Επίθεση με ρόπαλα δέχτηκαν αυτοκίνητα βουλευτών, την ώρα που αποχωρούσαν μετά την ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Η επίθεση σημειώθηκε από την πάνω πλευρά της Βουλής, απ’ όπου και αποχωρούν τα βουλευτικά οχήματα, ενώ επεισόδια είχαν σημειωθεί και στο Σύνταγμα στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας για το όνομα της ΠΓΔΜ.
Παρά τα δακρυγόνα και τις επιθέσεις με γκλομπ ο κόσμος μένει αμετακίνητος στη θέση του, φωνάζοντας συνθήματα. Νωρίτερα οι διαδηλωτές είχαν παραδώσει έναν νεαρό με πέτρες στην τσάντα του στους αστυνομικούς
Με χημικά, γκλομπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης οι ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στο Σύνταγμα προσπάθησαν να διαλύσουν πάνω από τρεις φορές κατά τη διάρκεια του απογεύματος το πλήθος που είναι συγκεντρωμένο εξω απο τη Βουλή, διαμαρτυρόμενο για την συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ για το Σκοπιανό.
Λίγο μετά τις εννέα, τα ΜΑΤ εξαπέλυσαν επίθεση κατά του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η επίθεση σημειώθηκε όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να μπει στη βουλή, την ώρα που διεξαγόταν η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης.
Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν στους γύρω δρόμους, με βόμβες μολότοφ να πέφτουν στην Αμαλίας λίγο μετά τις 21.30 το βράδυ.
Μια ώρα νωρίτερα είχε προηγηθεί μία απρόκλητη επίθεση κατά των διαδηλωτών, κατά την οποία τραυματίστηκε τουλάχιστον ένα άτομο και προκλήθηκαν αναπνευστικά προβλήματα – λόγω των χημικών – σε δεκάδες άλλα.
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο χώρος έξω από τη Βουλή, καθώς για μια ακόμη φορά μερίδα διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με αυτήν της ΠΓΔΜ για το Σκοπιανό, συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Το σκηνικό εκτυλίχθηκε από τη δεξιά πλευρά της εισόδου προς το Κοινοβούλιο, στα σκαλιά που βρίσκονται δεξιά από τον Άγνωστο Στρατιώτη.
Η χρήση δακρυγόνων ήταν εκτεταμένη, με την ατμόσφαιρα στη γύρω περιοχή να γίνεται αποπνικτική.
Μάλιστα, οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για επίθεση από ομάδες ακροδεξιών σε εκπροσώπους του Τύπου.
Δείτε τις φωτογραφίες:
IMG_5292IMG_5302IMG_5312IMG_5314IMG_5315IMG_5319IMG_5289