Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Συζητούν τώρα πρόταση μομφής κατά Ν.Κοτζιά στη ΝΔ – «Εσχάτη προδοσία» καταλογίζουν οι Παμμακεδονικές και ζητούν δημοψήφισμα



Να κατατεθεί πρόταση μομφής όχι κατά της κυβέρνησης αλλά κατά του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά εξετάζουν αυτή στιγμή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς. Την ίδια στιγμή οι παμμακεδονικές ενώσεις της υφηλίου απέστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην οποία τον καλούν να ζητήσει δημοψήφισμα.

Η ΝΔ πέρα από το ξεκάθαρο όχι στην συμφωνία για το Σκοπιανό αναμένεται να κλιμακώσει περαιτέρω την επίθεση της προς την κυβέρνηση μετά και την κυνική αδιαlλαξία του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου και το ηχηρό άδειασμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα μπροστά στις κάμερες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρκέστηκε να πει: «Είναι αυτονόητη υποχρέωσή μου να σας ακούσω. Το Σύνταγμα καθορίζει σαφώς τις αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις αρμοδιότητες της Βουλής στα θέματα αυτά. Να είστε βέβαιος ότι με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος θα πράξω αυτό το οποίο μου αναλογεί. Αλλά με πλήρη σεβασμό του Συντάγματος».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην Πειραιώς εξετάζουν το σενάριο, όταν θα γίνει η συζήτηση στη Βουλή, να κατατεθεί πρόταση μομφής όχι κατά της κυβέρνησης αλλά κατά του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

Τα δυο σενάρια για την πρόταση μομφής
Για την ώρα υπάρχουν δυο σενάρια για το πότε ενδεχομένως να κατατεθεί η πρόταση μορφής από τη Νέα Δημοκρατία.
Αν η πρόταση μομφής κατατεθεί σήμερα ή αύριο (σ.σ. όταν αναμένεται να μιλήσει στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης), τότε αυτομάτως θα σταματήσει η διαδικασία συζήτησης για το Μεσοπρόθεσμο και θα ξεκινήσει η συζήτηση για την πρόταση μομφής.
Το δεύτερο σενάριο είναι η πρόταση μομφής να κατατεθεί την Παρασκευή (15.06.2018) όταν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τη Βουλή για τη συμφωνία με τα Σκόπια.
Η συζήτηση για την πρόταση μομφής διαρκεί έως τρεις μέρες και λήγει με ψηφοφορία.
Σε περίπτωση που επιλεγεί η Παρασκευή είναι προφανές ότι η Νέα Δημοκρατία θα επιχειρήσει να ακυρώσει την υπογραφή της συμφωνίας η οποία έχει ανακοινωθεί πως θα γίνει το Σαββατοκύριακο στις Πρέσπες.
Στόχος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να «εγκλωβίσει» επί της ουσίας, τον Πάνο Καμμένο και να αποδομήσει εντελώς και την στάση του όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα αφού αντικείμενο της πρότασης μομφής θα είναι η συμφωνία με το γειτονικό κράτος.
Από τη πρώτη στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης (όπως έκανε και στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση για την υπογραφή συμφωνίας με την ΠΓΔΜ εξαιτίας του Πάνου Καμμένου.
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και κυβερνητικός εταίρος ξεκαθάρισε και την Τρίτη (12,06.2018) σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ότι δεν θα ψηφίσει συμφωνία για όνομα με το συνθετικό «Μακεδονία». Ξεκαθάρισε, επίσης, όμως, ότι δεν θα ρίξει την κυβέρνηση.
Ετσι αν ο Π.Καμμένος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κάτι που αναμένεται επί της ουσίας η Νέα Δημοκρατία θα ισχυριστεί ότι δίνει το OK για να υπογραφεί στη συνέχεια μεταξύ των υπουργών εξωτερικών των δύο χωρών η συμφωνία.
Στην αξιωματική αντιπολίτευση στέκονται και σε ένα άλλο παρεπόμενο της συμφωνίας.
Το πρόσφορο έδαφος που δίνει, μια κακή λύση, όπως την χαρακτηρίζουν, σε περιθωριακά στοιχεία να πλειοδοτήσουν σε κάλπικο εθνικισμό, κάτι που δυστυχώς συμβαίνει σχεδόν παντού στην Ευρώπη. Ειδική αναφορά κάνουν στη Βόρεια Ελλάδα δηλώνοντας ότι «η χώρα έχει αρκετές πληγές να επουλώσει και δεν χρειάζεται να ανοίξει άλλη μία, ειδικά στη Β. Ελλάδα και θα πρέπει να διαφυλαχθεί η ενότητα του ελληνικού λαού.
Νέα Δημοκρατία: Δεν γίνεται κυβέρνηση αλα καρτ
Το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής από τη Νέα Δημοκρατία είχε αφήσει ανοιχτό νωρίτερα η εκπρόσωπος του κόμματος Μαρία Σπυράκη μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει τη νομιμοποίηση να υπογράψει τη συμφωνία με τα Σκόπια.
Η Μαρία Σπυράκη είπε «κάθε πράγμα στον καιρό του» όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο πρότασης μομφής. Επιτέθηκε ωστόσο στην κυβέρνηση λέγοντας ότι δεν μπορεί να υπογράψει μια εθνικής σημασίας συμφωνία με τα Σκόπια, τονίζοντας σε ότι αφορά στη στάση του Πάνου Καμμένου πως «δεν μπορούμε να κυβερνούμε αλά καρτ».
Οι παμμακεδονικές ενώσεις της υφηλίου απέστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην οποία τον καλούν να ζητήσει δημοψήφισμα.
Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, απέστειλαν οι παμμακεδονικές ενώσεις της υφηλίου.
Οι ενώσεις τονίζουν πως η κυβέρνηση αγνόησε την βούληση του ελληνικού λαού έναντι της σύνθετης ονομασίας που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία στο ονοματολογικό για τη γείτονα χώρα, «η οποία εκφράστηκε μέσω των συλλαλητηρίων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και επαρχία» και καλεί τον ΠτΔ να ζητήσει δημοψήφισμα από τον πρωθυπουργό.
Ολόκληρη η επιστολή των παμμακεδονικών ενώσεων:
Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,
Οι Μακεδόνες ανά την Υφήλιο με αγωνία παρακολουθούμε τις τελευταίες εξελίξεις και τις απαράδεκτες κινήσεις στο ονοματολογικό των Σκοπίων.
Βλέπουμε μια κυβέρνηση που προχωρά παράλογα ακάθεκτη να επιλύσει ένα φοβερά επιζήμιο για την ακεραιότητα της χώρας και την διαιώνιση του έθνους.
Επιπλέον αγνόησε την βούληση του ελληνικού λαού έναντι της σύνθετης ονομασίας που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία στο ονοματολογικό για την γείτονα χώρα, που εκφράστηκε στα δυο μεγαλειώδη συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, στα συλλαλητήρια της διασποράς και τα συλλαλητήρια της 6ης Ιουνίου σε 24 πόλεις της Ελλάδας.
Αμέσως μετά το συλλαλητήριο των Αθηνών, στις 4 Φεβρουαρίου 2018, εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου σας παραδώσαμε το ψήφισμα του ελληνικού λαού, ο οποίος είναι και ο δικός σας εντολέας.
Ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειος Νικόπουλος σε επιστολή του προς εσάς, μεταξύ άλλων πρόσθεσε:
Η Ελληνική Κυβέρνηση φαίνεται πως συμφωνεί με την λύση αυτή του προβλήματος. Αυτό εάν παρ’ ελπίδα συμβεί θα είναι ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ η οποία μπορεί να μην εμπίπτει στη νομοτυπική μορφή του γνωστού εγκλήματος που προβλέπει ο ποινικός κώδικας πλην όμως εμπίπτει εξ ολοκλήρου στην Εθνική και Ηθική υπόσταση της επαίσχυντης και αξιοκατάκριτης αυτής Εθνικοπροδοτικής πράξης.
Ο μόνος που θα μπορούσε να αποτρέψει το επερχόμενο αυτό Εθνικό κακό είστε εσείς Εξοχότατε κε Πρόεδρε.
Ο δε πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου τελειώνει την επιστολή του ως εξής: Ζητήστε να γίνει δημοψήφισμα για το τεράστιο αυτό και κρισιμότατο εθνικό ζήτημα και αν η Κυβέρνηση αρνηθεί, ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ κε Πρόεδρε. Θα προσφέρετε έτσι την μεγαλύτερη υπηρεσία στο Έθνος και την Πατρίδα. Φανείτε αντάξιος των Μεγάλων Ανδρών του Γένους μας και του πρώτου κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια και τέλος ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις ανά την υφήλιο σας ζητούν να πράξετε αυτό που σας λεει ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο κ. Βασίλειος Νικόπουλος.
Με εκτίμηση,
ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ
Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ
Πρόεδρος: Δημήτρης Φιλιππίδης
Παμμακεδονική Ένωση Μελβούρνης-Βικτώριας
Πρόεδρος Ανδρέας Μπαλλής
Παμμακεδονική Ένωση Νέας Νότιας Ουαλίας
Πρόεδρος : Νικόλαος Φασσούλας
Παμμακεδονική Ένωση Καναδά
Πρόεδρος: Χρήστος Καράτζιος
Παμμακεδονική Ένωση Νοτίου Αυστραλίας (Αδελαϊδα Αυστραλίας)
Πρόεδρος: Ευάγγελος Τσιάπαρης
Παμμακεδονική Ένωση Δυτικής Αυστραλίας (Πέρθ Αυστραλίας)
Πρόεδρος: Άφκος Παύλος OAM
Παμμακεδονική Ένωση Νότιας Αυστραλίας
Πρόεδρος: Δημήτριος Παπαγιάννης
Παμμακεδονική Ένωση Κουησλάνδης
Πρόεδρος: Γεώργιος Κοσμίδης
Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής
Πρόεδρος: Αμύντας Παπαθανασίου
Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά
Πρόεδρος: Γεώργιος Παπαδάκης
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων των Μακεδόνων (Ελλάδα)
Πρόεδρος: Γεώργιος Τάτσιος
Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας: Θα ξηλώσουμε την Κυβέρνηση – Αρχίζει ανένδοτος αγώνας
Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσε η Επιτροπή Αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, στον απόηχο της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ για το Σκοπιανό, με την οποία καλεί τους Έλληνες να βρίσκονται σε ετοιμότητα καθώς «αρχίζει ανένδοτος αγώνας για τη δημοκρατία και τη Μακεδονία μας».
«Ο μόνος δρόμος να σωθεί το αύριο της Μακεδονίας, είναι να σωθεί σήμερα η Δημοκρατία» αναφέρει χαρακτηριστικά η επιτροπή και τονίζει πως ο πρωθυπουργός με το διάγγελμά του «έριξε το γάντι στον Ελληνικό Λαό, φτύνοντας τον κατάμουτρα».
«Αψηφώντας μεγαλοπρεπώς την εκπεφρασμένη με τα συλλαλητήρια λαϊκή βούληση, προχωρά στην εγκληματική παράδοση της Μακεδονικής ταυτότητας τού Ελληνικού λαού στους Σκοπιανούς, ισχυριζόμενος πως έτσι θα αναπτυχθούν σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ κλέφτη και κλεμμένου…. χωρίς ούτε αναφορά σε Δημοψήφισμα των Ελλήνων» συνεχίζει η ανακοίνωση.
«Η Ελληνική κοινωνία, δεν σηκώνει αυτούς τους ηλίθιους ισχυρισμούς που είναι κατάλληλοι μόνον για κομματικά υποχείρια» ισχυρίζεται η επιτροπή και κάνει λόγο για «μετωπική σύγκρουση του λαού με το καθεστώς των δωσίλογων που κυβερνά τη χώρα για λογαριασμό εξωχώριων δυνάμεων».
«Η Χούντα των δωσιλόγων που πτώχευσε και κατέστρεψε τη Χώρα και τώρα βάζει τα θεμέλια του διαμελισμού της, πρέπει να ξεριζωθεί πατόκορφα και επειγόντως.
ΘΑ ΤΗΝ ΞΗΛΩΣΟΥΜΕ διότι κυβερνά αντισυνταγματικά, δηλαδή παράνομα.
ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ.
ΕΛΛΗΝΕΣ, ΝΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ… ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΟ…..
Είμαστε υποχρεωμένοι, από το άρθρο 120. 2 του Συντάγματος, που λέει :
“O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία, αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων”» καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου