Κυριακή 30 Ιουνίου 2019

Αιχμές από τον Επίσκοπο Νικηφόρο για τον Βελόπουλο και τις επιστολές του Χριστού (Βίντεο)


Μήνυμα με αποδέκτη τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο, στέλνει ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος αναφορικά με το ζήτημα των «επιστολών του Χριστού».
Για εμπορία και καπήλευση των κειμηλίων του Χριστού κατηγορεί εμμέσως ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος τον επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκο Βελόπουλο
«Έχουμε καθήκον να παραμένουμε πιστοί στη διδασκαλία, χωρίς να παρασυρόμεθα από ψευδαδέλφους που δυστυχώς και στην εποχή μας προβάλλουν ως αληθή τα κίβδηλα και πλαστά», αναφέρει χαρακτηριστικά
Ο Επίσκοπος Νικηφόρος αφήνει σαφείς αιχμές κατά του Κυριάκου Βελόπουλου και τα περί κατοχής επιστολών του Χριστού και τονίζει πως όποιος προβαίνει σε τέτοιες πράξεις θέτει τον εαυτό τους εκτός της Εκκλησίας.
«Όποιοι, είτε παρουσιάζοντας και προωθώντας μυθώδεις διηγήσεις ως εκπορευόμενες από τον ίδιο τον Χριστό, είτε επικαλούμενοι δήθεν ιερά κειμήλια, των οποίων η πλαστότητα είναι προφανής, θέτουν τον εαυτό τους εκτός του πληρώματος της Εκκλησίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Συμπληρώνει τέλος πως ό,τι είναι «αληθινό και γνήσιο» παραδόθηκε από τους Αποστόλους και διασώθηκε εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας.
«Κανείς, λοιπόν, δεν δύναται να επικαλείται ψευδή στοιχεία όπου στις ημέρες μας μπορεί να καθίστανται ακόμη και προϊόντα εμπορίας και καπηλείας, ενίοτε ακόμη και προεκλογικής, εις βάρος των απλών ανθρώπων», καταλήγει ο Επίσκοπος Αμορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου