Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

Κοντονής: Δεν κάνουμε διάλογο με φασίστες και χιτλερικούς


                       Εικόνα από sputniknews
Φασίστες, χιτλερικούς, αλλά και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, είδε ο Σταύρος Κοντονής στην αποδοκιμασία εναντίον του στα Γιαννιτσά. «Δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες, ούτε με τους χιτλερικούς» δήλωσε ο υπουργός.
Για «φασίστες και χιτλερικούς» έκανε λόγο ο Σταύρος Κοντονής αναφερόμενος σε όσους τον αποδοκίμασαν έξω από το Ειρηνοδικείο Γιαννιτσών.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής
© ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ : NICK PALEOLOGOS / SOOC
«Δεν κάνουμε διάλογο ούτε με φασίστες, ούτε με τους χιτλερικούς. Ορισμένοι από αυτούς ήταν σήμερα στα Γιαννιτσά», δήλωσε ο κ. Κοντονής χαρακτηρίζοντας «τραμπούκικη» τη διαμαρτυρία εναντίον του.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης πρόσθεσε ότι υπήρχε και μια άλλη ομάδα με «στελέχη της Νέας Δημοκρατίας» κάτι που απέδωσε στη «μεγάλη ταραχή» που επικρατεί στη γαλάζια παράταξη για το νέο δικαστικό μέγαρο που οικοδομείται στα Γιαννιτσά.
«Τους καταλαβαίνω τους ανθρώπους, έχουν τα προβλήματά τους, θα τα πολλαπλασιάσει η κυβέρνηση γιατί θα λάβει όλα εκείνα τα μέτρα υπέρ του λαού του νομού και των δύο πόλεων, της Έδεσσας και των Γιαννιτσών και να ξέρουν ότι ο φαύλος κύκλος και ο κατήφορος του εθνικισμού δεν βοήθησε ποτέ κανέναν», δήλωσε ο κ. Κοντονής.
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Έδεσσα, ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε στη συμφωνία για το Σκοπιανό με την οποία όπως είπε «κλείνουν πληγές ετών». Ο ίδιος υπεραμύνθηκε της συμφωνίας και έκανες λόγο για «τεράστια παραπληροφόρηση» ιδιαίτερα στο ζήτημα της εθνότητας το οποίο «δεν αναφέρεται ούτε μία φορά». Αντίθετα, όπως εξήγησε, αναφορά γίνεται στην ιθαγένεια και τα διαβατήρια δίπλα στη μακεδονική ιθαγένεια θα γράφουν «πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας», κάτι που συνιστά «βελτίωση από την υφιστάμενη κατάσταση». Στο θέμα της γλώσσας, ο υπουργός εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός τονίζοντας ότι «είχε λυθεί από το 1977 στο πλαίσιο του ΟΗΕ είτε γιατί δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς —και μπορώ να το καταλάβω και να το συμμεριστώ- είτε γιατί γίνανε λάθη». Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, στη συμφωνία αναφέρεται πως είναι σλαβική γλώσσα.
Επιτέθηκε μάλιστα στη ΝΔ την οποία κατηγόρησε για «ανεύθυνη στάση» διότι όταν διαπραγματεύτηκε διεκδίκησε «πολύ λιγότερα από αυτά που πέτυχε η κυβέρνηση».
Ο υπουργός Δικαιοσύνης σχολίασε, ακόμη, στον Κώστα Μπαρμπαρούση και στο περιστατικό στη Βουλή όπου ο βουλευτής κάλεσε σε πραξικόπημα. «Αποκαλύφθηκε τι είναι η Χρυσή Αυγή», υποστήριξε ο κ. Κοντονής, προσθέτοντας ότι το εν λόγω κόμμα επιδιώκει την κατάλυση της δημοκρατίας και την επαναφορά ενός πολιτεύματος αντίστοιχο της Χούντας.
Η Χρυσή Αυγή είναι «μία νεοναζιστική, χιτλερική οργάνωση» τόνισε ο υπουργός, υπενθυμίζοντας τα εγκλήματα των Ναζί στη Γερμανία.
Ο κ. Κοντονής ανακοίνωσε την ανέγερση δικαστικού Μεγάρου στην Έδεσσα, επισημαίνοντας ότι λύθηκαν τα προβλήματα που υπήρχαν με  μεταβιβάσεις και ολοκληρώθηκε και η σχετική μελέτη. «Τη Δευτέρα αυτή η μελέτη και η αίτηση υποβάλλεται στην Ειδική Γραμματεία ΣΔΙΤ του υπουργείο Οικονομάς και Ανάπτυξης και πλέον δρομολογείται η ανέγερση του δικαστικού μεγάρου», τόνισε ο υπουργός.
Προανήγγειλε επιπλέον τη σύνταξη μελέτης για νέο δικαστικό μέγαρο και στα Γιαννιτσά καθώς και ο ίδιος διαπίστωσε την πολυδιάσπαση και κατακερματισμό των δικαστικών υπηρεσιών.
Ο υπουργός αναφέρθηκε, τέλος, στις προσπάθειες για ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης. Στα διοικητικά πρωτοδικεία παραλάβαμε 310.000 εκκρεμείς υποθέσεις τον Ιανουάριο του 2015, είπε ο κ. Κοντονής. Σήμερα, «έχουμε μειώσει την εκκρεμότητα κάτω από 200.000», τόνισε και υποσχέθηκε ότι μέχρι το 2020 η εκκρεμότητα θα έχει εκμηδενιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου