Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Παρουσίαση Διατριβής Με Θέμα " Ο Ελληνισμός Στην Μητροπολιτική Περιφέρεια Κορυτσάς" Του Π Ελευθερίου Καρακίτσιου, Στην I.M Θεσσαλονίκης!



Χθες το απόγευμα, 13 06 2018 και ώρα 19:30, στην  αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία παρουσιάστηκε η διατριβή του Πρωτοπρεσβυτέρου π Ελευθερίου Καρακίτσιου με θέμα "Ο Ελληνισμός στην Μητροπολιτική Περιφέρεια Κορυτσάς".
Δείτε την πρόσκληση:

Κατά την εκδήλωση τιμήθηκαν, με τιμητικές πλακέτες, προσωπικότητες που έχουν βοηθήσει, στο πολυσήμαντο και σπουδαίο πατριωτικό έργο, του Συλλόγου " Οι Φίλοι του Πολιτισμού", πρόεδρος του οποίου είναι ο π Ελευθέριος, στην Ανατολική Β Ήπειρο.
Τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης  κ. κ. ΑΝΘΙΜΟΣ, ο Πρωτοσύγκελλος της  Ι. Μ. Θεσ/κης π. Ιάκωβος, ο καθηγητής Μιχαήλ Τρίτος,  ο καθηγητής κ. Καραθανάσης Αθανάσιος. Στρατηγός  κ. Τσιτσιμπίκος Χαράλαμπος, η κ. Φουτσιτζή Ευστρατία Διοικητής τμήματος Αλλοδαπών Δωδεκανήσου, ο κ Γρηγόρης Καραμέλος Πρόεδρος της Ομόνοιας , Παραρτήματος Κορυτσάς, ιερείς από την Κορυτσά, δάσκαλοι, απλοί άνθρωποι που έχουν προσφέρει από το υστέρημα τους , στους συμπατριώτες τους στην Κορυτσά  κ.α
Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα συγκινητική  και σημαντική για όλους, γιατί μέσα από αυτήν παρουσιάστηκε εν συντομία η Ιστορία της Κορυτσάς μέσα από το υπερπολύτιμο ιστορικό έργο του π Ελευθερίου, που έχει συγκεντρώσει τεράστιο όγκο ιστορικών πληροφοριών που δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά, αλλά και τιμήθηκαν πρόσωπα που, μέσα από την φιλανθρωπία τους, έχουν προσφέρει με πολλούς τρόπους στην διατήρηση του ελληνισμού στην περιοχή  της Ανατολικής Β Ηπείρου.
Παρακάτω σας παραθέτουμε το πρόγραμμα της εκδήλωσης για να έχετε μια εικόνα της εκδήλωσης και των προσώπων που τιμήθηκαν:
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΣ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ  ΤΗΝ 13-6-2018 ΩΡΑ 7.30 μμ
Αίθουσα Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης οδός Βογατσικού 4
Τελετάρχης  καθηγητής κ. Τρίτος Μιχαήλ.
Ευλογία συνάξεως : Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης  κ. κ. ΑΝΘΙΜΟΣ
Παρουσίασις : καθηγητής κ. Καραθανάσης Αθανάσιος .
Επίδοσις  ΤΟΜΩΝ ΔΙΑΤΡΙΒΗΣ : κ. κ. ΑΝΘΙΜΟΝ
 Πρωτοσύγκελλον  Ι. Μ. Θεσ/κης π. Ιάκωβον, καθηγητήν  κ. Καραθανάσην Αθανάσιον  , καθηγητήν κ. Τρίτον Μιχαήλ, καθηγητήν  κ. Ρεράκην Ηρακλήν, Βουλευτήν  κ. Κων. Γκιουλέκαν  .
Επίδοσις Πλακετών :  
1.     Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς , πρέσβυς κ. Γεώργιος Αλαμάνος .
2.     Στρατηγός  κ. Τσιτσιμπίκος Χαράλαμπος .
3.     Στρατηγός – ιατρός  πρ.Δ/ντης 424 Γ.Σ.Ν. κ.  Φρόνης Χαράλαμπος
4.     Διοικητής τμήματος Αλλοδαπών Δωδεκανήσου κ. Φουτσιτζή Ευστρατία.
5.     Πρόεδρος ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ  καθηγητής κ. Γρηγοράκης Καραμέλιος, εκπαιδευτικός Καραμέλιου Ολυμπία .
6.     Ιερεύς π. Κώτσιος  Νάκος από Πόγιανη Κορυτσάς.
7.       #        π. Μιχαήλ Λάρας-  εκπαιδευτικός πρεσβυτέρα Μαρίνα    Λάρα  από Κορυτσά .
8.       #         π. Ηλίας Κοτμήλο  από Πωλένα Κορυτσάς.
9.      Μακαριστή καθηγήτρια – λαογράφος διευθύντρια Μακεδονικού Μουσείου  Τζινίκου – Κακούλη Αθηνά.
10.                        Δικαστικοί επιμελητές , κ. Σοφικίτης Ελευθ- Σοφικίτου Κουσουντζή Παναγιώτα  από Εύβοια και Θεσσαλονίκη.
11.                         καθηγηταί κ. Μπάμπουλλας Θεμιστοκλής και  Μπάμπουλλα Λουμπόνια Ιωάννα από την Κορυτσά.
12.                        Πολιτικός μηχανικός κ. Κουκοβίνος Χρήστος  από Διαβατά .
13.                         Ταμίας του συλλόγου Δημάκης Πέτρος – Δημάκη –Μηνάκη Πελαγία  από Θεσσαλονίκη
14.                         Ταμίας εκκλησιαστικής Επιτροπής Ιερού  Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Πατριαρχικών κάτω Πυλαίας κ. Πούλιος Πασχάλης – Πούλιου Κυριακούδη Ευαγγελία- από Πυλαία .
15.                         Νοσηλεύτρια κ. Δελησάββα Δέσποινα  από Βέρροια.
16.                         Οικογένεια κ. Σακάρογλου Βασιλείου- Σακάρογλου  Ευθυμιάδου Μαρία , τέκνα αυτών Αθηνά, Ασημίνα , Δημήτριος από Σουρωτή.
17.                         Οικογένεια Καραβασίλη Αναστασίου – Καραβασίλη- Μπάρα Ειρήνη ,  γεωργοί από Βασιλικά Θεσσαλονίκης .
18.                        Οικογένεια  κ. Αδραμερινά Χρήστου – Αδραμερινά –Αναγνώστου Γλυκερία  από Θεσσαλονίκη.
19.                         κ. Αθανάσιος Χατζηναούμ  γεωργός από Σουρωτή Θεσσαλονίκης .
20.                         κ. Ευάγγελος   Κωνσταντίνου Φουρκιώτης  επιδιορθωτής υποδημάτων ετών 99 από Βασιλικά Θεσσαλονίκης.

Ευχαριστήρια,  κλείσιμο  εορτής από τον π. Ελευθέριον Καρακίτσιον

Πιάνο: μαθητής  Παπανικολάου Στέφανος  Θα παίζη στην αρχή μέχρι να ανεβή στο βήμα ο τελετάρχης .

......
Παρακάτω παραθέτουμε  πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό για την καλύτερη ενημέρωση σας.
Προσευχόμαστε και ευχόμαστε,  ο Θεός να ευλογεί τον π Ελευθέριο ο οποίος επί 28 χρόνια έχει βοηθήσει τα μέγιστα στην περιοχή μας, χωρίς να ζητά ποτέ του τίποτα ως αντάλλαγμα.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ θα σας είμαστε πάντοτε ευγνώμονες.   

Δελτίο Τύπου της Ι.Μ Θεσσαλονίκης για την εκδήλωση
Την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα τελετών της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε το βιβλίο του π. Ελευθερίου Καρακίτσιου ΄΄Ο Ελληνισμός στην Μητροπολιτική Περιφέρεια Κορυτσάς΄΄.
Το βιβλίο παρουσίασε με γλαφυρότητα και ιστορική τεκμηρίωση ο Ομότιμος Καθηγητής κ. Αθανάσιος Καραθανάσης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος ο οποίος συνεχάρη τον συγγραφέα και τόνισε την μεγάλη ευθύνη όλων μας για τα θέματα του ελληνισμού.
Την εκδήλωση παρουσίασε ο καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. κ. Μιχαήλ Τρίτος.
Στο τέλος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε διάφορα πρόσωπα από τη Βόρειο Ήπειρο και την Ελλάδα, που συνδράμουν το έργο του π. Ελευθερίου Καρακίτσιου στην ευρύτερη περιοχή της Κορυτσάς.



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου