Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

«Επιχείρηση» ενάντια στον οίκο Moody's προαναγγέλλει ο Ερντογάν



Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι θα ξεκινήσει μια «επιχείρηση» εναντίον της Moody's μετά την απόφαση των αναλυτών της εταιρείας να θέσουν την οικονομία της χώρας του υπό εξέταση για υποβάθμιση, σύμφωνα με τους Financial Times.
Η Άγκυρα βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τον οίκο αξιολόγησης Moody's μπροστά στην πιθανότητα ο τελευταίος να υποβαθμίσει εκ νέου την τουρκική οικονομία τους επόμενους μήνες.

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι θα ξεκινήσει μια «επιχείρηση» εναντίον της Moody's μετά την απόφαση των αναλυτών της εταιρείας να θέσουν την οικονομία της χώρας του υπό εξέταση για υποβάθμιση, σύμφωνα με το Sputnik International που επικαλείται τους Financial Times.
«Με τη βοήθεια του Θεού, θα κάνουμε μια επιχείρηση εναντίον της Moody's μετά τις 24 ιουνίου. Η Moody's κάνει περιττές δηλώσεις παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε μέλος της. Είναι ντροπή», δήλωσε ο Ερντογάν.
Ο τούρκος πρόεδρος έκανε την προειδοποίηση περίπου δέκα ημέρες μετά που ο οίκος αξιολόγησης έδειξε ότι υπάρχει πιθανότητα να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας ύστερα από ενδείξεις για «πολιτικό παρεμβατισμό» που επηρεάζει την τουρκική οικονομία.
Η Τουρκία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της οικονομικής κρίσης, με το κρατικό χρέος να υποβαθμίζεται και το εθνικό νόμισμα να βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό απέναντι στο αμερικανικό δολάριο τις τελευταίες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου