Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Συνάντηση Ερντογάν, Πούτιν, Μέρκελ και Μακρόν το Σεπτέμβριο


Στην Κωνσταντινούπολη θα γίνει η Σύνοδος Κορυφής Τουρκίας, Ρωσίας, Γερμανίας και Γαλλίας το Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν. Μεταξύ άλλων θα συζητήσουν για το συριακό.
Οι ηγέτες της Τουρκίας, της Ρωσίας της Γερμανίας και της Γαλλίας θα συναντηθούν το Σεπτέμβριο στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Στις 7 Σεπτεμβρίου θα φιλοξενήσουμε Σύνοδο της Τουρκίας, της Ρωσίας της Γερμανίας και της Γαλλίας στην Κωνσταντινούπολη, θα συζητήσουμε τί μπορούμε να κάνουμε. Θα συζητήσουμε περιφερειακά ζητήματα σε αυτή τη συνάντηση των τεσσάρων», είπε ο Ερντογάν απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη Συρία, όπως αναφέρει η εφημερίδα Vatan.
Οι τέσσερις ηγέτες θα εξετάσουν επίσης για την ατζέντα της τριμερούς συνόδου Τουρκίας, Ρωσίας και Ιράν για το συριακό.
Το προηγούμενο διάστημα, η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η σύγκρουση στη Συρία έχει κλιμακωθεί και δεν μπορεί να διευθετηθεί χωρίς την συμμετοχή της Ρωσίας, της Τουρκίας, του Ιράν της Ευρώπης και άλλων περιφερειακών δυνάμεων.
Στις αρχές του έτους, η Άγκυρα ξεκίνησε επιχείρηση στα συριακά εδάφη με την κωδική ονομασία «Κλάδος Ελιάς», με στόχο τις κουρδικές ομάδες στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου