Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Ορμπάν: Στη Δύση δεν έχουν δημοκρατία, επικρατεί ο φιλελευθερισμός




Σκληρή επίθεση προς την Ε.Ε. και τους ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ουγγρική κοινότητα της Ρουμανίας.
«Στην Δύση, επικρατεί ο φιλελευθερισμός, δεν υπάρχει δημοκρατία» τόνισε, μεταξύ άλλων, και έκανε λόγο για καθεστώς λογοκρισίας από τις κυβερνήσεις της δυτικής Ευρώπης.

Μάλιστα, εκθείασε τη «χριστινιακή δημοκρατία», την οποία αντιπροσωπεύει, και εξήγησε ότι αυτή είναι αντιμεταναστευτική, αντι-πολιπολιτισμική και «αγωνίζεται πάντα υπέρ της χριστιανικής οικογένειας».
Κριτική επιφύλαξε και στην Ε.Ε., την οποία χαρακτήρισε «σύμβολο αποτυχίας», ενώ όσον αφορά τους Ευρωπαίους ηγέτες, υποστήριξε ότι είναι «αναποτελεσματικοί και ανίκανοι να υπερασπιστούν την Ευρώπη».
Σημειώνεται ότι η Κομισιόν έχει προσφύγει στο Δικαστήριο της Ε.Ε. εναντίον της Ουγγαρίας, λόγω της εθνικής νομοθεσίας για τους μετανάστες, με τις σχέσεις των δύο πλευρών να είναι κάτι περισσότερο από ψυχρές.
Ο Όρμπαν αναφέρθηκε και στην Τουρκία, τονίζοντας ότι «παρότι επικρίνει το σύστημα του Ερντογάν», τάσσεται υπέρ της σταθερότητας της χώρας, από την οποία «εξαρτάται η ασφάλεια των Καρπαθίων και της Ευρώπης».
naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου