Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018

Ξαναχτύπησε ο Σαλβίνι : Θα περάσουν 50 χρόνια για να εκδιώξουμε 500.000 παράνομους μετανάστες από την Ιταλία

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών Matteo Salvini μίλησε εκ νέου για το σημερινό ποσοστό των απελάσεων των μεταναστών στην Ιταλία, ισχυριζόμενος ότι θα χρειαστούν 50 χρόνια για να εκδιωχθεί ο αριθμός 500.000 παράνομων μεταναστών, εκτός εάν απελαύνουν περισσότερουςαπό 10.000 μετανάστες ετησίως.
Σε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση με άλλους αξιωματούχους της ΕΕ, τόνισε την ευαισθησία του χρόνου για το θέμα των μεταναστών.

Παρά το γεγονός ότι Salvini έκανε σαφές ότι προτιμά μια ειρηνική διαδικασία επανεγκατάστασης για τους αιτούντες άσυλο, ο ίδιος δείχνει να κλίνει προς πιο επιθετικές διαδικασίες απέλασης μετά από το φαινόμενο με τους εκατοντάδες επιπλέον μετανάστες που φτάνουν με βάρκες κατά τους τελευταίους μήνες και έχουν επιδεινώσει το πρόβλημα.
«Εάν οι αφίξεις στην Ευρώπη μειωθούν, δεν θα υπάρξει πρόβλημα στα εσωτερικά σύνορα της ΕΕ και μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ειρηνικά μεταξύ μας οι λαοί, όπως σκοπεύουμε να κάνουμε», δήλωσε ο Σαλβίνι.
Οι παρατηρήσεις του Σαλβίνι σχετικά με το θέμα των μεταναστών προηγήθηκαν της απόφασής του να εμποδιστούν τα πλοία των ΜΚΟ που μεταφέρουν τους διασωθέντες μετανάστες να αποβιβάζονται σε ιταλικούς λιμένες. Ο Σαλβίνι επιμένει να δικαιολογεί την πολιτική του υποστηρίζοντας ότι «η Ιταλία δεν μπορεί να γίνει το προσφυγικό στρατόπεδο της Ευρώπης».
Ο Σαλβίνι έχει στρατολογήσει συμμάχους σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση αυτού του ζητήματος.
«Έχω να κάνω ό, τι μπορώ για να προστατεύσω τους ανθρώπους που ζουν σε αυτή τη χώρα … Κανείς δεν θα αλλάξει ποτέ την άποψή μου ότι η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων και της παράνομης μετανάστευσης αποτελεί έναν από τους κύριους στόχους αυτής της χώρας», δήλωσε ο Salvini στο ραδιόφωνο RTL την Παρασκευή.
Η σκληρή πολιτική μετανάστευσης του Σαλβίνι πάντως ανατράπηκε πρόσφατα από τον ιταλό πρωθυπουργό σε μια υπόθεση που αφορούσε πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης στη Σικελία που είχε διασωθέντες μετανάστες. Αυτή η ανατροπή προκλήθηκε από την πίεση του ιταλού προέδρου και των ΜΚΟ. Αυτό είναι σημαντικό επειδή ο Πρόεδρος είναι σε μεγάλο βαθμό μια τελετουργική φιγούρα και η παρέμβασή του σε αυτό το θέμα το καθιστά εξαιρετική περίσταση. Ο Σαλβίνι αντέδρασε με «λύπη και έκπληξη» για την παρέμβαση του προέδρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου