Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Άρνηση παραλαβής ηλεκτρονικής ταυτότητος (Ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα)
Άγιον Όρος Καρυές 21.7.2018 
(Ανοικτή επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα.)
ΑΡΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ
Κυριε υπουργέ,
Μετά από τις ανακοινώσεις του υπουργείου σας περί αμέσου εκδόσεως ηλεκτρονικής ταυτότητας με βιομετρικά στοιχεία, η οποία θα είναι μάλιστα και υποχρεωτική για όλους τους Έλληνες, θα θέλαμε να ενημερώσουμε εσάς και όλον τον κόσμο για τους προβληματισμούς και τις επιφυλάξεις μας ώστε νομικά και διοικητικά να μην αιφνιδιαστείτε από την άρνηση παραλαβής της εκ μέρους μας και των προβλημάτων που θα προκύψουν.
Ως μοναχοί του Αγίου Όρους, εδώ και δύο δεκαετίες από τα χρόνια του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, παρακολουθούμε με προσοχή τα βήματα που γίνονται για την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών στην ζωή μας. Με ανακοινώσεις, ομιλίες, δημοσιεύσεις ενημερώνουμε για την επερχόμενη σκοτεινή δικτατορία της Νέας Εποχής που καταπίνει τον κόσμο και την πατρίδα μας. Διαμαρτυρηθήκαμε για τους κινδύνους της άνευ όρων, Ευρωπαϊκής ενοποιήσεως, την συνθήκη Σέγγεν που μας γέμισε μετανάστες (ημερίδα του τοτε Δημητριάδος Χριστοδουλου εις Βόλο το 1997), για τις ετικέτες που καθιερώθηκαν αρχικά σε όλα σχεδόν τα προϊόντα με δαιμονικά σύμβολα «barcode και 666 (Επισν. έτους 2001), για το ψηφιακό σύστημα «Η.ΔΙ.ΚΑ.» που διασυνδέει όλη την δημόσια διοίκηση και εμπεριέχει τον 666 (Επισν. έτους 2010), για τις ηλεκτρονικές κάρτες πολιτών και προς τον τότε υπ. οικ. κ. Βαρουφάκη (Επισν. έτους 2015). Όλα εις ώτα μη ακουόντων.
Ο περιορισμός της ελευθερίας είναι ο μεγάλος κίνδυνος που ελλοχεύει, από την εφαρμογή της τεχνολογίας των υπολογιστών στην ζωή μας. Εμείς ως μοναχοί γνωρίζουμε πολύ καλά τι σημαίνει περιορισμός της ελευθερίας, επιλέξαμε την ζωή αυτή η οποία όμως οδηγεί σε αγιασμό όταν κανοναρχείται από τον Θεό και ανθρώπους του Θεού.
Όμως οι περιορισμοί της ελευθερίας των πολιτών, εν ονόματι του φόβου της φοροδιαφυγής και της απολύτου επιβολής των νόμων με τέτοια απόλυτα μέσα ελέγχου, θα οδηγήσουν σε μαρτύρια τους πολίτες. Η Ιστορία μας δείχνει πόσο πόνο και θάνατο γέννησε ο Κομμουνισμός, ο Χιτλερισμός, η Τουρκοκρατία, κλπ.
Ο δυτικός κόσμος έχει ξεφύγει από την Αλήθεια του Ευαγγελίου, οι κρατούντες στην ΕΕ άλλα και στην χώρα μας δηλώνουν άσχετοι με την πίστη στον Χριστό, θεωρούν ως πρόοδο την εισαγωγή ηλεκτρονικών δεσμών στην κοινωνία, επιβραβεύουν με νομοσχέδια βδελυκτές ανηθικότητες έως και αυτής της υιοθεσίας παιδιών από ομοφυλόφιλους, αυτόματα διαζύγια, εκτρώσεις, διακοπή προσευχής και εκκλησιασμού στα σχολεία, απαγόρευση των εικόνων στα δημόσια κτίρια, καύση των νεκρών και πολλά ακόμη.
Κ. Υπουργέ θα θέλαμε να σας επισημἀνωμε ότι ως ορθόδοξοι χριστιανοί δεν μπορούμε να παραλάβουμε μια τέτοια ταυτότητα διότι το ευαγγέλιο στο οποίο πιστεύουμε και εφαρμόζουμε μας προειδοποιεί για την έλευσή της από αντίχριστες δυνάμεις του κακού και μας προειδοποιεί για τα επερχόμενα για όσους θα λάβουν ένα τέτοιο μέσον απαραίτητο για κάθε συναλλαγή το οποίο θα έχει ονόματα ή αριθμούς-σύμβολα ή τις εικόνες των Θηρίων που αρνούνται και αντιμάχονται κάθε τι που έχει Χριστό στην ζωή μας.
Ζητούμε λοιπόν την μη εφαρμογή ενός τέτοιου μέσου που περιορίζει τις ελευθερίες μας και πλήττει την συνείδησή μας αλλά και τις επερχόμενες γενεές. Εάν θέλουν κάποιοι να παραλάβουν ηλεκτρονικές κάρτες με τα βιομετρικά τους στοιχεία σε microchips ας το κάνουν, ακόμα αν θέλουν θα μπορούν και να τα εμφυτευσουν ευκολότατα πλέον μέσα τους (βλ. Σουηδία) το λέει η αγ. Γραφή 2000 χρόνια πριν. Κ. Υπουργέ, εμείς ως χριστιανοί δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτή την επιβολή, με ότι αυτό συνεπάγεται για μας. Εγείρεται θέμα συνειδησιακό, καταπιέζονται τα θρησκευτικά μας πιστεύω.
Υπηρετήσαμε την πατρίδα, βάλαμε πένθιμα ράσα και βγήκαμε στην έρημο για νηστεία και προσευχή. Δεν σας ζητήσαμε τίποτε, ούτε μισθό, ούτε εξυπηρετήσεις και βρήκαν τώρα εσάς, σας δέσανε με υπογραφές μνημονίων και σας αναθέσανε να μας φορτώσετε όλους με έναν microcontroller που θα ενημερώνει τους servers τους με κάθε προσωπικό μας στοιχείο;
Αυτή η ανοικτή επιστολή όπως και αυτή του 2010 προς τον τότε υπουργό (επισυνάπτεπται) είναι τεκμήρια για να καταφύγουμε στην νομική οδο για την απαλλαγή μας αν χρειαστεί.
Απο την εποχή του Χριστού οι χριστιανοί βάλλονται πανταχόθεν. Επειδή πιστεύουν στον Αληθινό Θεό.
-Στην χώρα μας αν είσαι μουσουλμάνος μετανάστης, επιδοτείσαι με μηναίο εισόδημα δωρεάν σπίτι, ρεύμα και νερό.
-Στην χώρα μας αν κρατάς ελληνική σημαία και υποστηρίζεις τις παραδόσεις και τον τόπο σου, χαρακτηρίζεσαι εθνικιστής και φασίστας.
-Στην χώρα μας οι βουλευτές δεν πληρώνουν φόρους, συνταξιοδοτούνται άμεσα, δεν διώκονται. Λόγω κομματικής πειθαρχίας αναγκάζονται εκβιαστικά και ψηφίζουν νομοσχέδια που οδηγούν σε αυτοκτονίες (=Μνημόνια), διαλύουν τις οικογένειες (=Αυτόματο διαζύγιο), κάνουν εύκολη την έκτρωση (=νομιμοποίηση των αμβλώσεων). Η ευθύνη τους, όσων τα ψήφισαν, ενώπιον του Θεού είναι μεγάλη και η τιμωρία τους ολέθρια, αν δεν μετανοήσουν.
Οχι κύριε υπουργέ, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ.
Γνωρίζουμε ότι στην Ευρώπη, Βρετανία, Αυστραλία, Φινλανδία, Νορβηγία δεν παίρνουν ηλ. ταυτότητες και στην Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Ολλανδία είναι προαιρετικές. Σέβονται την ελευθερία των πολιτών των, δεν τους θεωρούν καταζητούμενους προς παρακολούθηση.
Θα μας καταντήσετε, μέσα στην χώρα μας να ζητούμε προστασία αντιρατσιστικών νόμων, όπως κάνουν οι Ιεχωβαδες αρνούμενοι να πάρουν όπλα στον στρατό.
Είναι τα νέα μαρτύρια των Χριστιανών. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα γίνει τίποτε από όλα αυτά. Είναι στο χέρι σας.
Κλείνοντας κ Υπουργέ σας παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα απο τις προφητικές νουθεσίες του Αγίου των ημερών μας, του π. Παϊσίου απο βιβλίο που εκδόθηκε το 1996.
«Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο που, όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε. Με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων. Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν το λαό να αγανακτήσει. Και τι θα πετύχουν με αυτό; Ακούστε: Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα Θα λένε: Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεσθε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν. Για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κτλ. πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου. Έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοί είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοί οι φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις. Με όλα αυτά μας αποπροσανατολίζουν για να μπορέσουν με πολύ εύσχημο τρόπο και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί να μπουν στο σπίτι μας. Να γνωρίζετε ότι θα ασκήσουν πιέσεις με πολλούς τρόπους, ιδιαίτερα στους πολιτικούς μας άρχοντες. Εμείς όμως ας μη βλέπουμε τους δικούς μας πολιτικούς, αλλά αυτούς που τους τα επιβάλλουν από το παρασκήνιο με τη βία, ύπουλα και εξαπατώντας τους». (το ανωτέρω απόσπασμα ειναι από το βιβλίο «Σκεύος εκλογής», έκδοση 1996, σελ. 421) 
Μοναχός Πρόδρομος Γρηγοριάτης 63086 Καρυές Αγίου Όρους
Από agioros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου