Πολύ άσχημα συνθήματα εναντίον των ΑΝ.ΕΛ και όχι μόνο.

Καβάλα: Κάθε μέρα ραντεβού στις πλατείες για το Μακεδονικό

Ακόμα μια συγκέντρωση πολιτών στην πλατεία Καπνεργάτη και υπόσχεση για «διαρκή αντίσταση» ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το όνομα των Σκοπίων
Ακόμα μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας, αυτήν τη φορά οργανωμένη, μετά την πρώτη αυθόρμητη για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 18 Ιουνίου 2018 στην πλατεία Καπνεργάτη στην Καβάλα. Πριν λίγο είχαμε και την δεύτερη συγκλεντρωση
Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, φτάνοντας μέχρι το Αστυνομικό Μέγαρο Καβάλας, όπου φώναξαν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας η οποία σημειώθηκε στη συγκέντρωση στις Πρέσπες.

Μάλιστα, υποσχέθηκαν ότι κάθε μέρα θα βρίσκονται στους δρόμους, μέχρι να ανατραπεί η απόφαση για την ονομασία των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία».

Η Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ «θρηνεί» για το Μακεδονικό: Μεσίστιες οι σημαίες στους Ιερούς Ναούς

Διακριτική, αλλά με ισχυρό μήνυμα θέση έλαβε η Γενική Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κατά την τελευταία συνεδρίασή της στο θέμα της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για την ονοματοδοσία των Σκοπίων.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ΦΝΘ και επικεφαλής της οικείας Ιερατικής Σύναξης κ. Στέφανος, πρότεινε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες τόσο στο κτίριο της Μητρόπολης όσο και σε όλους τους Ιερούς Ναούς, ως ένδειξη δυσαρέσκειας της τοπικής Εκκλησίας στην ονομασία των Σκοπίων ως «Βόρεια Μακεδονία».
Η πρόταση έγινε δεκτή από τους κληρικούς και ήδη εφαρμόζεται σε ορισμένους Ιερούς Ναούς, αλλά και στο κτίριο της Μητρόπολης. Ωστόσο, η εφαρμογή της απόφασης έγκειται κυρίως στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε κληρικού της κάθε ενορίας και δεν έχει «εκτελεστικό» χαρακτήρα.