλικού σχολείου άρχισαν να παρακολουθούν την ταινία "The Star" , ταινία η οποία έχει ως βάση την ιστορία του Ιησού, μια ταινία της Columbia Pictures.
Αλλά όταν οι δάσκαλοι συνειδητοποίησαν ότι το θέμα της ταινίας ήταν η γέννηση του Ιησού Χριστού, την διέκοψαν αμέσως επειδή δεν ήταν «αρκετά κοσμική». Όλοι οι μαθητές υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στο σχολείο χωρίς να παρακολουθήσουν το τέλος της ταινίας.
Νωρίτερα, ο «μονόπλευρος λαϊκισμός» της Γαλλίας έδειξε και το άσχημο πρόσωπο: Το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της Γαλλίας διέταξε το Νοέμβριο την απομάκρυνση ενός σταυρού από ένα άγαλμα του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ στο Ploërmel κοντά στη Βρετάνη. Το ίδιο δικαστήριο διέταξε να αφαιρεθεί η σκηνή της Γεννήσεως στη δημοτική αίθουσα της πόλης Béziers τον ίδιο μήνα.

Πηγήvoice of europe Απόδοσηellinikiafipnisis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου