Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Η Μνήμη Τρέχει Ξανά. Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού. ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018




Η Μνήμη Τρέχει Ξανά – Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού – ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018

Μόλις 22 χρόνια έχουν περάσει από τον Αύγουστο του 1996 όταν δύο ήρωες προστέθηκαν στο Πάνθεον της αξιοπρέπειας του κυπριακού Ελληνισμού. 

Ήταν 11 Αυγούστου όταν ο Τάσος Ισαάκ, ένα παλληκάρι από την Αμμόχωστο, έμπαινε μέσα στη φωτιά για να σώσει την τιμή της πατρίδας του, αλλά και τους συνοδοιπόρους του σε ένα ταξίδι με προορισμό την κατεχόμενη Αμμόχωστο. 

Τρεις μέρες μετά, ο ξάδερφός του, Σολωμός Σολωμού, ανέβαινε μοτοσυκλέτα του Τάσου, μη μπορώντας να ανεχτεί το κατοχικό σύμβολο που επισκίαζε τα χώματα του τόπου του. 




Ως Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, στώμεν καλώς. Αντιλαμβανόμενοι την υποχρέωση έναντι στον Τάσο και στον Σολή και με τον νου πάντα στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας, σε ό,τι αυτό κουβαλά και σε κάθε γωνιά της τουρκοκρατούμενης Κύπρου, τιμούμε και φέτος τη μνήμη τους και δεν δίνουμε συγχωροχάρτι στους δολοφόνους τους, που κυκλοφορούν ελεύθεροι πότε μέσα σε παράνομα βουλευτικά μέγαρα και πότε στα ίδια μας τα κλεμμένα σπίτια.

Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, με περιουσία τις μοτοσυκλέτες, τις αρχές και τις αξίες της και χωρίς να απαιτεί οφίτσια και παράσημα, δεν ξεχνά. Αντιστέκεται και επιμένει να παλεύει για τη δικαιοσύνη, μνημονεύοντας τους δύο λεβέντες, η θυσία των οποίων είναι επαρκής για να καταδείξει το έγκλημα που γίνεται εις βάρος της Κύπρου. 

Συγκεντρωνόμαστε και φέτος σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου για να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Τάσο και στον Σολωμό, να καταδικάσουμε ξανά τη δολοφονία τους, μα και να τονίσουμε την ανάγκη τερματισμού της κατοχής και αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων από το νησί μας. Μόνο τότε θα σιγήσουν οι μοτοσυκλέτες της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού. Όταν οι ψυχές του Τάσου και του Σολή αναπαυθούν ελεύθερες στην ωραία και βασανισμένη Αμμόχωστό τους. Όταν οι Κερυνειώτες, οι Μορφίτες, οι Καρπασίτες μπορέσουν επιτέλους να κουβαλήσουν το χώμα της Δερύνειας στα σπίτια και στα πεζούλια τους. 

Η Πορεία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού θα ξεκινήσει, με γεμάτο το αίσθημα της υπερηφάνιας και της αξιοπρέπειας που μας άφησαν οι δύο ήρωες, από όλες τις πόλεις για να καταλήξει στο Κοιμητήριο του Παραλιμνίου, όπου οι μοτοσυκλετιστές θα παραστούν στο ετήσιο τρισάγιο.

Με τη λήξη του τρισαγίου, οι μοτοσυκλετιστές θα κατευθυνθούν στο κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας και με αναμμένες τις μηχανές θα τιμήσουν με τον δέοντα τρόπο τον Τάσο και τον Σολωμό που δολοφονήθηκαν άγρια λίγα μέτρα παρακάτω, εκεί που ο κατοχικός στρατός δεν επιτρέπει τη διέλευση. 

Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού σας καλεί να φωνάξετε μαζί της για τη δικαίωση των θυσιών των δύο παλληκαριών της Αμμοχώστου. Σας καλεί να τιμήσετε τη μνήμη τους, με τις μηχανές στον ίσιο δρόμο που μας πάει σε Μόρφου, Κερύνεια και Αμμόχωστο.

ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018
ΛΕΥΚΩΣΙΑ 1: Χώρος στάθμευσης έναντι περιπτέρου «Οκτάγωνο» - ΩΡΑ: 7:30 π.μ.
ΛΕΥΚΩΣΙΑ 2: Κέντρο «Δροσιά» - Δρόμος Αστρομερίτη-Τροόδους – ΩΡΑ: 6:30 π.μ.
ΛΕΜΕΣΟΣ: Χώρος στάθμευσης «KCineplex» - ΩΡΑ: 7:30 π.μ.
ΛΑΡΝΑΚΑ: Κυκλικός κόμβος Ριζοελιάς – ΩΡΑ: 8:00 π.μ.
ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ: Κυκλικός κόμβος Αγίας Νάπας – ΩΡΑ: 8:30 π.μ.
ΠΑΦΟΣ: Χώρος στάθμευσης «Παφιακού» σταδίου – ΩΡΑ: 6:30 π.μ.

Σημαντικές πληροφορίες: 
-Οι μοτοσυκλετιστές θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των διοργανωτών.

-Όσοι συμμετέχουν στην πορεία θα πρέπει υποχρεωτικά να φορούν προστατευτικό κράνος και τη φανέλα της Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού, η οποία θα διανέμεται στους χώρους συγκέντρωσης.

-Δεν θα επιτραπεί η ενσωμάτωση στην πορεία ατόμων που φορούν φανέλες κομματικών και φοιτητικών νεολαιών, οργανώσεων, ποδοσφαιρικών ομάδων, στρατιωτικών σωματείων κλπ.

-Κομματικές, οπαδικές ή άλλες διακρίσεις δεν έχουν θέση στην προσφορά τιμής για τη μνήμη των ηρώων μας και στον αγώνα για αποκατάσταση των δικαιωμάτων μας.

-Κατά την παρουσία των μοτοσυκλετιστών στο κοιμητήριο Παραλιμνίου και στο Οδόφραγμα Δερύνειας ΔΕΝ θα φωνακτούν οποιαδήποτε συνθήματα. Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ Θα δεχτούμε ενέργειες που είναι δυνατόν να σπιλώσουν τη μνήμη του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού.

-Όλες οι εκδηλώσεις της Πρωτοβουλίας Μνήμης θα διεξαχθούν με σοβαρότητα, σεβασμό και υπευθυνότητα, μακριά από εξάρσεις και σκοπιμότητες.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΙΣΑΑΚ-ΣΟΛΩΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου