Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Κόλπο γκρόσο ΣΥΡΙΖΑ για τις «Πρέσπες» – Το άρθρο «κλειδί» στον Ποινικό Κώδικα – Διαγράφονται τα εγκλήματα Τσίπρα-Κοτζιά

Απίστευτες καταστάσεις λαμβάνουν χώρα στην πολιτική σκηνή της χώρας, με την «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τα «παιχνίδια» με τον Ποινικό Κώδικα ήδη έχουν προκαλέσει αντιδράσεις, ωστόσο γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το γιατί ο Π.Κ. είναι τόσο ψηλά στην ατζέντα των ΣΥΡΙΖΑίων.

Η διαγραφή εγκλημάτων από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ είναι ο στόχος του κυβερνώντος (προσωρινά) κόμματος, και αυτό γίνεται μέσω της κατάργησης άρθρου του ΠΚ, από το οποίο και κινδυνεύουν οι Τσίπρας-Κοτζιάς για την επιβλητική υλοποίηση της προδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ένα άρθρο «κλειδί» που απαλλάσσει από τις ευθύνες τους εμπλεκόμενους στη Συμφωνία των Πρεσπών, ζητά να καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο των αλλαγών του Ποινικού Κώδικα που συζητούνται στη Βουλή.
Πρόκειται για τα άρθρα 150 – 151 του Ποινικού Κώδικα, που όπως είπε ο Δημήτρης Καμμένος από το βήμα της Βουλής, συνδέεται με την Συμφωνία των Πρεσπών.
Πρόκειται για την πλέον χαρακτηριστική διαγραφή εγκλήματος που γίνεται στη διάταξη του άρθρου 151, η οποία μέχρι σήμερα προέβλεπε ότι «όποιος ως πληρεξούσιος του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του διεξάγει με κάποια άλλη κυβέρνηση υποθέσεις του εντολέα του με πρόθεση κατά τέτοιον τρόπο που να μπορεί να προκύψει βλάβη για τον εντολέα, τιμωρείται με κάθειρξη» (κατάχρηση πληρεξουσιότητας).
Οπως σημειώνει και ο ΒΗΜΑτοδοτης, μετά την ψήφιση του «νέου» Ποινικού Κώδικα αυτό το έγκλημα δεν θα υπάρχει και οι σημερινοί κυβερνήτες θα μπορούν να είναι ήσυχοι, γιατί κανένας δεν θα μπορεί να ζητήσει την άσκηση εναντίον τους ποινικής δίωξης για τον τρόπο που διεξήγαγαν και διαπραγματεύθηκαν την υπόθεση της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών για λογαριασμό του 
του ελληνικού κράτους».
Δείτε όσα είπε στη Βουλή ο κ. Καμμένος:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου