Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Κ. Μητσοτάκης: Στόχος μου είναι μία ισχυρή και αποτελεσματική κυβέρνηση

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 21:00
Του Δημήτρη Γκάτσιου

Τον στόχο του για μία κυβέρνηση ισχυρή και αποτελεσματική, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη ημέρα της, ανέδειξε ο πρόεδρος της Νέας ΔημοκρατίαςΚυριάκος Μητσοτάκης, στον απόηχο της θριαμβευτικής νίκης της οδού Πειραιώς στις ευρωεκλογές και στις κάλπες για τις περιφέρειες και τους δήμους.
Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέρριψε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθάρισε ότι η οδός Πειραιώς όχι μόνο δεν θα καταργήσει τις 120 δόσεις, αλλά θα απλοποιήσει περαιτέρω τη διαδικασία, ενώ σημείωσε ότι το αίτημα της επανίδρυσης του κράτους θα γίνει πράξη με τους δημοσίους υπαλλήλους συμμάχους.

"Ο στόχος μου είναι η επόμενη κυβέρνηση να είναι ισχυρή και αποτελεσματική. Ένα ποσοστό που θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα να εγγυηθούμε μία ισχυρή κυβέρνηση, η οποία θα τρέξει τις μεταρρυθμίσεις προς όφελος της χώρας. Αλλά, έχω πει ότι και αυτοδύναμοι να είμαστε θα επιδιώξουμε τις μέγιστες συγκλίσεις σε επίπεδο πολιτικών. Θα αναζητήσουμε διευρυμένες πλειοψηφίες. Ο λαός θα υποδείξει τι θέλει. Εάν θέλει κυβέρνηση σταθερή ή κάτι διαφορετικό. Με το ΣΥΡΙΖΑ, όπως είναι σήμερα, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα συνεργασίας, γιατί μας χωρίζει άβυσσος. Από εκεί και πέρα θα εξετάσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα και ο κυρίαρχος λαός θα αποφασίσει τι θέλει. Αλλά, η χώρα σε κάθε περίπτωση θα κυβερνηθεί. Το πώς θα κυβερνηθεί θα το επιλέξει ο λαός", τόνισε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον "Αντέννα" ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε ως άμεση προτεραιότητα την αλλαγή του εκλογικού νόμου. Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι το στίγμα της κυβέρνησης που θα δημιουργήσει θα έχει ως αιχμές τη σύνθεση, την εμπειρία και την ανανέωση, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος και η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να συναινέσουν σε κάτι παράνομο και αντισυνταγματικό στο ζήτημα της Δικαιοσύνης. "Δε θα συμμετάσχουμε σε καμία διαδικασία στη Βουλή αυτήν την εβδομάδα. Θα πάμε αύριο και θα καταγγείλουμε τις διευθετήσεις που γίνονται. Να τις κάνουν μόνοι τους. Να τις κάνουν χωρίς εμάς", ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δείτε τον κ. Βενιζέλο στα ψηφοδέλτιά μας.
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως το όλο ζήτημα αφορά τη Χαριλάου Τρικούπη. "Έχω σεβασμό στον κ. Βενιζέλο και την κ. Γεννηματά. Το ζήτημα αφορά το Κίνημα Αλλαγής. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δείτε τον κ. Βενιζέλο στα ψηφοδέλτιά μας. Ούτε να αξιοποιηθεί διαφορετικά", διεμήνυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με το κόμμα του κ. Βελόπουλου. "Φιλοδοξία μου είναι η Χρυσή Αυγή και το κόμμα Βελόπουλου να συμπιεστούν και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μείνουν εκτός Βουλής. Θα είναι μία κατάκτηση για τη Δημοκρατία μας, εάν τελικά αυτά τα δύο κόμματα μείνουν εκτός Βουλής", τόνισε.
Θα γυρίσω ολόκληρη την Ελλάδα
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για ένα εκλογικό αποτέλεσμα στις κάλπες των ευρωεκλογών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ικανοποιεί ιδιαίτερα τη Νέα Δημοκρατία.
"Δε με αιφνιδίασε. Έβλεπα πως στην κοινωνία υπάρχει διάχυτο το αίσθημα για την πολιτική αλλαγή. Αποδείξαμε πως μπορεί να κάνει κάποιος πολιτική ουσιαστική, μετριοπαθή. Το αποτέλεσμα αυτό είναι το πρώτο βήμα. Θέλω να απευθυνθώ μέχρι τις εκλογές σε εκείνους που δε μας ψήφισαν. Θέλω να τους πείσω ότι αξίζω την ευκαιρία να με εμπιστευθούν. Να μας εμπιστευθούν. Εάν με υποτίμησε ο κ. Τσίπρας είναι δικό του πρόβλημα. Αλλά, οι πολίτες γενικά έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Δε με αφορά η επόμενη ημέρα του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτο μου μέλημα είναι να έχω μία ισχυρή εντολή. Τι αντιπολίτευση θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ξέρω", είπε και ανέλυσε την προεκλογική του στρατηγική, η οποία θα έχει ως κεντρικό σημείο της τις απανωτές επισκέψεις και απευθείας συζητήσεις με τους πολίτες.
"Θα γυρίσω όλη την Ελλάδα. Πόλη-πόλη. Χωριό-χωριό. Θα κάνουμε έναν διαφορετικό προεκλογικό αγώνα. Θα κάνουμε μόνο μία τελική συγκέντρωση στην Αθήνα. Θα επιδιώξω πολλές συζητήσεις με πολίτες, για να συζητήσουμε για τη μείωση των φόρων, για την ανάπτυξη, για την ασφάλεια, την Παιδεία, την Υγεία. Προτιμώ να έχω την άμεση επαφή με τους πολίτες. Θα μιλήσουμε σε μία νέα γενιά. Πρέπει να πάμε εμείς να βρούμε τους πολίτες. Πέραν από το ποσοστό μας στις ευρωεκλογές, με ικανοποίησε ότι μία σειρά από ταμπού γκρεμίστηκε. Η ΝΔ ήταν πρώτη στους νέους. Πρώτη στους δημοσίους υπαλλήλους. Όχι πρώτη στους ανέργους και το κρατάω αυτό. Γιατί θα εστιάσουμε και στους ανέργους, μέσα από την πολιτική μας για νέες θέσεις εργασίας", είπε.
Παράλληλα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε, μεταξύ άλλων:
-Ουδέποτε μίλησα για επταήμερη εργασία. Μίλησα για επταήμερη λειτουργία. Θα δώσω κίνητρα στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν προς όφελος του εργαζόμενου.
-Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων. Θα κοιτάξουμε μπροστά. Θα είμαστε αφοσιωμένοι στο πρόγραμμά μας. Θα είμαστε εδώ για όλους τους Έλληνες.
-Προετοιμάζομαι για το ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Όλοι μαζί. Συμπεριλαμβανομένου και του κ. Τσίπρα.
-Σε καμία περίπτωση δε θα καταργήσουμε τις 120 δόσεις. Ήμασταν οι πρώτοι που μιλήσαμε για την ανάγκη ρύθμισης. Εγώ το είπα στη ΔΕΘ του 2017. Οι 120 θα μείνουν και θα απλοποιηθούν ως προς τη διαδικασία.
-Δε θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος. Δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο να κλείσει η ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου