Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό σε κοπτική εκκλησία στην Αίγυπτο


Την ευθύνη για την επίθεση εναντίον κοπτικής εκκλησίας στο Κάιρο με τουλάχιστον 12νεκρούς ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, όπως μετέδωσε το Amaq, το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
Στην επίθεση, ένας δράστης άνοιξε πυρ σε ένα κατάστημα που απέχει περίπου 4 χιλιόμετρα από την εκκλησία Μαρ Μίνα, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους που βρίσκονταν εκεί.

Στη συνέχεια, κατευθύνθηκε στη χριστιανική εκκλησία, στο προάστιο Χελουάν, όπου άρχισε να πυροβολεί και επιχείρησε να πυροδοτήσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό.
Ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA. Η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου μετέδωσε παράλληλα ότι ο δεύτερος δράστης συνελήφθη.
Οι δύο εξτρεμιστές άνοιξαν πυρ στην είσοδο μιας εκκλησίας που βρίσκεται στην Μαρ Μίνα στην περιοχή Χελουάν, την οποία φρουρούσαν αστυνομικοί ενόψει των Χριστουγέννων, τα οποία εορτάζονται από την Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία την ερχόμενη εβδομάδα.
Οι χριστιανοί της Αιγύπτου, οι κόπτες, έχουν αποτελέσει φέτος στόχο πολλών επιθέσεων, για τις περισσότερες από τις οποίες την ευθύνη έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου