Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Τον «ισοπέδωσαν» – ΠΟΕΔΗΝ κατά ΥΠΑΜ: «Ο Καμμένος έστειλε σκάφη 6 ώρες μετά» – Η Κυβέρνηση υπέγραψε το πολεοδομικό σχέδιο στο Κόκκινο Λιμανάκι!

Για ανικανότητα και ανεπάρκεια στη διαχείριση της κρίσης, και ειδικότερα των εγκαυματιών και τραυματιών από τις πυρκαγιές καταγγέλλει τον Πάνο Καμμένο και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, υπήρξαν σοβαρά λάθη στην περισυλλογή των πυρόπληκτων και την περίθαλψη των εγκαυματιών.
«Ο κ. Καμμένος αυτοαποθεώνεται ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα έκανε όλα τέλεια στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας στην Ανατολική Αττική την Δευτέρα 23/7/2018», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ. Ωστόσο, επισημαίνει ότι ο υπουργός Άμυνας «έστειλε σκάφη για να περισυλλέξει τους πυρόπληκτους από το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι 6 ώρες μετά χωρίς να συνοδεύονται από γιατρούς για να κάνουν τη διαλογή στην επιβίβαση».
Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ προηγήθηκαν οι πιο δυνατοί και όχι οι τραυματίες, ενώ αν και γινόταν χαμός, ουδείς διακομίσθηκε στα στρατιωτικά νοσοκομεία που ήταν σε επιφυλακή.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει:
«Σοβαρά λάθη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην περισυλλογή των πυρόπληκτων και την περίθαλψη των εγκαυματιών
Ο κ. Καμμένος έστειλε σκάφη για να περισυλλέξει τους πυρόπληκτους από το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι 6 ώρες μετά χωρίς να συνοδεύονται από γιατρούς για να κάνουν τη διαλογή στην επιβίβαση
Προηγήθηκαν οι πιο δυνατοί και όχι οι τραυματίες
Τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία ήταν σε επιφυλακή χωρίς τελικά να διακομισθεί ούτε ένας εγκαυματίας αν και έγινε χαμός
Ο κ. Καμμένος αυτοαποθεώνεται ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα έκανε όλα τέλεια στην αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας στην Ανατολική Αττική την Δευτέρα 23/7/2018.
Μάλιστα ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ότι εκείνη την ημέρα τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία ήταν σε επιφυλακή.
Η πραγματικότητα είναι ότι υπήρξε ανικανότητα και ανεπάρκεια στη διαχείριση της κρίσης και ειδικότερα των εγκαυματιών και τραυματιών από τη φωτιά.
Στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία που υποτίθεται ήταν σε ετοιμότητα, δεν διακομίσθη ούτε ένας εγκαυματίας ή τραυματίας από τις πυρκαγιές. Ήταν σε ετοιμότητα για επικοινωνιακούς λόγους και πολιτικές σκοπιμότητες. Στο Ναυτικό Νοσοκομείο, στο 251, στο 401 και στο ΝΙΜΤΣ γιατί δεν διακομίστηκε κανείς εγκαυματίας, αν και ήταν πιο κοντά στη φωτιά από τον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και διακομίστηκαν όλα τα περιστατικά στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ και το ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ που έγινε χαμός;
Οι τραυματίες και εγκαυματίες που διακομίστηκαν στο ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ Νοσοκομείο μας κατήγγειλαν ότι έμειναν επί ώρες στη θάλασσα και τα πρώτα σκάφη του στρατού και του λιμενικού τους πλησίασαν έξι ώρες μετά. Μάλιστα μετά τα ιδιωτικά
Το χειρότερο όλων όμως είναι ότι ο κ. Καμμένος δεν φρόντισε τα σκάφη του στρατού και του Λιμενικού να συνοδεύονται από ένα στρατιωτικό γιατρό για να κάνει την διαλογή των πυρόπληκτων που επιβαίνουν στα σκάφη. Να προηγούνται οι βαρύτερα τραυματίες.
Τα σκάφη στάθηκαν 10 μέτρα μέσα στο νερό της θάλασσας στις παραλίες Μάτι και Κόκκινου Λιμανιού. Όποιος πυρόπληκτος ήταν πιο γρήγορος και πιο δυνατός έφθανε πρώτος και επιβιβαζόταν στα σκάφη προς το λιμάνι της Ραφήνας.
Επικράτησε πανικός.
Πού ήταν ο συντονισμός, οι Στρατιωτικοί γιατροί;
Η φρεγάτα λένε οι πυρόπληκτοι έφθασε 4 η ώρα το πρωί, όταν όλα είχαν τελειώσει».
Αποκάλυψη: Ο Σταθάκης είχε υπογράψει το πολεοδομικό σχέδιο για το Κόκκινο Λιμανάκι
Στην αυθαίρετη δόμηση στο Μάτι, επιχείρησε να ρίξει την ευθύνη για τα δεκάδες θύματα της καταστροφικής πυρκαγιάς η κυβέρνηση. Μόνο που η έγκριση του πολεοδομικού σχεδίου στο Κόκκινο Λιμανάκι, φέρει την υπογραφή Γιώργου Σταθάκη…
Την ώρα που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τα έβαζε με τους πολίτες και τις ευθύνες τους για τα αυθαίρετα που έχουν χτίσει στο Μάτι και την Ραφήνα, κλείνοντας την πρόσβαση στην θάλασσα, φαίνεται πως δεν γνώριζε οτι με απόφαση της ίδιας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στις 24 Μαρτίου 2017, εγκρινόταν το πολεοδομικό σχέδιο στην περιοχή Κόκκινο Λιμανάκι στο Μάτι. Εκεί δηλαδή, όπου δεκάδες άνθρωποι χάθηκαν από τις φλόγες της καταστροφικής πυρκαγιάς. Και αυτή η απόφαση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβέρνησης, έφερε την υπογραφή του Γιώργου Σταθάκη.
Την ίδια στιγμή, προφανώς μη γνωρίζοντας και ο ίδιος, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ζητά να ερευνηθούν όλες οι άδειες δόμησης στην περιοχή. Τραγική ειρωνεία. Στο συγκεκριμένο ΦΕΚ που δημοσιεύει το site parakritika.gr υπάρχουν δημοσιευμένες αποφάσεις και του δικού του Υπουργείου!
Η εφημερίδα της Κυβέρνησης με ημερομηνία 24 Μαρτίου 2017 με την οποία εγκρίνεται το πολεοδομικό σχέδιο τμήματος της περιοχής Κόκκινο Λιμανάκι και το οποίο φέρει την υπογραφή Γιώργου Σταθάκη:
Δείτε εικόνες:


Δείτε εικόνες:
Ολο το ΦΕΚ της απόφαση Γιώργου Σταθάκη για το Πολεοδομικό Σχέδιο στο Κόκκινο Λιμανάκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου