Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019

Τολμηρά σχόλια: Οι φασίστες και οι άλλοι


Γράφει ο Γιώργος Γιαννακής
Η ΣΥΓΓΝΩΜΗ…
Ζητώ συγγνώμη! Δεν ήξερα το πλιάτσικο που γίνονταν με τις μετατάξεις! Κάτι τέτοιο είπε προχθές ο Πρωθυπουργός και θεώρησε οτι έβγαλε την υποχρέωσή του απέναντι σε «ιθαγενείς» που κάποτε τον κάναν Πρωθυπουργό. Δεν ήξερε! Δεν έμπαινε στον κόπο να ρωτήσει τον λεβένταγα πρόεδρο της Βουλής Ν. Βούτση, ο οποίος δεν θεώρησε οτι κάνει κάτι κακό, που έκανε την μετάταξη της πρώην συζύγου του!
ΤΑ ΙΔΙΑ!
Τα ίδια και τα ίδια, ξανα μανά επαναλαμβάνει τελευταία ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος φαίνεται οτι το έχει χωνέψει οτι στις 7 Ιουλίου ο λαός θα τον στείλει για βρούβες. Παγιδευμένος στο δικό του παραμύθι προσπαθεί να περισώσει οσο μεγαλύτερο ποσοστό μπορεί, για να έχει να πορεύεται ως αντιπολίτευση. Και να πάρει η ευχή θα είναι αρχηγός αντιπολίτευσης με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο, ο οποίος ούτε μία στο εκατομύριο δεν πίστευε ότι θα γίνονταν πρωθυπουργός…

Η… ΛΥΣΣΑ
Έχουν λυσσάξει οι ΣΥΡΙΖΑιοι και κάθε κουβέντα που ξεστομίζει ο Κυριάκος την κάνουν FAKE NEWS. Οι Καρανικαίοι με τους Βαξεβαναίους. Μέχρι και δεμένη θαλάσσια χελώνα βρήκαν, για να της χρεώσουν… διάλογο με τον Κυριάκο. Όλα στη μάχη της σωτηρίας!
ΟΙ ΑΗΔΙΕΣ…
Το σημαντικό είναι ότι όλες αυτές τις αηδίες τις υιοθετεί ο ίδιος ο απερχόμενος Αλέξης και όπου βρεθεί όπου σταθεί τις τσαμπουνάει μπας και τσιμπήσει κανένας ΣΥΡΙΖΑιος παλιάς κοπής, αν κι’ αυτοί αρχίζουν να την κάνουν… γυριστή διότι χόρτασαν πλέον παπαριές.
ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ
Στη μάχη της πολιτικής αλητείας η κρατική ΕΡΤ, πρώτα στα μούσια… της γνωστής Ακριβοπούλου, η οποία βγαίνει εκεί κατά τα μεσάνυχτα ως βρυκόλακας. Αυτή λοιπόν, που τα χρόνια της ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΟΚΡΑΤΙΑΣ, μαζί με κάτι άλλα παιδιά της προπαγάνδας, τα φόρτωσαν όλα τα κακά και τις συμφορές της χώρας μέχρι το 2015! Από κει και δώθε η Ελλάδα ζει την «χρυσή τετραετία» του Αλέξη και όλα καλώς καμωμένα!
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥΣ…
Είναι τα τελευταία ξεπετάγματα της Ακριβοπούλαινας, η οποία ως Συριζαία στρατιωτίνα μετράει μέρες. Εκτός κι αν ο Κυριάκος την κρατήσει στη θέση της, υποχρεώνοντάς την να εξυμνεί το έργο της νέας Κυβέρνησης! Εκείνο τον Καψιώχα τον εξαφάνισαν και τους έμεινε αμανάτι η Ακριβοπούλου, η οποία πιστεύει οτι προπορεύεται ο Αλέξης καμιά δεκαριά μονάδες, αλλά δεν του το λένε!
ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ…
Έβγαιναν οι Έλληνες στους δρόμους και τις πλατείες για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο ξεπούλημα της Μακεδονίας και η Κυβέρνηση τους αποκαλούσε φασίστες. Βγαίνουν οι «άλλοι» στην Πλατεία Συντάγματος και φωνάζουν για τα δικαιώματα της ομοφυλίας και ξεβρακώνονται μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και εξασφαλίζουν τη σφραγίδα του τεράστιου δημοκράτη! Δύο διαφορετικοί κόσμοι μέσα στην ίδια χώρα, κάτω από την σκέπη της ίδιας εξουσίας!
ΤΑ ΒΙΤΣΙΑ
Καθόλου δεν απασχολούν τη στήλη και τον υπογράφοντα τα βίτσια και οι ιδιαιτερότητες του καθενός. Εκείνο όμως που ενοχλεί είναι ότι ορισμένοι θέλουν να περάσουν στην κοινή γνώμη ως υπόδειγμα την διαστροφή από κάποια μειοψηφία. Μια διαστροφή την οποία ενστερνίζεται η πολιτεία και μάλιστα προσπαθεί να την επιβάλλει ως κανονικότητα!..
ΚΟΙΜΑΤΑΙ…
Και η εκκλησία του Ιερώνυμου κοιμάται τον ύπνο του δικαίου, διότι έχει τα δικά της «κουσούρια» όπως έλεγε ο μακαριστός Χριστόδουλος. Άσε που Τσίπρας – Ιερώνυμος – Καμμένος κολλητάρια, οπότε δίκαιος ο ύπνος του δικαίου! Άλλωστε τι να πει ο Ιερώνυμος τέτοιες μέρες τέτοιες ώρες! Αν τυχόν σκάσει μύτη κανένας ιεράρχης και πει κάτι για αυτό το «κίνημα» των παρδαλών του Συντάγματος και της Θεσσαλονίκης, θα ριχτούν τα σκυλιά της ενημέρωσης να τον ξεσκίσουν! Οπότε, η σιωπή είναι χρυσός κι αυτό το χρυσό τον κρύβει το ράσσο, εκτός εξαιρέσεων, κατά τον καλύτερο τρόπο.
ΓΥΜΝΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ!
Γυμνός σαν από τη μάνα που τον γέννησε ένας τέτοιος «αγωνιστής» του κ….ου έριξε την γαλανόλευκη στους ώμους και πήγε να προσκυνήσει είπε, τον Άγνωστο Στρατιώτη! Εκεί μπροστά ήταν ο αξιωματικός της ΕΛΑΣ, ο οποίος δεν τόλμησε να τον μπαγλαρώσει για την προσβολή του εθνικού συμβόλου και να τον στείλει φιλοξενούμενο άλλων «παιδιών» για ειδική «περιποίηση». Φαίνεται πως το δίδυμο Όλγας – Κατερίνας τα έχουν ισοπεδώσει όλα και που ν’ ασχολούνται με τέτοιες λεπτομέρειες.
ΦΥΓΕ ΕΣΥ ΕΛΑ ΕΣΥ!
Έδιωξε τον Βενιζέλο και μάζεψε την Βάνα Μπάρμπα η Φώφη του ΚΙΝΑΛ! Νομίζω ότι έκανε κίνηση ματ και αυτό θα εκτιμηθεί δεόντως από το «εκκλησίασμα» στις 7 Ιουλίου. Μια Βάνα Μπάρμπα είναι διαχρονικής αξίας πρόσωπο, αφού δεν άφησε κόμμα που να μη φιλοξενήθηκε, πλην Ν.Δ.. «Ανθ’ υμών Γουλιμής» όπως είχε πει ο Χαρ. Τρικούπης όταν για 4 ψήφους δεν εξελέγη το 1895 και παράτησε για πάντα την πολιτική. Τελικά η Βάνα προτίμησε τα Γιάννινα αντί του Δ. Τομέα Αθηνών.
ΤΟ ΚΙΝΑΛ
Με την Βάνα Μπάρμπα ολοκληρώνεται ο συνδυασμός ΚΙΝΑΛ στα Γιάννινα στο οποίο συμμετέχουν αρκετά αξιόλογα πρόσωπα που θα δώσουν την μάχη του σταυρού στις 7 Ιουλίου για την κατάκτηση μιας έδρας! Σ’ αυτό τον συνδυασμό ξεχωριστή θέση κατέχει ο Κώστας Γάτσιος, ο οποίος χωρίς φανφάρες αλλά πολύ μεθοδικά κινείται σε όλο τον νομό, προσπαθώντας να πείσει πολύ κόσμο να εμπιστευτεί τον πολιτικό του χώρο το ΚΙΝΑΛ, τονίζοντας οτι αυτός ο χώρος θα φέρει κάτι καινούργιο! Να σημειωθεί οτι ο κ. Γάτσιος ήταν συνυποψήφιος αρχηγός με την Φώφη κι έμεινε πιστός στις αρχές του νέου πολιτικού φορέα και δεν λάκισε, όπως έκανε ο ψοφοδεής Ραγκούσης που υιοθέτησε την σημαία ΣΥΡΙΖΑ και τελικά θα είναι υποψήφιος βουλευτής του.
ΣΥΝΕΧΕΙΑ…
Εκδόσεων ΑΜΚΑ σε Βορειοηπειρώτες, Αλβανούς και όχι μόνο συνέχεια. Το ζήτημα που έχει προκύψει με τις εκδόσεις ΑΜΚΑ απο ΚΕΠ Ηγ/τσας και Ιωαννίνων και που αρχίζει να βλέπει το φως της δημοσιότητας, έχει μεγάλη ουρά και καθόλου αθώες πράξεις δεν είναι όλων όσων συμμετέχουν σ’ αυτό το εγχείρημα, που μυρίζει από μακριά πολιτική εμπλοκή.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ…
Ιδιαίτερα στην Θεσπρωτία αποκαλύπτονται τώρα πράματα και… θάματα για το πως λειτουργεί το σύστημα έκδοσης ΑΜΚΑ σε πολίτες άλλων χωρών με μόνο εφόδιο τις βεβαιώσεις διαμονής, που εκδίδει ο Δήμος Ηγ/τας. Το όλο ζήτημα που προκύπτει είναι αν όλοι όσοι απόκτησαν ΑΜΚΑ και όλοι όσοι ενδιαφέρονται πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, όπως η μόνιμη και νόμιμη διαμονή.
ΑΠΙΘΑΝΑ ΧΩΡΙΑ…
Παρατηρείται το φαινόμενο σε απίθανα χωριά της Θεσπρωτίας να δηλώνεται μόνιμη κατοικία και σε πολλές περιπτώσεις προσκομίζονται ενοικιαστήρια! Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν οτι στην «βιομηχανία» εκδόσεων βεβαιώσεων μονίμου – νομίμου κατοικίας εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα τα οποία μάλιστα κομπάζουν για τα επιτεύγματά τους και τα οποία συνδέονται με ψήφους, είτε σε αυτοδιοικητικές, είτε σε βουλευτικές εκλογές. Σε μια μόνο διεύθυνση στην Ηγουμενίτσα φαίνεται να μένουν 70 – 100 άτομα!
ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ…
Να σημειωθεί οτι η έκδοση ΑΜΚΑ από τα ΚΕΠ σημαίνει ένα σωρό εξυπηρετήσεις από τα ταμεία του κράτους, το οποίο αναγκάζεται να προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε πρόσωπα στα οποία δεν έχει υποχρέωση, αφού ουδέν προσφέρουν στην ελληνική οικονομία κι από πάνω ενισχύονται με το περιβόητο επίδομα αλληλεγγύης! Μάλιστα όλοι οι εξυπηρετούμενοι υποβάλλουν μηδενικές φορολογικές δηλώσεις για να έχουν δικαίωμα στην επιδοματική πολιτική που ανεξέλεγκτα χορηγεί το ελληνικό κράτος.
ΑΠΕΙΛΕΣ…
Έχει στηθεί ολόκληρη βιομηχανία εκδόσεων ιθαγένειας προς απίθανα πρόσωπα και όλοι απευθύνονται στα ΚΕΠ για εξυπηρετήσεις και πολλές φορές χρησιμοποιούν και απειλές προς τους υπαλλήλους που αρνούνται να παρανομήσουν επειδή γνωρίζουν οτι όλο το σκηνικό βρωμάει αλισβερίσι. Μάλιστα ένας τύπος επονομαζόμενος ως «γιατρός» ήταν ο μεσάζων αυτών των διεκπεραιώσεων, ο οποίος οταν τον πήραν μυρωδιά εξαφανίστηκε. Έχει πολύ ψωμί αυτή η υπόθεση κι αν το θέλει κάποιος εισαγγελέας, μπορεί να βγάλει «λαβράκια» βάζοντας στο γκουβέρνο το οποίο σκάει και πληρώνει.
Η ΩΚΤΑΔΑ
Τελευταίες πληροφορίες για τα Νεοδημοκρατικά στο νομό Ιωαννίνων. Αλφαβητική σειρά, Αμυράς, Δαρδαμάνης, Καλογιάννης – Κεφάλα – Καραμπίνας, Τασούλας, Τζαρούχη, Τσολάκη. Μέχρι αυτή τη στιγμή που γράφεται η στήλη (Πέμπτη) οι παραπάνω υποψήφιοι έχουν συμπληρώσει έντυπα υποψηφιότητας, όπως τους ζητήθηκε από την Πειραιώς. Μάλιστα τους ζητήθηκε απόσπασμα ποινικού μητρώου μη τυχόν κι έχει κανείς πρόβλημα. Αν ειδοποιήθηκε και κάποιος άλλος, δεν το γνωρίζω αυτή τη στιγμή.
Η ΛΙΣΤΑ
Στη παραπάνω λίστα υπάρχουν πέντε αντρικά ονόματα, ενώ σύμφωνα με την ποσόστωση πρέπει να είναι τέσσερις – επομένως από αυτή την πεντάδα των αντρών ένας θα κοπεί. Ποιός να είναι αυτός ο «τυχερός», θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Ίσως να φέρει ο ίδιος ο Κυριάκος την λίστα που επισκέπτεται τα Γιάννινα την Κυριακή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου