Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Κύπρος Προεδρικές: Τα αφηγήματα προς την τελική ευθεία



Στην τελική ευθεία προς τις προεδρικές εκλογές του 2018 εισέρχονται οι υποψήφιοι και τα επιτελεία τους, μετά και την επίσημη υποβολή των υποψηφιοτήτων την περασμένη Παρασκευή.
Παρά το γεγονός ότι τα βασικά χαρακτηριστικά της κεντρικής προεκλογικής εικόνας τείνουν να παγιωθούν, ο εναπομείνας, από την καθοριστική εκλογική αναμέτρηση του προσεχούς Ιανουαρίου, χρόνος, με την αύξουσα πολιτική του πυκνότητα, προσφέρει τις προϋποθέσεις για τη διαφοροποίηση των υφιστάμενων συσχετισμών.

Αν και στην προεκλογική εκστρατεία δεν διαφαίνεται να δεσπόζει ένα κυρίαρχο πολιτικό αφήγημα, το Κυπριακό, η οικονομία, η υγεία και, εσχάτως, το ζήτημα της διαφθοράς, συνθέτουν το παζλ των βασικών εκλογικών διακυβευμάτων, αναλόγως, βεβαίως, των προτεραιοποιήσεων και των ιεραρχήσεων εκάστου των υποψηφίων.
Δεν αποκλείεται, δε, η κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας να «συγχρονιστεί» με σημαντικές εξελίξεις στο πάντοτε απρόβλεπτο ενεργειακό γίγνεσθαι, γεγονός που θα εμβάλει στην εκτύλιξη του προεκλογικού παιγνιδιού έναν, ακόμη, «αστάθμητο» τελεστή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τελική έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης.
Και όλα καταδεικνύουν, πως, παρά την υποτονισμένη εκφορά του προεκλογικού λόγου, οδεύουμε σε μία άκρως ενδιαφέρουσα εκλογική αναμέτρηση, η οποία ενδέχεται να σημαδευτεί από μετατοπίσεις, πιθανόν και από «ανατροπές», σε πολλαπλά επίπεδα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου