Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΑΣΜΑΤΑΟι πυρόπληκτοι στην ανατολική Αττική είναι ισλαμιστές; Μπορεί να οικοδομηθεί θέατρο σε κοίτη ποταμού; Οι απαντήσεις εντός!
Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης «για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου 2018 κατοίκους της Αττικής», όπως ενημέρωσε τα ΜΜΕ και τους πολίτες με δελτίο Τύπου, που αναρτήθηκε και στο διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα του δήμου (link: goo.gl/XJKGDQ, δείτε φωτό Νο 1). Ωστόσο, μια λεπτομέρεια στο δελτίο Τύπου προκαλεί πολλές απορίες, στις οποίες οφείλει να απαντήσει ο δήμαρχος: Γιατί διευκρινίζει «όχι χοιρινό κρέας» για τις κονσέρβες που θα προσφέρουν οι δημότες του; Μήπως οι δωρεές θα καταλήξουν σε ισλαμιστές μετανάστες;


Ο δήμαρχος Καλαμάτας πιστεύει ότι έχει λόγο να χαίρεται. Η σχέση του με τις τέχνες ανοίγει πανιά σε κοίτη ποταμού! Ω, ναι, είναι αλήθεια. Ο Δήμος Καλαμάτας θα οικοδομήσει θέατρο μέσα στην κοίτη του Νέδοντα και το έργο, όπως ανακοινώθηκε, «θα χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ»! Στις 4 Ιουνίου στην ενημερωτική ιστοσελίδα kalamatajournal.gr δημοσιεύτηκε η ακόλουθη είδηση (φωτό Νο 2): «Υπογραφές για ανοιχτό θέατρο μέσα στην κοίτη του Νέδοντα... Η σύμβαση για την οικοδόμηση του ανοιχτού θεάτρου μέσα στην κοίτη του Νέδοντα (για το εύρος της οποίας δεν υπάρχουν νόμιμες οριογραμμές) υπογράφτηκε σήμερα από τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα και την εταιρία που κέρδισε τον σχετικό διαγωνισμό. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα του ΕΣΠΑ». Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε σε κοινό και κριτικούς καλές παραστάσεις και να απευχηθούμε έντονες βροχοπτώσεις!

ΥΓ.: Ο φίλος της στήλης Ιάκωβος Φωστηρόπουλος, με email που απέστειλε με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα, σημειώνει: «Πολλοί συμπατριώτες μας παρομοιάζουν τη χώρα στην οποία ζούμε με οίκο ανοχής, ειδικά δε μετά από καταστροφές όπως αυτή της τελευταίας εβδομάδας. Η σύγκριση αυτή είναι, δυστυχώς, εξαιρετικά ατυχής. Στον οίκο ανοχής: 1. Οι αρμοδιότητες είναι σαφώς κατανεμημένες. 2. Οι διαδικασίες είναι απλές και κατανοητές σε όλους. 3. Οι κανόνες λειτουργίας συγκεκριμένοι, οποιαδήποτε δε παραβίαση αυτών επιφέρει άμεσες συνέπειες. 4. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι ανάλογες του καταβαλλόμενου τιμήματος».

Δυστυχώς, δύσκολα μπορεί να διαφωνήσει κάποιος μαζί του.
Παναγιώτης Λιάκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου