Σάββατο 28 Ιουλίου 2018

Ο ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΜΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ


Η ιστορία των δυο δίδυμων κοριτσιών που έχει πάρει διεθνή διάσταση και τελικά βρέθηκαν απανθρακωμένα, αγκαλιασμένα με τους παππούδες τους, είναι το μεγάλο τραγικό στίγμα αυτής της εθνικής τραγωδίας που θα μείνει στην ιστορία.
Το ποιοι είναι υπεύθυνοι είναι ένα μεγάλο θέμα. Η χώρα είναι γεμάτη αυθαίρετα και γι αυτό φταίνε όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων πενήντα ετών.
Από εκεί και περά να χουμε να λέμε και κάποιοι μεγαλόσχημοι δημοσιογράφοι καλα θα κάνουν να σταμάτησαν την σπέκουλα με τις φωτογραφίες των νεκρών.
Όπως έγινε γνωστό :
Ταυτοποιήθηκαν οι σοροί των δίδυμων 9χρονων κοριτσιών, Σοφίας και Βασιλικής Φιλιπποπούλου, του παππού και της γιαγιάς τους, σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη.
Ήταν στο κτήμα-«τάφο» με τα δεκάδες πτώματα.
Tα δίδυμα 9χρονα κορίτσια που αγνοούνταν από την ημέρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, την περασμένη Δευτέρα,δυστυχώς βρέθηκαν αγκαλιασμένα και απανθρακωμένα με τον παππού και την γιαγιά τους στο Μάτι μέσα στο κτήμα-«τάφο» και πριν λίγο επιβεβαιώθηκε η ταυτότητάς τους.
Ηταν εξαιρετικά δύσκολη η ταυτοποίηση λόγω της ολικής απανθράκωσης της σάρκας και των οστών και χρειάστηκε λήψη δεύτερου δείγματος DNΑ από την μητέρα τους και κάποιους συγγενείς τους.
Ο παππούς και η γιαγιά Φιλιππόπουλου:
O πατέρας τους Γιάννης Φιλιππόπουλος είχε πει πως τα παιδιά είχαν φύγει από το σπίτι του στην Καλλιθέα μαζί με τους γονείς του, Φίλιππο και Σοφία για να πάνε στο εξοχικό τους στη Ραφήνα. Ξεκίνησαν στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας (23.07.2018) και η τελευταία φορά που τους μίλησαν ήταν στις 18:20.
Η Σοφία Φιλιπποπούλου, είχε ύψος 1,13 μ., ζύγιζε 20 κιλά, με καστανόξανθα μαλλιά και πράσινα μάτια. Φορούσε ροζ σορτς, φούξια μπλούζα και ασημί πέδιλα.
Η Βασιλική Φιλιπποπούλου, είχε ύψος 1,10 μ., ζύγιζε 20 κιλά, έχει καστανά μαλλιά και καφέ-πράσινα μάτια. Φορούσε κόκκινο σορτς, ροζ μπλούζα και ασημί πέδιλα.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου