Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας στο Νταού Πεντέλης, από όπου ξεκίνησε η τρομακτική πυρκαγιά ήδη έχουν δώσει καταθέσεις αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι φέρονται να είδαν κάποιον άγνωστο άνδρα να βάζει φωτιά και να εξαφανίζεται.
Την ίδια στιγμή δύο φωτογραφίες – ντοκουμέντα, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες κάνουν τον γύρο των social media και αναπαράγονται από κατοίκους των πληγεισών περιοχών, δείχνουν τα υπολείμματα ενός εμπρηστικού μηχανισμού δίπλα σε ένα καμένο δέντρο στην περιοχή Γαλήνη της Κινέτας.
Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες και η εφημερίδα ΕΣΤΙΑ έλεγε ότι είχε πληροφορίες ότι ερευνητές της ΕΥΠ είχαν βρει “υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού πού υποδηλώνουν πώς την πυρκαϊά την έβαλε ανθρώπινο χέρι” σε σημείο μάλιστα όπως έγραφε όπου “είχε ως «θέα» την Ραφήνα και τον Μαραθώνα πού φαίνεται ότι σημάδευαν οι δράστες”.

Ξένοι πράκτορες πυρπόλησαν την Αττική λέει η kontranews

ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας κρύβεται πίσω από τους εμπρησμούς.
Τα ευρήματα και η δορυφορική αποτύπωση των πολλαπλών μετώπων αποκαλύπτουν επαγγελματική δουλειά που παραπέμπει σε πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών.
Το ενδεχόμενο να πρόκειται για σχέδιο οικοπεδοφάγων αποκλείεται γιατί αυτοί που πυρπόλησαν την Αττική έδρασαν με επαγγελματισμό, ενεργοποιώντας ταυτόχρονα 14 εστίες μέσα σε μισή ώρα.
Το ενδεχόμενο οι εμπρησμοί να οφείλονται σε ξένο δάκτυλο άφησε ανοιχτό και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη διάρκεια της ομιλίας του στο Υπουργικό Συμβούλιο.
Άλλωστε έχει σημάνει συναγερμός στην ΕΥΠ μετά τον εμπρηστικό μηχανισμό που βρέθηκε στο μέτωπο της φωτιάς αλλά και τη δορυφορική αποτύπωση των εστιών.
Οι ξένοι πράκτορες περίμεναν τις κατάλληλες καιρικές συνθήκες για να προκαλέσουν τον πύρινο όλεθρο.
Προφανώς ο στόχος τους ήταν να διαμορφώσουν συνθήκες πολύνεκρης τραγωδίας στο πλαίσιο του οργανωμένου σχεδίου αποσταθεροποίησης.
Ελληνικές και αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι το timing των εμπρησμών συνδέεται με μια σειρά κρίσιμα ζητήματα που διαχειρίζεται η κυβέρνηση.
Στη κατεύθυνση αυτή αναφέρουν και το Σκοπιανό και τις δυνάμεις που επιχειρούν να τορπιλίσουν τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ.
Το σχέδιο αποσταθεροποίησης εκδηλώθηκε σε μια περίοδο που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα και η Ελλάδα βγαίνει από τα εφιαλτικά μνημόνια.
Το ερώτημα που τίθεται είναι ποιοι έχουν συμφέρον να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα και την κυβέρνηση.
Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι πρόκειται για ξένο κέντρο εξουσίας που διαθέτει ισχυρές μυστικές υπηρεσίες και επιχειρησιακές πρακτικές για βρόμικες δουλειές.
Γι’ αυτό έχει σημάνει συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ., στην Ε.Υ.Π. και στις Ένοπλες Δυνάμεις.
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει νέα χτυπήματα από τους ίδιους μηχανισμούς και η μόνη απάντηση στην απειλή είναι η διαρκής ετοιμότητα και η επαγρύπνηση.
Κλιμάκια της ΕΥΠ και της κρατικής ασφάλειας εποπτεύουν τις επικίνδυνες περιοχές ενώ σύντομα θα εξασφαλιστούν και drones για να ελέγχουν την κατάσταση από αέρος.

Μεγάλη ανησυχία στην Αθήνα

Την Παρασκευή η ΜΙΤ επιχείρησε απαγωγή οπαδού του Φετουλάχ Γκιουλέν από την… Μογγολία!
Ομάδα πέντε πρακτόρων της ΜΙΤ απήγαγε τον 50χρονο Τούρκο Βεϊσέλ Ακτσάι την Παρασκευή το πρωί από το σπίτι του στην Ουλάν Μπατόρ, την πρωτεύουσα της χώρας, τον έβαλαν σε ένα φορτηγάκι και πήγαν στον αεροδρόμιο, όπου τον επιβίβασαν δια της βίας σε ένα lear jet της τουρκικής Αεροπορίας, το οποίο μπλοκαρίστηκε την τελευταία στιγμή από την μογγολική αστυνομία, που είχε ειδοποιηθεί από τους οικείους του για την απαγωγή.
Ο Ακτσάι είναι γενικός διευθυντής του Empathy Worldwide Educational Institution το οποίο διαχειρίζεται τα σχολεία που ίδρυσε πριν 25 χρόνια στη Μογγολία το κίνημα του Γκιουλέν. Η Τουρκία έχει ζητήσει από τη Μογγολία να κλείσει τα τουρκικά αυτά σχολεία από το 2016.
Επί οκτώ ώρες γίνονται διαπραγματεύσεις μεταξύ των απαγωγέων και των αρχών της Μογγολίας, οι οποίες αρνούνταν να επιτρέψουν την απογείωση του αεροπλάνου, ενώ η τουρκική κυβέρνηση απαιτούσε να δοθεί άδεια απογείωσης στο αεροσκάφος
Βουλευτές και διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο για να ζητήσουν την απελευθέρωση του Ακτσάι και αυτό φαίνεται ότι αυτό τον έσωσε!
Ο Μπατσετσέγκ Μπατμούνχ, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Μογγολίας, προειδοποίησε τους αξιωματούχους της τουρκικής πρεσβείας ότι το αεροσκάφος θα αναχαιτιστεί αν απογειωθεί.
Τελικά ο Βεϊσέλ Ακτσάι παραδόθηκε και το το τουρκικό αεροσκάφος απογειώθηκε χωρίς αυτόν…