Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Τζανακόπουλος: Κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε δάση και αιγιαλό στην Αττική



Σχετική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στο ΥΠΕΚΑ ολοκληρώνει ένα πλήρες σχέδιο νομοθετικών και κανονιστικών πρωτοβουλιών για την επιτάχυνση της αντιμετώπισης του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης ιδιαίτερα σε δασικές περιοχές και στον αιγιαλό αλλά και στις οικιστικές πυκνώσεις.
Την κατεδάφιση αυθαιρέτων σε δασικές εκτάσεις και στον αιγιαλό στην Αττική προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ενώ πιθανότητα την Τετάρτη θα ανακοινώσει λεπτομέρειες ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης. Επιτέθηκε στη ΝΔ λέγοντας ότι η κριτική προς την κυβέρνηση είναι και θεμιτή και αναγκαία «όμως είναι άλλο η κριτική, άλλο η πολιτική αντιπαράθεση και άλλο η επικοινωνιακή τυμβωρυχία».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο συνολικά έχουν καταγραφεί 2.500 αυθαίρετα σε δασική έκταση και 685 στον αιγιαλό τα οποία σύμφωνα με τις σχετικές εισηγήσεις των κτηματικών και δασικών υπηρεσιών προσδιορίζονται ως προς κατεδάφιση.
Διευκρίνισε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Εσωτερικών σε συνεργασία με την αποκεντρωμένη διοικήση επιταχύνει τη διαδικασία προτεραιοποίησης της λίστας. Ερωτηθείς για το πότε θα κατεδαφιστούν, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «οι εργασίες θα ξεκινήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα».
Όπως έγινε γνωστό σχετική επιτροπή που έχει συγκροτηθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος ολοκληρώνει ένα πλήρες σχέδιο νομοθετικών και κανονιστικών πρωτοβουλιών για την επιτάχυνση της αντιμετώπισης του φαινομένου της αυθαίρετης δόμησης ιδιαίτερα σε δασικές περιοχές και στον αιγιαλό αλλά και στις οικιστικές πυκνώσεις.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο το σχέδιο αυτό πρόκειται να παρουσιάσει πιθανότατα την Τετάρτη ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Σταθάκης.
Επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία κατηγορώντας για «απίστευτη εκστρατεία προπαγάνδας, συκοφαντίας και παραπληροφόρησης» τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη και στελέχη του κόμματος, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων. Ξεκαθάρισε ότι βούληση της κυβέρνησης είναι «να μην παρασυρθεί σ' αυτόν τον βούρκο».
Ερωτηθείς για την απόδοση ευθυνών τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να δείχνουμε τον απαιτούμενο σεβασμό στα θύματα της πυρκαγιάς. Θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην μείνει κανείς μόνος του. Και θα αποτιμήσουμε με νηφαλιότητα επιχειρησιακά και πολιτικά όσα έγιναν ή δεν έγιναν χωρίς να επιχειρήσουμε την συγκάλυψη καμίας ευθύνης».
Σχετικά με την υποβολή των αιτήσεων για την έκτακτη χορήγηση εφάπαξ επιδόματος για τους πυρόπληκτους, τόνισε ότι μέχρι τις 16:00 είχαν υποβληθεί 429 αιτήσεις.
Ανέφερε πως το υπουργείο Εργασίας υπέγραψε σήμερα όλες τις αποφάσεις για την ενεργοποίηση των ρυθμίσεων για τους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές.
Οι διπλές συντάξεις θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 20 Αυγούστου.
Με σημερινή τροπολογία του υπουργείο Εσωτερικών απλοποιείται η διαδικασία για την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε όσους περιέρχονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεπεία φυσικών καταστροφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου