Ειδικά η Κύπρος θα βρεθεί υπό ασφυκτική τουρκική πίεση σε ένα τόξο από Κατεχόμενα μέχρι και Αφρική.
Και ο ίδιος ο Ερντογάν γνωρίζει πως τα F-35 τελειώνουν οριστικά και η επόμενη κίνηση θα είναι να ακούσει την έναρξη επιβολής αμερικανικών κυρώσεων. Εκτός και αν οι ΗΠΑ του κάνουν όλα τα …..»χατήρια» και παραδόσουν Κυπριακή ΑΟΖ, μισό Αιγαίο και βάλε στα χέρια του…
Επόμενη κίνηση η έναρξη συζητήσεων για ένταξη της Τουρκίας στην Ευρασιατική Ένωση.
Καθόλου τυχαίο πως η πρόσκληση στον Ρ.Τ.Ερντογάν έγινε στην πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής Γιοχάνεσμπουργκ όπου συνεδρίαζαν οι BRICS.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν παρακολούθησε την Σύνοδο 2018 των BRICS ενώ στην ομιλία του τόνισε την πρόθεση του να εντατικοποιήσει την συνεργασία του με τις χώρες των BRICS στους τομείς του εμπορίου, ανάπτυξης και επένδυσης.
«Ο κόσμος χρειάζεται ένα νέο πιο δίκαιο και αμερόληπτο σύστημα αξιολόγησης οικονομιών» τόνισε. Και αυτό διότι η δικιά του οικονομία ισοπεδώνεται από τους δυτικούς οίκους αξιολόγησης.Αρα όπως είχαμε προβλέψει η επιλογή είναι ΔΝΤ ή τράπεζα των BRICS.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν συνάντησε μετά τον Β.Πούτιν και τον πρόεδροτης Κίνας, Xi Jinping, δείχνοντας την νέα κατεύθυνση προς Ανατολή…
«Συμφωνήσαμε να ενδυναμώσουμε την διμερή μας συνεργασία» τόνισε.
Και λίγο αργότερα έσκασε η μεγάλη βόμβα για την Δύση.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάλεσε τους ηγέτες των χωρών BRICS ,όπου συμμετέχουν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία, η Κίνα και η Νότια Αφρική, να δεχθούν την Τουρκία στην Ένωση, σημειώνει το πρακτορείο ειδήσεων Tass, επικαλούμενο μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας.
«Είπα ότι εάν γίνουμε δεκτοί στην πλατφόρμα, τότε αυτή θα λάβει την ονομασία BRICST», είπε ο Τούρκος πρόεδρος στους δημοσιογράφους στην πρωτεύουσα της Νότιας Αφρικής, Γιοχάνεσμπουργκ, στις 27 Ιουλίου.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ερντογάν δήλωσε ότι τα μέλη της Ένωσης χαιρέτισαν την πρότασή του. Ειδικά η Κίνα, ανακοίνωσε ότι υποστηρίζει την πιθανή επέκταση.
«Είδα ότι εξέτασαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν και άλλες χώρες στην πλατφόρμα αυτή και δεν το βλέπουν αρνητικά», είπε ο Τούρκος ηγέτης.
«Είμαστε στους G-20 με πέντε από αυτές τις χώρες. Εύχομαι να κάνουν τα απαραίτητα βήματα για να μας αφήσουν να μπούμε και θα πάρουμε τη θέση μας στη BRICS », πρόσθεσε.
Η ένωση BRICS, αποτελείται από τη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική, και κάλεσε την Τουρκία στην 10η ετήσια συνάντηση ως προέδρευσα χώρα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC).
Το πρακτορείο Tass υπενθυμίζει ότι η Διάσκεψη Κορυφής των BRICS πραγματοποιήθηκε στις 25-27 Ιουλίου στο Γιοχάνεσμπουργκ.
Στη διάρκεια του συνεδρίου οι συμμετέχοντες συζήτησαν θέματα ενίσχυσης των πολυμερών σχέσεων καθώς και τον ρόλο της οργάνωσης στην εξασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας σε όλο τον κόσμο.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν μετέβη στο Γιοχάνεσμπουργκ συνοδευόμενος από τους υπουργούς Εξωτερικών, Οικονομίας και Οικονομικών, Άμυνας και Εμπορίου καθώς και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος AKP.Turkey’s President Recep Tayyip Erdogan calls for a closer economic co-ordination with BRICS nations as he addresses final day of the three-day summit in Johannesburg, South Africa


Ruhsar Pekcan, 's trade minister, tries to get in the front raw but gets sandwiched instead between foreign and defense ministers of Turkey during -led ribbon-cutting ceremony in SouthAfrica.

RUSH TO GET NOTICED

https://www.pentapostagma.gr/2018/07/%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AC%CE%B3%CF%89%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B4%CF%8D%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%8C%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B5.html