Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

ΕΚΤΑΚΤΟ-Ψήφισε «ΝΑΙ» ο Δ.Καμμένος – Αρχισαν τα όργανα στους ΑΝΕΛ – Σε εξέλιξη η ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας – Απέξω χημικά και άγριο ξύλο μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ

Ναι» από τον Δημήτρη Καμμένο ο οποίος αποχαιρετά τους ΑΝ.ΕΛ δείχνοντας πως τιμά τα παντελόνια του και την πατρίδα.
Ο Δημήτρης Καμμένος υπερψήφισε την πρόταση μόμφης. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να κάνει επίσημη δήλωση αργότερα…

Με την ψηφοφορία επί της προτάσεως δυσπιστίας προς την κυβέρνηση που κατέθεσε η ΝΔ, ολοκληρώνεται απόψε στη Βουλή η τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία, που γνώρισε την κορύφωσή της λίγο νωρίτερα μέσω της σύγκρουσης των πολιτικών αρχηγών.
Νέα Δημοκρατία, Δημοκρατική Συμπαρατάξη και Ποτάμι έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της πρότασης δυσπιστίας, ενώ η Ένωση Κεντρώων έχει αποστείλει επιστολή στη ΝΔ και ζητά δέσμευση ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ θα ανατρέψει τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ», για να ψηφίσει υπέρ της πρότασης μομφής.

Tην ίδια στιγμή πέφτουν χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψηςστο Σύνταγμα.
Οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στο Σύνταγμα προσπάθησαν να διαλύσουν πάνω από τρεις φορές κατά τη διάρκεια του απογεύματος το πλήθος που είναι συγκεντρωμένο εξω απο τη Βουλή, διαμαρτυρόμενο για την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό.
Λίγο μετά τις εννέα, τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν επίθεση κατά του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Μια ώρα νωρίτερα είχε προηγηθεί μία ακόμα απρόκλητη επίθεση κατά των διαδηλωτών, κατά την οποία τραυματίστηκε τουλάχιστον ένα άτομο και προκλήθηκαν αναπνευστικά προβλήματα – λόγω των χημικών – σε δεκάδες άλλα.
Το ΚΚΕ έχει αποχωρήσει από τη συζήτηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου