Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

Σπυράκη: Στόχος η διασφάλιση της λειτουργίας της ΣΕΚΑΠ- Τι προτείνει η ΝΔ

Το διοικητικό εφετείο Κομοτηνής επέβαλε στη ΣΕΚΑΠ πρόστιμο ύψους 38,2 εκατομμυρίων ευρώ για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές του 2008 - «Ο στόχος είναι να μην κλείσει η καπνοβιομηχανία» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος


«H διασφάλιση των θέσεων εργασίας και της λειτουργίας της εταιρείας είναι για τη Νέα Δημοκρατία μια πολύ σημαντική υπόθεση» ξεκαθάρισε την Πέμπτη η Μαρία Σπυράκη, καταθέτοντας την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της επιχείρησης. 

Η κ. Σπυράκη διευκρίνισε πάντως, «πως η Νέα Δημοκρατία έχει σαφώς τοποθετηθεί και στη Βουλή, τασσόμενη εναντίον της διαγραφής του προστίμου».



Σημειώνεται ότι το διοικητικό εφετείο Κομοτηνής επέβαλε στη ΣΕΚΑΠ πρόστιμο ύψους 38,2 εκατομμυρίων ευρώ για τελωνειακές παραβάσεις σε εξαγωγές του 2008. 

«Η διαγραφή ενός προστίμου, πέρα από τη βλάβη που προκαλεί στο εθνικό συμφέρον, εγείρει και ζητήματα εμμέσων κρατικών ενισχύσεων. Η ΕΕ απαγορεύει να ενισχύεται μια εταιρεία έναντι μιας άλλης που δραστηριοποιείται στον ίδιο κλάδο» τόνισε η εκπρόσωπος της ΝΔ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Παρατηρητής 94FM για το θέμα. 

Η πρόταση της ΝΔ 

Η Μαρία Σπυράκη διευκρίνισε πως η ΝΔ προτείνει να έρθει η εταιρεία σε επαφή με τις αρχές ώστε να καταστεί δυνατή η τμηματική, με δόσεις δηλαδή, καταβολή του προστίμου. Με αυτόν τον τρόπο, όπως είπε, η εταιρεία θα διατηρηθεί ζωντανή και οι εργαζόμενοι θα παραμείνουν στην εργασία τους, οι τοπικοί παραγωγοί από την περιοχή (Ροδόπη, Ξάνθη, κ.λπ.) θα μπορούν να δίνουν στην εταιρεία ένα μέρος της παραγωγής τους, ενώ και το δημόσιο συμφέρον δεν θα θιγεί, διότι τελικά το πρόστιμο θα εισπραχθεί και δεν θα διαγραφεί έστω και σε βάθος χρόνου.

Σύμφωνα με πηγές της ΣΕΚΑΠ όλα θα κριθούν την Παρασκευή για το μέλλον της εταιρείας, καθώς πρόκειται να συζητηθούν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Κομοτηνής τα ασφαλιστικά μέτρα που κατάθεσε η εταιρεία «για προσωρινή διαταγή άμεσης άρσης των αναγκαστικών μέτρων είσπραξης» σε βάρος της. 

Διαβεβαίωσεις κυβέρνησης 
«Ο στόχος είναι να μην κλείσει η καπνοβιομηχανία» τόνισε νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος προσθέτοντας ότι «στο όριο όπου μπορούμε να κινηθούμε και στο πλαίσιο της έννομης τάξης θα πάρουμε οποίες πρωτοβουλίες μπορούμε για να μην χαθούν 170 θέσεις εργασίας».

Συμπλήρωσε δε, μεταξύ άλλων, αναφορικά με δηλώσεις από την πλευρά της επιχείρησης πως «δεν παίρνει εξασφαλίσεις κανένας επενδυτής από την κυβέρνηση – η δουλειά του κράτους είναι να εγγυάται την ορθή λειτουργία της έννομης τάξης και την εύρυθμη λειτουργία των επενδύσεων».

Πηγή:skai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου