Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Εξαρθρώθηκε σπείρα που ανατίναζε ATM στη Θεσσαλονίκη



Οι αστυνομικές δυνάμεις, μετά από πολύμηνη έρευνα, συνέλαβαν τέσσερα μέλη της σπείρας που ανατίναζε ATM σε περιοχές της Θεσσαλονίκης με τη μέθοδο του Plofkraak.
Στην εξάρθρωση συμμορίας που ανατίναζε και έκλεβε ATM, προχώρησε η Ελληνική αστυνομία.

Η λεία της σπείρας, που ανατίναζε με αέριο τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης και απομακρυνόταν με κλεμμένες μηχανές, είχε ξεπεράσει τις 113.000 ευρώ.
Μέλη της σπείρας ήταν ένας Ελληνας και τρεις ομογενείς από χώρες της ανατολικής Ευρώπης και κατηγορούνται για ληστείες σε ATM, στις περιοχές Πεύκα, Ασβεστοχώρι, Λαγυνά, Τρίλοφο και Επανομή.
Σύμφωνα με την αστυνομία, δύο από αυτούς θεωρούνται σεσημασμένοι για ληστείες τραπεζών με βαρύ οπλισμό, υποθέσεις για τις οποίες είχαν εκτίσει ποινή φυλάκισης.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης έγινε έρευνα από ειδική ομάδα αστυνομικών, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη για τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις ή εμπλοκή κι άλλων προσώπων.
Σε έρευνες στα σπίτια των μελών της σπείρας, βρέθηκαν πιστόλια, φυσίγγια, κάλυκες, μαχαίρια, μία ξιφολόγχη, ένα κλεμμένο δίκαννο, αλλά και κινητά, κοσμήματα κ.α
Ακόμη κατασχέθηκαν 1.670 λαθραίες συσκευασίες τσιγάρων και χρηματικά ποσά που πιθανότατα συνδέονται με τη διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση- συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα), εκρηκτικές ύλες, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, παραβάσεις των νόμων για τα όπλα και του τελωνειακού κώδικα, ενώ οδηγούνται στον εισαγγελέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου